חוזרים לנפוש: ענף התיירות בצפון הנגב פותח את שעריו

חוזרים לנפוש: ענף התיירות בצפון הנגב פותח את שעריו
צילום- אפרת טהורי

הצימרים בצפון הנגב נערכים לקלוט אורחים כבר בתחילת השבוע הקרוב ומדווחים כי יש עומס פניות של אנשים מכל רחבי הארץ המבקשים לשריין מקום לשבועות הקרובים. כל עוד לא תיפתח האפשרות לטיסות לחו"ל – לתיירות הפנים יש הזדמנות להחזיר את הישראלים לנפוש בארץ. עסקי התיירות ספגו מכה כלכלית קשה במיוחד בתקופה האחרונה, בעוד שהזמן הנוכחי היה אמור להיות שיא עונת התיירות בצפון הנגב, שפורח בתפארתו, כבכל שנה.

ענף התיירות בצפון הנגב פותח את שעריו
צילום-יובל צעד

עינת צרפתי כהן, בעלת הצימרים "עינות בר" שביישוב גבעות בר במועצה האזורית בני שמעון: "במתחם שלנו יש וילות בוטיק שמיועדות למשפחות, היום בימי הקורונה אנחנו רשאים לארח בכל וילה רק משפחה אחת. העובדים שלנו בחל"ת ולכן המשפחה המורחבת התגייסה לעזור בחזרה לשגרת התיירות. מחזירים את המתחם, אחרי חודש וחצי ללא פעילות, חזרה לפעילות, מנערים את האבק, מחדשים את המלאי של הפירות והירקות, מנקים ומחטאים לקראת האורחים שמגיעים כבר בתחילת השבוע. מגיעים אלינו אנשים שרוצים להתחבר קצת לטבע ולנוף, לשקט וללבד. אנחנו נערכים להגעה של האורחים לפי הנחיות התו הירוק שעתיד להיכנס ביום ראשון. אנחנו נערכים עם שילוט הכוונה, קיטים שכוללים מדחום, אלכוהול-ג'ל, מסכות, חומרי חיטוי ועוד שיהיו בכל צימר. בדרך כלל אנחנו מפזרים מאכלים מקומיים על השולחנות בצימר, אבל עכשיו אנחנו נערכים להגיש הכל בקופסאות ובאריזות סגורות כדי לשמור על הסטריליות. אנחנו יותר ממתרגשים להחזיר את ענף התיירות לפעילות. מרחב התיירות הכפרי הוא בדיוק מה שמתאים כרגע לעם ישראל לנופש שמנתק אותנו מהשגרה. הנגב, מרחב האפשרויות ומתחמי האירוח שלנו, בלב הנגב, במועצה האזורית בני שמעון, הוא מקום נהדר עבור משפחות, זוגות ויחידים שרוצים לקחת פסק זמן מהיומיום ולהירגע בצימר מפנק. כמו כן, מתחם עינות בר נבחר שנה חמישית ברציפות בבוקינג העולמית, כמקום האירוח הטוב בישראל"

ענף התיירות בצפון הנגב פותח את שעריו
צילום-יובל צעד

לאה שלם, מנהלת הצימרים "גן הכרמים" בקיבוץ כרמים שבמועצה האזורית בני שמעון: "עברנו תקופה לא קלה כמו כל ענף התיירות והאירוח, היום אנחנו מתרגשים להתחיל לקבל אורחים ולחזור אט אט לשגרה. אנחנו אחרי כמה ימים בהם ביצענו את כל ההכנות לקבלת אורחים, הכל עובד כאן לפי תקן התו הסגול לפי הנחיות משרד הבריאות. דאגנו להעביר את כל צוות העובדים הדרכות כפי שנדרש, אנחנו מטפלים בכביסה בעצמנו כאן במקום, שומרים על סטריליות וניקיון ברמה מאוד גבוהה ומספקים מוצרי חיטוי בצימרים שלנו לאורחים. הנגב מחכה לאורחים מכל רחבי הארץ שיבואו ויתארחו בו, במיוחד בעונה הזאת בה האזור כולו פורח"

ענף התיירות בצפון הנגב פותח את שעריו
צילום- אפרת טהורי

ניר זמיר, ראש המועצה האזורית בני שמעון אשר ממוקמת בצפון הנגב ובשטחה עסקי תיירות רבים: "זו הייתה תקופה קשה עבור עסקי התיירות ברחבי הארץ. החודש האחרון היה אמור להיות שיא עונת התיירות בצפון הנגב. בכל שנה בעונה זו מגיעים אל מרחבי בני שמעון אלפי מבקרים מרחבי הארץ בכל שבוע ונהנים במגוון הפעילויות שמציע האזור ומספקים התיירנים. לצערי השנה ענף התיירות ועסקי התיירות באזור ספגו מכה כלכלית קשה, אך אנחנו עומדים לצידם ונעזור להם לשוב לשיאם. אני שמח שכבר בימים הקרובים יתחילו להגיע הנה תיירים שיפקדו את הצימרים והבקתות הנהדרות ביישובי מועצת בני שמעון, ומאחל לכולנו שנחזור לשגרה במהרה"

ענף התיירות בצפון הנגב פותח את שעריו
צילום אודי נתן
ענף התיירות בצפון הנגב פותח את שעריו
צילום- אפרת טהורי
כתבות נוספות שיעניינו אתכם
חנות LEGO חדשה נפתחת בעופר גרנד קניון באר שבע
קבוצת TOR GROUP פותחת השבוע את חנות LEGO® STORE ה...
שוק האיכרים חוזר למדרחוב קק"ל בעיר העתיקה באר שבע
שוק איכרים תוצרת הארץ שמקיימת עיריית באר שבע באמצעות חברת...
המדבר מתעורר לחיים: כפר הנוקדים חוזר לפעילות מלאה עם חגיגת אביב ופריחה נדירה
זמן נהדר למילוי מצברים בכפר הנוקדים עם סופי שבוע של...
פינת הנצחה חדשה נחנכה לזכרם ולכבודם של 27 בוגרי קריית החינוך "בן גוריון" בנס ציונה.
ביום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה, נערך טקס...
חגיגת שבועות בקניותר מגוון פעילויות וסדנאות מיוחדות לכל המשפחה
לרגל  חג השבועות ובמהלך חודש מאי, יערוך עופר קניותר בנס...
מהפיכה בציר המרכזי של באר שבע: אורון נדל״ן נבחרה לקדם פרויקט פינוי־בינוי במתחם רגר - בן מתתיהו בעיר
חברת אורון נדל״ן ממשיכה להעמיק את פעילותה בתחום ההתחדשות העירונית...
מאוחדת פורצת דרך בנתיבות: נחתם הסכם לשיתוף פעולה אסטרטגי עם שלוחת "הדסה הלמסלי" בעיר
במסגרת שיתוף הפעולה ייהנו לקוחות מאוחדת בנתיבות והסביבה משירותי MRI,...
יוני והמארזים: סיפור ההצלחה של השף מעמותת "יחדיו"
בלא מעט אירועים בנגב בולטת באחרונה חברה שמגישה מארזי כיבוד...
לקראת יום העצמאות תשפ"ו משרד העלייה והקליטה מפרסם: מעל 2,000 עולים חדשים הגיעו לאזור הדרום מיום העצמאות אשתקד
אופיר סופר, שר העלייה והקליטה: "אלפי העולים שבחרו להגיע למדינת...
רשות הטבע והגנים: הבז שברח מהבזיארים - והקים משפחה במדבר יהודה
במהלך סקר דורסים במדבר יהודה אותר בז מדברי נדיר, שעל...
דילוג לתוכן