חגיגות פורים באופקים: מאות תושבים נהנו מפסטיבל תיאטרוני רחוב בסגנון ספארי חווייתי

חגיגות פורים באופקים: מאות תושבים נהנו מפסטיבל תיאטרוני רחוב בסגנון ספארי חווייתי
צילום שלומי זנאתי
צילום שלומי זנאתי

מאות תושבים נלהבים הגיעו השבוע לחגיגות פורים באופקים. המבקרים נהנו מפסטיבל של מופעי אש, קרקס ומחול, אשר נערכו לאורך רחוב דרך הטייסים בעיר (מכיכר הספרים ועד כיכר הזריחה), והכניסו את הקהל אל תוך חוויה של תאטרון מואר. את ארגון הפסטיבל, הובילו מחלקת התרבות במתנ"ס אופקים בניהולה של עליזה דנינו, בשיתוף עיריית אופקים והמפיק ג'קי בכר, ובתמיכת משרד התרבות ומפעל הפיס.

למעלה מ-30 מיצגי אומנות חיכו לילדים ולהורים הנלהבים, אשר צפו באמצעות משאית ספארי ומכוניות (מבלי לצאת מהרכב, בהתאם להנחיות) במופעים שנערכו על אי תנועה באורך 700 מטרים. בנוסף, התקיימו בדף הפייסבוק של המתנ"ס תחרות תחפושות מקוונת נושאת פרסים וקריאה במגילה.

צילום שלומי זנאתי

"פסטיבל פורים, שמתקיים זו השנה החמישית ברציפות, מהווה הזדמנות מצוינת לחזור ולשמוח אחרי כל מה שעברנו במהלך השנה האחרונה – ובמיוחד אחרי שנדחה מספר פעמים בגלל הקורונה", אמר בסיום הפסטיבל מנהל מתנ"ס אופקים, שי אלקלעי. "אנחנו שמחים שיצרנו מחדש מפגש משמח עם התושבים, מפגש שכלל מגוון פעילויות אטרקטיביות להנאת הקהל. פורים הוא חג שמתאפיין בשמחה שבו, עשינו את הכל כדי שהתושבים ישמחו ואני שמח שהצלחנו".

צילום שלומי זנאתי

"עמדנו על קיום בטוח של אירוע תרבותי, והתאמנו את התנאים לאופי החגיגות", הוסיף המפיק ג'קי בכר. "הפסטיבל התמודד בשנה החולפת עם 3 ניסיונות לקיימו, אולם כמו עולם התרבות כולו נפגע בגלל הקורונה. אני רוצה לציין את עיריית אופקים ומחלקת התרבות במתנ"ס שלא ויתרו, חשבו מחוץ לקופסה והמציאו מחדש פסטיבל תיאטרוני רחוב – הפעם בסגנון ספארי אינטראקטיבי, סביב חוויית העיצוב באור. אני שמח שהקהל נהנה מחוויה מרתקת אשר תאמה לתקופה ולפתרונות היצירתיים שהיא מבקשת מאתנו".

צילום שלומי זנאתי

בנוסף לפסטיבל שנערך לאורך דרך הטייסים, נעטפו כ-15 עצים בשכונת יוני בעיר בבדים צבעוניים לכבוד החג: כל עץ קיבל דמות שנוצרה על פלטות עץ בהובלת המורה והמנחה לאמנות אולגה שקלניאריק, מדריכה במרכז איגלו לאמנות ופנאי, ושרית תימסיט, רכזת אמנות יישובית במרכז. תושבים רבים נענו לקריאה להצטלם ליד העצים ולתייג את דף הפייסבוק של מתנ"ס אופקים.

"פרויקט 'אופקים מתחפשת' נולד בתקופת הקורונה", סיפרה מנהלת מחלקת תרבות, אמנות ופנאי במתנ"ס אופקים, עליזה דנינו. "כשאנו לא יכולים לקיים כרגיל אירועים, הצגות ומופעים אנו נדרשים לחשוב מחוץ לקופסה, ובאמצעות המיזם הכנסנו אור ושמחה לשדרת העצים שמתחילה בכניסה לעיר ונמשכת לאורך דרך שדדות הרצל. תגובות המבקרים, העוברים והשבים והנוסעים בכביש היו חיוביות ומפרגנות".

צילום שלומי זנאתי
כתבות נוספות שיעניינו אתכם
גאווה מקומית כמו אוזניות מבטלות רעש – רק למכונות ענק המהפכה של AVEX בעיבוד השבבי
הכירו את הסטארט-אפ AVEX: פיתוח חדשני של ד"ר זיו ברנד...
מנהיגות בנתיבי המחר: כנס "מורשת העתיד" של ויצו באר שבע הפגיש בין היסטוריה לחדשנות נשית
באירוע מרגש שנערך השבוע בבית ויצו באר שבע, תחת הכותרת...
יום סגול" במדבריום: שיתוף הפעולה בין ICL , בית החולים סורוקה וקהילת הנגב למען ילדים עם אפילפסיה
כ-500 ילדים ובני משפחותיהם, לבושים סגול, השתתפו בשבוע שעבר בהפנינג...
"ביקור התזמורת": תזמורת המשטרה הגיעה למרכז היום לקשיש ב- "משמרות" ירוחם
במרכז היום לקשיש של חברת "משמרות" בירוחם התקיים השבוע אירוע...
נחנכה מרפאת שיניים קהילתית חדשה באופקים
מענה חברתי ראשון מסוגו לתושבים הזקוקים לסיוע בשיתוף עמותת "ובנה". עיריית...
שלב נוסף בתוכנית ההאבים של השרה רגב: מתניעים את תוכנית מתח"מ באר שבע צפון
השרה רגב: "אנו ממשיכים להרחיב את רשת ההאבים, המחברים את...
כ-200 מנשות אופקים השתתפו בבוקר נשי ומעצים במסגרת שבוע הספורט בישראל
הבוקר (רביעי), התקיים באופקים אירוע מיוחד וספורטיבי לכ-200 נשות העיר...
מחברים את הנגב למרכז: משרד התחבורה וחברת חוצה ישראל מקדמים שלב נוסף בפרויקט הלאומי "מסילת הדרום"
השרה רגב: "מסילת הדרום מחברת את הנגב למרכז ומקצרת מרחקים...
מחוז הדרום מדורג אחרון בזכאות להארכת זמן בבגרויות
רק 37% מתלמידי מחוז הדרום קיבלו הארכת זמן בבחינות הבגרות...
חזית הטכנולוגיה מגיעה למנהלי הדרום מרכז לאודר לתעסוקה בנגב השיק סדרת הכשרות אסטרטגית ב-AI יום עיון ראשון מסוגו למנהלים בכירים בפארקטק עומר
יריית הפתיחה של התוכנית האזורית למנהלים בכירים נחנכה השבוע בפארקטק...
דילוג לתוכן