חניכי המכינות הקדם צבאיות עוטפים את העוטף

חניכי המכינות הקדם צבאיות  עוטפים את העוטף
קרדיט קקל

לכבוד ט"ו בשבט החליטו במכינות הקד"צ בישראל ובקק"ל על שיתוף פעולה למען היערות ותושבי עוטף עזה. ביום חמישי האחרון הגיעו לעוטף עזה מעל ל-700 חניכי מכינות קדם-צבאיות מכל הארץ לפעילות שמירה על היערות ולאחר מכן להפנינג עם משפחות מהאזור.

 

מכינות הקד"צ בישראל ובקק"ל מכריזות על שיתוף פעולה למען היערות ותושבי עוטף עזה
קרדיט קקל

בשבוע שעבר קיימו מעל ל-700 חניכי מכינות קד"צ מכל הארץ יום פעילות למען תושבי עוטף עזה. יחד עם קרן קימת לישראל, יצאו החניכים ליערות בארי ושוקדה וביצעו עבודות תחזוקת יער – הוצאת גזם העלול לגרום לשריפות, ניקוי חניונים ואתרי תיירות, פינוי עצים שרופים וכדומה. לאחר מכן המשיכו החניכים אל היכל התרבות במועצת אשכול  שם קיימו הפנינג עם משפחות מהאזור  ששיאו היה בהופעה של נצ'י נצ' ואומנים מקומיים נוספים, שאותה ארגנו חניכי המכינות. לצד ההופעה פעלו דוכנים של עסקים מקומיים במטרה לקדם את עסקי הדרום.

קרדיט קקל

הרעיון נולד כאשר חניכי מכינת פארן שבערבה החליטו לכבוד חג ט"ו בשבט לעשות פעילות למען עוטף עזה והיערות שנפגעו במהלך טרור העפיפונים בשנה האחרונה. החניכים פנו לקרן קימת לישראל, שהצטרפת ליוזמה כחלק ממחויבותה לסיוע לאזור עוטף עזה. כיוון שלפי תורת היער, לא נוטעים עצים בשטח שרוף, אלה מאפשרים תחילה ליער ולעצים שיקום עצמי והתחדשות טבעי, החליטו להפוך את היוזמה ליום פעילות למען יערות העוטף.

המכינות המשתתפות הגיעו מכל הארץ: פארן, חצבה, צהלי, מעגן מיכאל, יונתן, מגדלור, תבור מורן, תבור הר ציון, העמק, אדרת, סופה, הירושלמית, גל עכו, חולית, דרך ארץ כמהין. את היום ליוו אנשי קק"ל מהמרחב וממחלקת החינוך של קק"ל שריכזו את הפעילות בשטח.

דניאל גיגי, מנהל מרחב דרום בקק"ל ציין: "שמחנו לשמוע על יוזמת חניכי המכינות שהגיעו ועבדו ביער. בט"ו בשבט אנשים מחפשים איפה אפשר לטעת עצים חדשים אבל הפעילות של המכינות מראה שגם לשמור על הקיים חשוב לא פחות. בפעילות שלהם הם הוציאו עצים המסכנים את היער ועל ידי כך הורידו משמעותית את הסיכוי לשריפות עתידיות. אני מודה לחגית אוחנה, מנהלת מחלקת החינוך ולגלית בוזגלו, רכזת קהילה ויער נגב מערבי, על שיתוף הפעולה ועל האירוע המשמעותי הזה".

גלי שריג, חניכה ממכינת ערבה-פארן שיזמה את האירוע סיפרה: "החלטנו לקיים את האירוע לכבוד עוטף עזה בגלל החודשים הקשים שעברו על העוטף והיערות. לאחר גל טרור העפיפונים ובלוני התבערה היה לנו חשוב לעשות משהו ובמכינה מעודדים אותנו לעשייה. הפריע לנו שישנם תושבים שחוו תקופה לא נעימה יום-יום וחשבנו שצריך לעשות משהו עבורם. בנוסף, זו התקופה היפה ביותר בשנה באזור והמטרה שלנו היא לעזור לשמר את המקום ובתקווה למנוע שריפות עתידיות. לאחר העבודות ביער המשכנו לקיים גם אירועים למען התושבים עצמם. היה כיף, מעצים ואני מאמינה שכל חניכי המכינות מכל הארץ יצאו מאוד נרגשים מהעבודה למען העוטף".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
תושב הדרום וקצין לשעבר בפיקוד דרום, אלכסנדר בסנביץ' מונה למנהל מפעל המיון ב"דודאים"
אלכסנדר בסנביץ' (53), תושב קריית גת, מונה למנהל מפעל המיון...
סוכות בין מדבר לים בצפון ים המלח: אירועי סוכות במועצה אזורית מגילות ים המלח
הים והמדבר מתערבבים זה בזה בשלל פעילויות אקסטרים לכל המשפחה,...
רשת מקס סטוק משיקה את סניף עד הלום
הסניף ה-65 של הרשת נפתח באזור תעשיה עד הלום ומתפרש...
שירות חדש ובלעדי למבוטחי מאוחדת באשקלון: בדיקות וטיפולי עיניים במכון "לומאל"
מכון העיניים "לומאל" יחל להעניק שירות ייחודי ובלעדי למבוטחי מאוחדת....
גל הירש: "להתעקש על ערך הניצחון והכרעת האויב מבלי לשגות באשליות ובקונספציות"
תא"ל (מיל') גל הירש אמר את הדברים השבוע בטקס הענקת...
'מהיר ועצבני' בחול המועד סוכות: גמר אליפות ישראל במרוצי דראג בערד
כ־100 מתחרים, אלפי כוחות סוס, מכוניות מהמהירות והקיצוניות בישראל וקרבות ראש...
סוכות בשוק העירוני בבאר שבע: "אוכלים בשוק" - פסטיבל האוכל של באר שבע יתקיים לראשונה בחוה"מ סוכות בשוק העירוני המתחדש
הפסטיבל החדש במימון משרד הנגב, הגליל והחוסן הלאומי מהווה הצדעה...
רשת גלי מתרחבת בדרום הארץ: פותחת לראשונה סניף בעיר אופקים בהשקעה של 1.2 מיליון ₪
לרגל הפתיחה תערוך מבצעים אטרקטיביים במיוחד: נעלי הספורט:  זוג שני...
"היה שם שקט, ואתה מדמיין איך המקום הזה נראה ב־7 באוקטובר": נבחרת "משפחה אחת" התאמנה בניר עוז לקראת מרתון שיקגו
עשרות בני משפחות שכולות הגיעו ביום שישי לניר עוז לאימון...
החגים של פלאנט באר שבע: מנוי משפחתי, מזנון מפתיע ושוברי קופות לכל המשפחה
מתחם הקולנוע פלאנט באר שבע מציג מגוון פעילויות והטבות המיועדים...
דילוג לתוכן