זוכרים את הגננת האהובה בשנת הלימודים החדשה: עם פתיחת שנת הלימודים תשפ"ד נחנך פסל בהשראתה של הגננת והמחנכת האהובה חדוה שונר בערבה התיכונה

זוכרים את הגננת האהובה בשנת הלימודים החדשה: עם פתיחת שנת הלימודים תשפ"ד נחנך פסל בהשראתה של הגננת והמחנכת האהובה חדוה שונר בערבה התיכונה
קרדיט: גילי פיינר

עם פתיחת שנת הלימודים החדשה השבוע- נחנך בטקס חגיגי ומרגש, פסל ייחודי ומרשים ביישוב ספיר, בערבה התיכונה, שהכנתו ארכה מעל שנתיים – כמחווה לחדוה שונר ז"ל, הגננת המיתולוגית של 'גן תמר' שחינכה דורות רבים.

את הפסל יצרו שלוש האמניות- נעמי רותם, סמדר סיגלר וארזה כהן מסטודיו פיפטי פינגרס (fifthy fingers) בערבה התיכונה.

הפסל העשוי ברונזה מונח על חומת בטון באורך 3 מ' וברוחב 80 ס"מ, בו מוצגת דמותה של גננת (גובה מטר אחד) המנגנת באקורדיון ומאחוריה צועדת קבוצה של ארבעה ילדים (בגובה של כ- 40 ס"מ).

היצירה פוסלה בהשראת דמותה של חדוה שונר ז"ל, שנפטרה לפני שלוש שנים, שאהבה לנגן באקורדיון וניהלה את "גן תמר" לאורך 30 שנה, במהלכן גידלה וחינכה דורות רבים של ילדים שאהבו והעריצו אותה.

גילי פיינר, חברתה הטובה של שונר שהגתה את הרעיון ליצירת הפסל, אומרת: "חשבתי על דרך מקורית להנציח את עבודתה החינוכית של חדוה, באופן שיזכיר כיצד איש חינוך אמור להאמין, לעודד ולאהוב את הילדים שהוא מחנך, פניתי אל האמניות מסטודיו פיפטי פינגרס (fifthy fingers) – נעמי רותם, סמדר סיגלר וארזה כהן, תושבות הערבה התיכונה ששמחו להירתם בהתנדבות מלאה, לפסל דמות גננת האוחזת אקורדיון, שארבעה ילדים מתבוננים עליה בהערצה, ממש כמו על חדוה, בחיים האמיתיים. הלוואי וכל ילד וילדה שיעברו פה בשביל ישמעו מהוריהם על הגננת חדוה שאהבה ילדים, וכך זיכרונה ימשיך ללוות אותנו".

פרויקט יצירת הפסל החל לפני כשנתיים, בשיתוף מועצה אזורית הערבה התיכונה, וועד היישוב ספיר, שותפות "ביחד" ערבה-אוסטרליה, שם חדוה שונר הייתה מתנדבת פעילה, ובסיוע עשרות תושבי הערבה התיכונה שמימנו וסייעו בפרויקט וכן בעלי מלאכה שסייעו בפיתוח השטח, בניית הקונסטרוקציה, וקיבועו.

בטקס המרגש נכחו בני המשפחה, ראש מועצה אזורית הערבה התיכונה מאיר צור נציגי המועצה, חברים, סייעות וגננות שעבדו עם שונר, הורי וילדי הגן לדורותיהם.

קרדיט: שרון רותם
קרדיט: שרון רותם
קרדיט: באדיבות גן תמר
כתבות נוספות שיעניינו אתכם
דן בדרום ודן באר שבע חוזרות לפעילות מלאה מיום א' הקרוב
בעקבות הסכם הפסקת האש, חברות התחבורה הציבורית דן בדרום ודן...
מסקר שערכה עמותת 'הראש הכרוני שלי' עולה: מעל למחצית מחולי המיגרנה מדווחים על עלייה בתדירות ההתקפים מאז תחילת המלחמה וכ 90% נאלצו להיכנס למרחב מוגן בזמן התקף כ 10% מהמשיבים הם תושבי הדרום
פייגא מרקס, יו"ר עמותת 'הראש הכרוני שלי': "ממצאי הסקר מוכיחים...
כ-660 דירות בדיור הציבורי נפגעו במבצע “שאגת הארי”; עבודות השיקום בעיצומן
בהנחיית שר הבינוי והשיכון חיים כץ, צוותי זרוע השיכון במשרד...
רגע לפני ''שאגת הארי'': ''תיכון יוצר עתיד באר-שבע'' זכה בתקן בינלאומי לאיכות ומצוינות בחינוך
רגע לפני היציאה למבצע "שאגת הארי", נערך בתל אביב הכנס...
בכנס מיוחד של עמותת "מתנת חיים" התכנסו בבנייני האומה בירושלים כ-1000 נשים וגברים
בתאריך ה-25.1.26, במסגרת כנס מיוחד של עמותת "מתנת חיים", התכנסו...
לאחר שביתם נהרס כליל: מבוטחי מאוחדת מדימונה וערד קיבלו סיוע רפואי צמוד בים המלח
 בעקבות פגיעות הטילים בדימונה ובערד, צוותי מאוחדת מחוז דרום הקימו...
גם בימי המלחמה: היוזמה של תיכון רגר בבאר שבע ללימוד ערבית שמחברת בין דורות
גם בימים מורכבים של למידה מרחוק, בתיכון רגר בבאר שבע...
גם בזמנים מורכבים: תיכון ''יוצר עתיד באר-שבע'' למען התלמידים והקהילה
בין שיעורי הזום המקוונים ובזמן שאין לימודים פרונטליים בתיכונים ברחבי...
"שיירת השמחה" של ישיבת אמית באר שבע כבשה את העיר
בישיבת אמית באר שבע החליטו שלא מחכים לתלמידים בין כותלי...
נשיא המדינה ביקר במאפיית משפחתו של שורד השבי שגב כלפון, שנפגעה מפגיעת הטיל בדימונה
נשיא המדינה יצחק הרצוג, הגיע היום, יום ראשון, ד׳ בניסן,...
דילוג לתוכן