חברת הפוד-טק הישראלית Better Juice, המפתחת טכנולוגיה מוגנת פטנט להפחתת סוכר במיצים טבעיים והפיכתם לסיבים פרוביוטיים, תוך שמירת הטעם הטבעי, מתקדמת לייצור מסחרי מלא ומובילה מהפכה בשוק המשקאות העולמי

חברת הפוד-טק הישראלית Better Juice, המפתחת טכנולוגיה מוגנת פטנט להפחתת סוכר במיצים טבעיים והפיכתם לסיבים פרוביוטיים, תוך שמירת הטעם הטבעי, מתקדמת לייצור מסחרי מלא ומובילה מהפכה בשוק המשקאות העולמי
צילום: ג'נט ארליך

חברת הסטארט אפ הפועלת בשווקים גלובליים, משיקה רשמית בפארק המדע על שם קרסו, בנס ציונה, מפעל ראשון מסוגו בעולם לייצור וקיבוע אנזימים מיוחדים כחלק מפטנט שפיתחה, המשמש כחומר סיוע להפחתת סוכר לתעשיית המיצים

המפעל שהוקם בהשקעה של מיליוני שקלים, יתמוך בלקוחות החברה (ביניהם חברות ענק), בהיקפים של 250 מיליון ליטר בשנה

חברת הפוד-טק הישראלית Better Juice, יוצאת חממת הפודטק the kitchen של שטראוס, מפתחת טכנולוגיה מוגנת פטנט להפחתת סוכר במיצים טבעיים והפיכתם לסיבים פרוביוטיים, תוך שימור הטעם הטבעי ומתקדמת לייצור מסחרי מלא ומובילה מהפכה בשוק המשקאות העולמי. חברת הסטארט-אפ, הפועלת בשווקים גלובליים, משיקה רשמית מפעל ראשון מסוגו בעולם לייצור וקיבוע אנזימים מיוחדים כחלק מפטנט בלעדי שפיתחה, בפארק המדע על שם קרסו, בנס ציונה. המפעל, שהוקם בהשקעה של מיליוני שקלים, יתמוך בלקוחותיה ( ביניהם חברות ענק), בהיקפים של 250 מיליון ליטר בשנה.
השקת מפעל זה, מסמנת את אבן הדרך האחרונה של החברה, לקראת מעבר לייצור מסחרי מלא. מפעל ייחודי זה מעניק תמיכה ללקוחות חדשים וקיימים, ביניהם יצרני משקאות בינלאומיים, בהיקפים משמעותיים. הקמת המפעל, הצריכה תכנון ובניית מערכות מיוחדות מאפס בקנה מידה תעשייתי, כדי לתמוך בתהליכי הייצור הייחודיים, תוך התחשבות בשיקולים סביבתיים ועמידה בדרישות המחמירות ביותר לטיפול בפסולת, מיחזור מים ויעילות אנרגטית. המתקן החדשני כולל גם מעבדות פיילוט ואת המטה החדש של Better Juice.

שוק המשקאות העולמי מתמודד עם לא מעט אתגרים, ביניהם רמת סוכר גבוהה במשקאות. כיום, במיצים הטבעיים הנפוצים, היחס של הסוכר הוא של 25 גרם ל- 250 מ"ל. לכך מצטרפת תופעת איבוד הערכים והסיבים התזונתיים המוכרת בתהליך הפקת המיצים וכמ כן, גם אתגר הטעם (ככל שרמת הסוכר גבוהה המשקה טעים יותר). Better Juice הצליחה בפיתוח טכנולוגי פורץ דרך, לפתור בו זמנית את שלושת האתגרים הללו, כך שנוסף לפן הבריאותי החשוב בהפחתת סוכר ושימור הויטמינים והמינרלים שבמיץ, נשמר גם הטעם הטבעי- נקודה שהקשתה משך שנים על הענף והצריכה פיצוח מדויק.
פטנט ייחודי זה מפחית את הסוכר במיצים טבעיים ב- 30%-80% והופך אותם לסיבים פרוביוטיים ולתחליף סוכר טבעי. הוא רותם פעילות אנזימטית טבעית במיקרואוגניזמים שלא עברו הנדסה גנטית (GMO non- ) להמרת חד-סוכרים ודו-סוכרים (פרוקטוז, גלוקוז וסוכרוז) לסיבים פרוביוטיים שאינם ניתנים לעיכול. היתרון שלו הוא שמדובר בתהליך פשוט להטמעה בתהליך הפקת המשקאות, שומר על הטעם הטבעי ועל המינרלים והויטמינים הטבעיים של המיץ.

ד"ר ערן בליצ'ינסקי, מנכ"ל ומייסד Better Juice, מציין "הקמת המפעל מקדמת אותנו בצעדי ענק למימוש החזון שלנו להוביל לאורח חיים בריא יותר ברחבי העולם, באמצעות הפחתת צריכת הסוכר( הגורם העיקרי לסכרת ולהשמנת יתר), ללא פשרה על הטעם. יכולות הטכנולוגיה שפיתחנו, מאפשרות הפחתה של עד 80% מתכולת הסוכר הפשוטה במגוון מוצרים, כולל מיצים, ריבות, יוגורטים, גלידות וסורבה, ללא כל פירוק של חומרים מזינים טבעיים, או דילול הטעם. תהליך זה מהווה game changer לענף המשקאות העולמי, המשווע לפתרונות חדשניים ויתכן שבעתיד הקרוב, יורחב גם לתעשיית המזון".
גלי ירום, מייסדת ומנכ"לית משותפת של Better Juice, מוסיפה "מהלך זה מסמן קפיצת מדרגה גדולה במאמצי המסחור שלנו הנושאים פירות והיא בהלימה עם קצב הצמיחה של החברה. המפעל שהקמנו, מהווה את חוד החנית הטכנולוגית ואין שני לו בעולם. אנו צופים שהוא יתאים לצרכי הייצור שלנו בשנתיים הקרובות וככל שהעניין והביקוש בטכנולוגיה שלנו ימשיך לגדול, נרחיב את יכולות הייצור שלנו גם מחוץ לישראל".
לאתר החברה: https://www.better-juice.com/

