חלמוניות פורחות וציפורים מעל אגם ירוחם

חלמוניות פורחות וציפורים מעל אגם ירוחם
צילום אבישי אפרת

פריחת החלמוניות נמצאת בשיאה בכל הארץ וזו הזדמנות נהדרת, לצד מזג האוויר המושלם בנגב – להדרים לירוחם וליהנות מתיירות מדברית במיטבה

פריחת החלמוניות החלה
צילום אבישי אפרת

מזג האוויר הסתווי מביא איתו משב רוח מרענן לנגב ויחד איתו פריחת החלמוניות היפהפייה שנמצאת כעת בשיאה באזור ירוחם. מסלול רגלי באזור פארק אגם ירוחם, הכולל גם פינוק פיקניק שקטות בטבע יעניק לכם את החוויה האולטימטיבית לטיול חלמוניות מושלם. את המסלול נתחיל בפארק אגם ירוחם, שהתמלא לאחרונה מגשמי הברכה שפקדו את האזור גם בעופות מים, ולאחריו נטפס לראש רכס ירוחם, שם תזכו לנשום אוויר הרים צלול ולראות נוף מדברי פתוח ויפהפה לכל הכיוונים.

את הרכב חונים בחניון שבקרבת האגם (ניתן לחנות רכב אחד בסוף המסלול, בחניון החלמוניות שלצד כביש 204). אגם ירוחם משתרע על פני כ-300 דונם ומהווה ריאה ירוקה יוצאת דופן באמצע המדבר. לאורך השנה ניתן לצפות במקום בעופות מים מסוגים שונים ובעונת הסתיו המקום אף מהווה נקודת עצירה לעופות שנמצאים בנדידה מארצות אירופה הקרות לאפריקה החמה. האגם התמלא מהשיטפונות שהגיעו עם הגשמים האחרונים, והוא כעת בשיאו. ניתן ללכת לתצפית על האגם מהמזח שבקצה המזרחי שלו, ולטייל לאורך הצד הצפוני של האגם, ליהנות מהטיילת החדשה שהקימו לאחרונה ומפינות החמד, הפרגולות ונקודות התצפית על האגם. אנו ממליצים לקחת ערכת קפה או פיקניק ולהנות מהיופי הייחודי של האגם בלב המדבר. כמו כן, תצפית מהסכר שבקצה המערבי של האגם יפהפייה ומומלצת במיוחד!

פריחת החלמוניות החלה
צילום אבישי אפרת

מיטיבי לכת וחובבי גיאולוגיה יכולים להמשיך למסלול שחוצה את נחל רביבים ומטפס על רכס ירוחם. נחל רביבים הוא הנחל שמנקז את האגם וחוצה את הרכס, זהו נחל קדום שזרם מהירדן לים, לפני שנוצר השבר הסורי אפריקאי, ולפני שרכס ירוחם התרומם.

מהסכר נתחבר למסלול המסומן בסימון שבילים כחול, נחצה את אפיק נחל רביבים ונתחיל לטפס על הרכס. מימין תוכלו לראות הר שהמקומיים קוראים לו "הר צב", כי הוא נראה כמו שריון של צב, ותוך כמה דקות הנוף היפה של האגם ייפרש מתחתיכם.

נמשיך לטפס על הרכס, חדי העין יוכלו להבחין במה שנראה כמו גלי אבנים לא טבעיים. לפי הארכיאולוג בנו רוטנברג מדובר באתר פולחני קדום. משם נמשיך על קו הרכס, נהנה מהרוח הסתווית הנעימה ונגיע למפגש עם השביל השחור. למי שהטיול הספיק לו, אפשר לרדת בשביל השחור חזרה לפארק. לקראת סוף הירידה תוכלו לצפות במקבצי החלמוניות יפהפה, הפורחות עכשיו בכמויות גדולות.

אם עוד יש לכם כוחות, אנחנו ממליצים בחום לעלות ל"הר רכמה", הנקודה הכי גבוהה בסביבה, ולרדת בשביל הכחול. זוהי הליכה תלולה למדיי שמתאימה למי שרגיל לטייל בנגב. הנוף הנשקף והתוספת בהחלט שווים את השעה שתתוסף לכם למסלול.

בסוף הירידה נגיע לחניון. אם השארתם כאן רכב, ניתן לסיים בנקודה זו את המסלול. אם תרצו לחזור לרכב בכוחות עצמכם,  יש ללכת לכיוון כביש 204 צפונה לאורך השביל האדום לכיוון ירוחם ומשם להיכנס לפארק האגם ולחזור לרכב.

  • חובה לקחת לפחות 3 ליטר מים לאדם ולהצטייד בכובע וקרם הגנה.
  • סה"כ המסלול הוא כ-7 ק"מ, ומתאים למשפחות. החזרה לרכבים עוד כשני ק"מ.
  • התוספת של הר רכמה היא של כ-4 ק"מ נוספים ומתאימה למיטיבי לכת.
  • לפרטים נוספים –אבישי אפרת, The White Hill Guesthouse – 0546255239, או בפייסבוק: "תיירות ירוחם".
כתבות נוספות שיעניינו אתכם
שלוחה של כללית רפואה משלימה במרפאת כללית ערד
תושבי ערד והסביבה יכולים ליהנות משירותי כללית רפואה משלימה במרפאת...
אופקים ממשיכה לחזק את הקהילות בעיר: אושרה הקמת בית כנסת לקהילת יוצאי קווקז
ראש עיריית אופקים, איציק דנינו, קיים השבוע פגישת עבודה עם...
קבוצת BBB מתרחבת: פותחת שני סניפים חדשים של מותגי הקבוצה: סניף רשת מוזס שופ וסניף רפידוס במרכז רוטשטיין בבאר יעקב בהשקעה הנאמדת בכ-1.2 מיליון שקל
פתיחת שני המותגים בחלל אחד משקפת את אסטרטגיית הקבוצה להציע...
מהפכת הסיבים מגיעה לחברה הערבית: 066 מחברת יישובים לאינטרנט במהירות של עד 1,000 מגה
אחרי שנים של פערי תשתיות, תושבים בערערה במשולש, דיר אל...
בכירי מערכת הרווחה בישראל התכנסו לסמינר "אחריות משותפת" בפארק התעשייה עידן הנגב
עמיתי המחזור הראשון של תוכנית "מיתר", תוכנית המנהיגות הלאומית של...
רצף טיפולי ומעטפת מעצימה: מאוחדת מציינת את שבוע ההנקה הבינלאומי בסדרת פעילויות וסדנאות ייחודיות בבאר שבע והסביבה
לרגל שבוע ההנקה הבינלאומי, מאוחדת מחוז דרום תקיים מגוון פעילויות...
מחברים בין חדשנות לתעשייה: נאות חובב ומעבדת NUR מעמיקות את שיתוף הפעולה
"החזון הופך לתוכנית עבודה-  שותפות בין האקדמיה, המחקר והתעשייה לחיזוק...
לאחר שלקה בדום לב, חנניה נפגש עם צוות מד"א שהציל את חייו
בשעת לילה די מאוחרת, לפני שעלה לישון בחדרו, חנניה זגורי...
הצטיינות יתרה שנה חמישית ברציפות: מכון התקנים העניק את תו היהלום לתאגיד "מי שבע"
בפעם החמישית ברציפות: מכון התקנים הישראלי העניק לתאגיד המים והביוב...
משיקום העוטף ועד שדה תעופה בינלאומי: פרויקטי הגמר של סטודנטים מ־SCE מציגים חזון חדש לעתיד הנגב
ב־SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון פועלת מעבדת NUR,...
דילוג לתוכן