פטריות לא מגיעות למטבח רק מהמדף במרכול אלא יש דרכים נוספות למצוא אותן. ליקוט פטריות הוא תחום מגוון מאוד שבו אפשר לעסוק אם לומדים כיצד לעשות זאת בעזרת מומחים לליקוט. הפטריות והעשבים שפעם היו מגיעים למטבח הישראלי תמיד נאספו בשדה על ידי אנשים שידעו איך לעשות זאת מהוריהם, אבל אנחנו איבדנו את הידע הזה והגיע הזמן להחזיר אותו ואת הניחוחות המיוחדים של הבישול הטבעי למטבח הישראלי. כשאתם יוצאים לטבע לטיולי השבת עם המשפחה זה יכול להיות מקסים לבדוק את המגוון הגדול של פטריות שצומח בכל יערות ישראל. הגיע הזמן גם שנדע להעריך את מה שצומח לרשותנו וכיצד להשתמש בו מבלי לפגוע בטבע. חברת שירת השדה היא מכללה לתרבות קולינרית קשובת טבע והיא מחזירה את הידע הקדום על צמחים ופטריות לתושבי הארץ הזאת.

למה ליקוט פטריות הוא יותר מאשר קולינריה?
- ידע קולינרי הוא חלק מהמסורת ומהמורשת של כל אחד וכשהוא הולך לאיבוד חלק גדול מהשייכות שלנו למקום זה הולך לאיבוד. להחזיר את הידע הזה פירושו להתחבר מחדש למורשת שכמעט אבדה והיא זוכה להחייאה מרשימה בזכות לקטים שונים שלא מוכנים לוותר על מה שהטבע מצמיח עבורנו. זה הרבה יותר מאשר טעמים. זאת גם החוויה הקבוצתית של יציאה לטבע שיכולה לבנות זיכרונות נהדרים לכל המשפחה.
- לפודיז ולמי שמעריך טעמים פשוטים ואיכותיים ידוע כבר זמן רב שמה שצומח במקומות כאלה הוא בעל ערך קולינרי וטעים הרבה יותר מכל מה שצומח במרכול על המדפים. זה טעם שכל אחד צריך להתנסות בו לפחות פעם אחת בחיים וזה בהחלט שווה את החוויה.
- ככל שמתחברים יותר לטבע מרוויחים גם שקט ורוגע ואיזון והרבה ראייה פרופורציונלית של החיים. זאת מעין תופעת לוואי ברוכה של כל מי שמעריך את ההתחברות הזאת לנופים. זה עוד משהו שכדאי להקנות למשפחה.
חוויות בטבע
חוויות נהדרות אפשר לצבור בכל מקום ובעיקר בטבע, בעזרת המומחים לליקוט של צמחים ופטריות במכללת הקולינריה עם זיקה לטבע ולאקולוגיה של שירת השדה. החוויה הטובה ביותר למי שרוצה ללמוד ללקט מצמחי ארצנו ולבשל זאת.