חידושים באולימפיאדת המגמות של "עתיד"

חידושים באולימפיאדת המגמות של "עתיד"
קרדיט צילום: יח״צ עתיד

אולימפיאדת המגמות הטכנולוגיות של רשת החינוך "עתיד" התקיימה במוזיאון ארץ ישראל בת"א, במסגרתה השתתפו עשרות תלמידים עם פיתוחים שונים שנותנים מענה למשק הישראלי. במקומות הראשונים זכו בי"ס מגן יבנה, באר שבע, לוד ושניים מקרית מוצקין

תלמידי 14 בתי הספר מרשת החינוך "עתיד", הלומדים במגמות אוטוטרוניקה, חשמל, מכונות, קונדיטוריה ומייקרים – השתתפו ביום חמישי שעבר באולימפיאדת המגמות הטכנולוגיות של הרשת. באירוע, שהתקיים במוזיאון ארץ ישראל בתל אביב, הציגו התלמידים פיתוחים מרתקים במיוחד הנוגעים לעולם הביטחון, זהירות בדרכים, תזונה בריאה, סיוע לחקלאים בעקבות המלחמה ועוד.
מנכ"ל רשת החינוך עתיד, יוסי ממו, אירח את נציגי משרד העבודה, משרד החינוך, התאחדות התעשיינים שותפים נוספים מהתעשייה באולימפיאדה והתלמידים הציגו בפניהם את התוצרים. ועדת השיפוט הנכבדת בחרה לבסוף בביה"ס הזוכים בכל מגמה.

במגמת מייקרים זכו תלמידי עתיד באר שבע עם המוצר "שותפים לזיכרון", קיר הנצחה אינטראקטיבי לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות איבה. בעקבות מלחמת "חרבות ברזל" שעודנה נמשכת, התווספו למשפחת השכול הישראלית כ- 600 חללי צה"ל. האבדות הכואבות מצריכים חידוש של פינות זיכרון וקירות הנצחה לארגונים.

במגמת קונדטוריה זכו תלמידי עתיד קריית מוצקין, עם הרעיון לבנות ולהקים דוכני מזון של לחמי בריאות שונים, שמנים וממרחים שונים תוצרת בית ותוצרת החקלאות בדרום בכל רחבי הארץ בשווקים האיכרים, כדי לקדם את המכירות של תושבי הדרום בעוטף עזה.
הרעיון המרכזי הוא לקדם את מכירות, לעזור להם בשיווק ובמכירה וכמובן פרסום של המוצרים, כאשר כל הכספים הולכים לסיוע חקלאי לתושבי הדרום.

במגמת מכונות זכו תלמידי עתיד קריית מוצקין עם מערכת טעינה אלחוטית לרכב חשמלי. המוצר עונה על הצורך לשמור על הסביבה כאשר הטעינה מתבצעת באמצעות לוח סולארי.

במגמת אוטוטרוניקה זכו תלמידי עתיד מח״ט לוד עם המוצר "רוח חשמלי – נסיעה המופעלת ברוח". הצורך מהמיזם הוא הוספת מערכת טעינה הנטענת ע"י אנרגיית הרוח לרכב חשמלי, במטרה לחסוך לנהג זמן טעינת סוללת הרכב חשמלי, הטעינה בעזרת אנרגיה טבעית מפחיתה זיהום אוויר והורדה בעלויות הנסיעה לתושבים.

במגמת חשמל זכו תלמידי אור העתיד גן יבנה שפיתחו שער חשמלי מאובטח, המיועד למניעת פריצה וגניבות של בעלי חיים סחורות ומוצרים. המבנה מוקף בתעלה וגדר מיוחד שמותקנים בו חיישנים המתריעים על ניסיון פריצה.

יוסי ממו מנכ"ל רשת החינוך עתיד: בסופו של תהליך שארך מספר חודשים הכולל חשיבה,תכנון וביצוע התלמידים הציגו תוצרים מרשימים במיוחד, אשר עונים על צרכי המשק ואתגרי המלחמה.
יישר כוח לכל השותפים להצלחה, למורים, לתלמידים ולצוות משרד העבודה ומשרד החינוך המלווים מקצועית את המגמות הטכנולוגיות. ניפגש בשנה הבאה".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
מעומק השבי למאהל הגבורה: איתן מור ומשפחת זמורה במפגשים פתוחים לקהל הרחב
ימים ספורים לאחר יום השואה, כשהלב הישראלי עובר מזיכרון העבר...
להקת המחול קמע יוצאת לגרמניה עם "כרמינה בורנה 2.0" מאת תמיר גינץ ותציג השבוע את Gray בבאר שבע
להקת המחול קמע תצא בשבוע הבא לסיור הופעות בגרמניה, במסגרתו...
בין אזעקות לעשייה: קהילת תיכון רגר בבאר שבע התגייסה למען החיילים
עם פרוץ המלחמה והשבתת מערכת החינוך, הפך תיכון רגר בבאר...
דן בדרום ודן באר שבע חוזרות לפעילות מלאה מיום א' הקרוב
בעקבות הסכם הפסקת האש, חברות התחבורה הציבורית דן בדרום ודן...
מסקר שערכה עמותת 'הראש הכרוני שלי' עולה: מעל למחצית מחולי המיגרנה מדווחים על עלייה בתדירות ההתקפים מאז תחילת המלחמה וכ 90% נאלצו להיכנס למרחב מוגן בזמן התקף כ 10% מהמשיבים הם תושבי הדרום
פייגא מרקס, יו"ר עמותת 'הראש הכרוני שלי': "ממצאי הסקר מוכיחים...
כ-660 דירות בדיור הציבורי נפגעו במבצע “שאגת הארי”; עבודות השיקום בעיצומן
בהנחיית שר הבינוי והשיכון חיים כץ, צוותי זרוע השיכון במשרד...
האורות חוזרים למסך: בית הקולנוע פלאנט בבאר שבע נפתח מחדש לפעילות
מתחם הקולנוע פלאנט (Planet) בבאר שבע חוזר לפעילות ומחדש את...
כל הכבוד לצה"ל!!! ד”ר להבית אקרמן מתגייסת למילואים ונכנסת לעזה לטפל בחיילי צה”ל
ד”ר להבית אקרמן, בת 55, מומחית לרפואת עור, ממשיכה להוביל...
רשות הטבע והגנים: ניקיונות פסח - ממשיכים לשקם את שמורת הטבע עברונה
12 שנים לאחר זיהום הנפט הגדול ולאחר שניסיונות השיקום באמצעים...
התעשייה בדרום לא עוצרת לרגע נשיא התאחדות התעשיינים בסיור חיזוק במפעלי הנגב
אברהם (נובו) נובוגרוצקי נשיא התאחדות התעשיינים, ביקר במפעלים בנגב ועמד...
דילוג לתוכן