אודות Better Juice
Better Juice Ltd היא חברת סטארט-אפ ישראלית מעולמות הפוד-טק, המובילה מהפכה בשוק המשקאות העולמי, עם פטנט טכנולוגי בלעדי שהיא פיתחה- התורם להפחתת הסוכר במשקאות והפיכתם לסיבים פרוביוטיים, תוך שמירה על אטרקטיביות הטעם.
טכנולוגיה זו מפחיתה את הסוכר במיצים טבעיים, בין- 30%-80% והופכת אותם לסיבים פרוביוטיים ולתחליף סוכר טבעי. במסגרת התהליך, היא רותמת פעילות אנזימטית טבעית במיקרואוגניזמים שלא עברו הנדסה גנטית (GMO non- ) להמרת חד-סוכרים ודו-סוכרים (פרוקטוז, גלוקוז וסוכרוז) לסיבים פרוביוטיים שאינם ניתנים לעיכול. פתרון פורץ דרך זה, פשוט להטמעה בתהליך הפקת המשקאות, שומר על הטעם הטבעי ועל המינרלים והויטמינים הטבעיים של המיץ.
Better Juice חלוצת הפוד-טק בישראל, נוסדה בשנת 2018 על ידי צוות אנשי מקצוע מתחום המזון יחד עם האוניברסיטה העברית בחממת המזון של Kitchen Hub. מאז, היא שחקנית דומיננטית ומובילה בשוק הגלובלי, זוכה לפרסים ולעיטורים בינלאומיים מכובדים. החברה מתקדמת לייצור מסחרי מלא ולצורך כך, הקימה בהשקעה של מיליוני שקלים, מפעל ראשון מסוגו בעולם לייצור וקיבוע אנזימים מיוחדים, כחלק מפטנט שפיתחה, המשמש כחומר סיוע להפחתת סוכר לתעשיית המיצים, בפארק המדע על שם קרסו בנס ציונה.
מובילים את החברה, ד"ר ערן בלצ'ינסקי וגלי ירום, מייסדי החברה ומנכ"לים משותפים, מותיקי תעשיית הכימיה והמזון.

צילום: פרטי
כתבות נוספות שיעניינו אתכם
גאווה מקומית: דוד צוקרמן מנסה ציונה מונה למנהל מחוז דרום במאוחדת
דוד צוקרמן מנס ציונה מונה למנהל מחוז דרום בקופת חולים...
"מייצרות כחול- לבן" מפעל משפחתי ממשיך לייצר בישראל ולהעסיק נשים על קו הייצור
בעידן בו יותר ויותר מפעלי תעשייה בכלל ותעשיינים בפרט, בוחרים...
׳משמרות ירוחם׳ משיקה חוג חדש במרכז היום לקשיש: טיפול בכלבים
השבוע נפתח לראשונה חוג כלבים טיפולי במרכז היום ׳משמרות בירוחם׳,...
ביקור רשות המים בתאגיד מי שבע
ביום חמישי לפני שבוע, רק יומיים לאחר תחילתה של הפסקת...
הבוקר בסורוקה: הקבלנים ראו מקרוב את ההרס – וקוראים למיגון מיידי
למרות החום הכבד והאווירה המתוחה המרחפת באוויר, התייצבו הבוקר (שני...
קיץ של אטרקציות בחינם לכל המשפחה: חודש מלא בפעילויות, הצגות משעשעות, מופעי ילדים, סדנאות, אירועים מרתקים, ופעילויות יצירה לכל המשפחה - במהלך חודש יולי בעופר קניותר
קיץ של כייף יערך בעופר קניותר, מקבוצת קניוני עופר,  במהלך...
איבדה את שיניה התותבות בפגיעה הישירה בבאר שבע — וקיבלה סיוע מהיר ממאוחדת
שרה שמש (80), תושבת באר שבע, איבדה את שיניה התותבות...
קיץ של כייף לכל המשפחה בקניותר: חודש מלא בפעילויות, הצגות משעשעות, מופעי ילדים, סדנאות, אירועים מרתקים, ופעילויות יצירה לכל המשפחה - במהלך חודש יולי בעופר קניותר, הכניסה חופשית – ללא עלות
קיץ של כייף יערך בעופר קניותר, מקבוצת קניוני עופר,  במהלך...
פלאנט באר שבע חוזר לפעול – הקולנוע של הדרום נפתח מחדש
לאחר הפסקה בעקבות ימי הלחימה האחרונים מול איראן, נפתח היום...
בצל המתקפה הקטלנית על העיר באר שבע מוקדם הבוקר, יצאו היום עובדי מרחב נגב בהובלת יו"ר המרחב, נורברט בוקובזה, אל תחנת מד"א דרום וחילקו לכוננים ולמתנדבים חבילות מלאות בשוקולדים ונשנושים כדי להנעים אפילו במעט את המשמרות הקרובות שלהם.
מאז החל המבצע באיראן הנחה יו"ר ההסתדרות, ארנון בר-דוד את מרחבי ההסתדרות...
דילוג לתוכן