חזרו מספרד עם פרויקט גמר בהנדסת מכונות

חזרו מספרד עם פרויקט גמר בהנדסת מכונות
קרדיט צילום עצמי

שיתוף הפעולה בין SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון ואוניברסיטאות בעולם ממשיך. רק בתחילת החודש חזרו שני סטודנטים מהמחלקה להנדסת מכונות במכללה מספרד לאחר שהגישו שם את פרויקט הגמר שלהם.

 

חזרו שני סטודנטים מהמחלקה להנדסת מכונות במכללה מספרד לאחר שהגישו שם את פרויקט הגמר שלהם
קרדיט צילום עצמי

דניאל ברן ואייל צימרמן, שני סטודנטים שנה ד' במחלקה להנדסת מכונות ב-SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון, חזרו לאחרונה מסמסטר קיץ בספרד. השניים עבדו במהלך הקיץ על פרויקט הגמר שלהם במסגרת שיתוף פעולה של המכללה עם אוניברסיטת UPM במדריד.

המכללה מקיימת במהלך השנה שיתופי פעולה בינלאומיים עם אוניברסיטאות מכל העולם ביניהם גם חילופי סטודנטים במסגרת תכנית ארסמוס+ של האיחוד האירופי הפועלת במכללה. התכנית תומכת בקידום השכלה, הכשרה וחינוך של צעירים ונועדה לפעול לשיפור מערכת ההשכלה הגבוהה במדינות השותפות על ידי שיתופי פעולה אקדמיים בינלאומיים.

ברן וצימרמן טסו לספרד בסוף שנת הלימודים השלישית לתואר לסמסטר צפוף ומרוכז של שלושה חודשים. במהלך הסמסטר עבדו הסטודנטים על פרויקט הגמר שלהם. את העבודה על הפרויקט ליוו מנחים מומחים לתחום – הפרופסור רוקה סלטארין ואלחנדרו רודריגז מספרד, וד"ר איתן פישר ויוגב פנחס מהמכללה בארץ.

במהלך שלושת החודשים חקרו הסטודנטים רובוט מקבילי על כננות – רובוט נייד בעל זרועות מכבלים. הסטודנטים חקרו את הבקרה של הרובוט, כמה מהר אפשר להזיז אותו, מרחב העבודה של הרובוט במצבים שונים, ואת מידת הדיוק ההכרחית של תנועת הכבלים. כחלק מפרויקט הגמר שלהם שיפרו גם הסטודנטים את מערכת ההפעלה שלו ובנו לו חלקים נוספים במדפסת תלת מימד.

ד"ר איתן פישר, המנחה מטעם המכללה, סיפר על תחילת הקשר: שיתוף הפעולה עם אוניברסיטת UPM במדריד, החל בזכות זוג מדענים עולים ממקסיקו שלימדו במכללה – ד"ר משה מנדס וד"ר יערה גרסייה. שיתוף פעולה זה מאפשר לסטודנטים שלנו לעבוד במרחב עבודה חדש, ללמוד תאוריות שונות ולהכיר מרצים וסטודנטים להנדסה העובדים בצורה אחרת מהארץ. שמחנו לראות את התוצר של הסטודנטים שנעשה ברמה גבוהה ביותר".

"ניתנה לנו ההזדמנות לעשות משהו חדש וייחודי" סיפרו הסטודנטים דניאל ברן ואייל צימרמן. "את שלושת החודשים העברנו במחלקה בשם CAR, מכון רובוטיקה ואוטומציה באוניברסיטה. שם פגשנו את המנחה הספרדי, פרופ' סלטארין, ואת  הסטודנטים הספרדיים שעזרו לנו בכל. עבדנו הרבה על תחום התיאוריה משום שזה נושא חדש עבורנו, והיינו צריכים לחקור את הנושא בעצמנו. במהלך העבודה פיתחנו  תחושה של מסוגלות, הצלחנו לפתור בעיות באמצעות למידה של תוכנות שונות ותיאוריות מדעיות. המטרה שלנו הייתה לשפר את המערכת כדי להשוות בין תוצאות תאורטיות לבין ניסויים במעבדה, להדפיס במדפסת תלת מימד חלקים חדשים ולדייק את עבודת הרובוט.

"קיבלו אותנו שם בצורה הטובה ביותר, עזרו לנו בכל בעיה והכרנו חברים טובים. בסוף התקופה שנינו קיבלנו ציון מצטיין על הפרויקט ונציג אותו בכנס הפרויקטים בשבוע הנדסת מכונות שיתקיים ביולי 2019.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
"להדביק את הטוב": עיריית באר שבע ביוזמה קהילתית מרגשת לקראת יום המעשים הטובים
לקראת יום המעשים הטובים ה-19, שיתקיים ב-18/3/25 עיריית באר שבע,...
בפסח הזה - הי דרומה!
עד להגדת חבל ימית במושב דקל, לא רחוק מכרם שלום. למה?...
הסוד ההודי העתיק בערד – הרצאת השראה ללא עלות
מה משותף למהנדסת הייטק, חדרון חשוך במקדש עתיק בהודו עתיק,...
משלוח מנות של חסד
אחרי מבצע חסד משמעותי שבו במשך מספר שבועות תלמידי חטיבת...
טקס הענקת תעודות הצטיינות לשנה"ל תשפ"ד במכללה האקדמית ספיר
מוקירים את משרתי ומשרתות המילואים במלחמת 'חרבות ברזל' – במסגרת טקס...
הוועדה לנגב ולגליל: השר שיקלי ומנכ”ל רשות הבדואים הציגו את חזון המדינה להסדרת הנגב
היום (10.3.25) התקיימה ישיבת הוועדה לנגב ולגליל, בה הציגו שר...
Fattal Rock festival רשת מלונות פתאל קיימה את פסטיבל העשור של 'פתאל רוק' באילת, במהלכו נהנו כ- 2000 אורחים מהופעות של האומנים הגדולים בישראל שהציגו חיבורים מוזיקליים מסקרנים על הבמה
פתאל רוק פסטיבל שכבר הפך למסורת ארוכת שנים ונודע בזכות...
לראשונה בדרום – מסלול לתואר ראשון בכלכלה עם התמחות בשמאות מקרקעין במכללת ספיר
המכללה האקדמית ספיר שבנגב המערבי פותחת לראשונה מסלול לתואר ראשון...
גלו עולם של יצירה
ב,Art Time סטודיו ברמת השרון, סדנאות יצירה למבוגרים פותחות דלת...
וועדת הכלכלה בכנסת אישרה הבוקר (יום ב', ה – 3/3) להעביר את הצעת החוק להקמת שדה תעופה בנבטים לקריאה ראשונה בכנסת.
יו"ר ועדת הכלכלה, ח"כ דוד ביטן: "שדה התעופה הבא של ישראל...
דילוג לתוכן