זוכרים את הגננת האהובה בשנת הלימודים החדשה: עם פתיחת שנת הלימודים תשפ"ד נחנך פסל בהשראתה של הגננת והמחנכת האהובה חדוה שונר בערבה התיכונה

זוכרים את הגננת האהובה בשנת הלימודים החדשה: עם פתיחת שנת הלימודים תשפ"ד נחנך פסל בהשראתה של הגננת והמחנכת האהובה חדוה שונר בערבה התיכונה
קרדיט: גילי פיינר

עם פתיחת שנת הלימודים החדשה השבוע- נחנך בטקס חגיגי ומרגש, פסל ייחודי ומרשים ביישוב ספיר, בערבה התיכונה, שהכנתו ארכה מעל שנתיים – כמחווה לחדוה שונר ז"ל, הגננת המיתולוגית של 'גן תמר' שחינכה דורות רבים.

את הפסל יצרו שלוש האמניות- נעמי רותם, סמדר סיגלר וארזה כהן מסטודיו פיפטי פינגרס (fifthy fingers) בערבה התיכונה.

הפסל העשוי ברונזה מונח על חומת בטון באורך 3 מ' וברוחב 80 ס"מ, בו מוצגת דמותה של גננת (גובה מטר אחד) המנגנת באקורדיון ומאחוריה צועדת קבוצה של ארבעה ילדים (בגובה של כ- 40 ס"מ).

היצירה פוסלה בהשראת דמותה של חדוה שונר ז"ל, שנפטרה לפני שלוש שנים, שאהבה לנגן באקורדיון וניהלה את "גן תמר" לאורך 30 שנה, במהלכן גידלה וחינכה דורות רבים של ילדים שאהבו והעריצו אותה.

גילי פיינר, חברתה הטובה של שונר שהגתה את הרעיון ליצירת הפסל, אומרת: "חשבתי על דרך מקורית להנציח את עבודתה החינוכית של חדוה, באופן שיזכיר כיצד איש חינוך אמור להאמין, לעודד ולאהוב את הילדים שהוא מחנך, פניתי אל האמניות מסטודיו פיפטי פינגרס (fifthy fingers) – נעמי רותם, סמדר סיגלר וארזה כהן, תושבות הערבה התיכונה ששמחו להירתם בהתנדבות מלאה, לפסל דמות גננת האוחזת אקורדיון, שארבעה ילדים מתבוננים עליה בהערצה, ממש כמו על חדוה, בחיים האמיתיים. הלוואי וכל ילד וילדה שיעברו פה בשביל ישמעו מהוריהם על הגננת חדוה שאהבה ילדים, וכך זיכרונה ימשיך ללוות אותנו".

פרויקט יצירת הפסל החל לפני כשנתיים, בשיתוף מועצה אזורית הערבה התיכונה, וועד היישוב ספיר, שותפות "ביחד" ערבה-אוסטרליה, שם חדוה שונר הייתה מתנדבת פעילה, ובסיוע עשרות תושבי הערבה התיכונה שמימנו וסייעו בפרויקט וכן בעלי מלאכה שסייעו בפיתוח השטח, בניית הקונסטרוקציה, וקיבועו.

בטקס המרגש נכחו בני המשפחה, ראש מועצה אזורית הערבה התיכונה מאיר צור נציגי המועצה, חברים, סייעות וגננות שעבדו עם שונר, הורי וילדי הגן לדורותיהם.

קרדיט: שרון רותם
קרדיט: שרון רותם
קרדיט: באדיבות גן תמר
כתבות נוספות שיעניינו אתכם
לאחר שביתם נהרס כליל: מבוטחי מאוחדת מדימונה וערד קיבלו סיוע רפואי צמוד בים המלח
 בעקבות פגיעות הטילים בדימונה ובערד, צוותי מאוחדת מחוז דרום הקימו...
גם בימי המלחמה: היוזמה של תיכון רגר בבאר שבע ללימוד ערבית שמחברת בין דורות
גם בימים מורכבים של למידה מרחוק, בתיכון רגר בבאר שבע...
גם בזמנים מורכבים: תיכון ''יוצר עתיד באר-שבע'' למען התלמידים והקהילה
בין שיעורי הזום המקוונים ובזמן שאין לימודים פרונטליים בתיכונים ברחבי...
"שיירת השמחה" של ישיבת אמית באר שבע כבשה את העיר
בישיבת אמית באר שבע החליטו שלא מחכים לתלמידים בין כותלי...
נשיא המדינה ביקר במאפיית משפחתו של שורד השבי שגב כלפון, שנפגעה מפגיעת הטיל בדימונה
נשיא המדינה יצחק הרצוג, הגיע היום, יום ראשון, ד׳ בניסן,...
מכבי שירותי בריאות: בהמשך לפעילות מחוז הדרום במשך הלילה: צוותי הרפואה של מכבי נמצאים במלונות המפונים מביתם בים המלח, סניף מכבי פארם בערד פעל במהלך הלילה כדי לספק תרופות לזקוקים להן; קו הסיוע לנפש ממשיך לפעול כל העת
במהלך השעות החולפות הגיעו צוותי הרפואה של מכבי למלונות ים...
במצפה רמון: בני נוער הקימו מרחב שמחזיר קצת שגרה בתוך חוסר הוודאות
בימים בהם בחלקים רבים ברחבי הארץ מתמודדים עם חוסר יציבות...
פרויקט ענק נוסף בכביש 6 יוצא לדרך בהשקעה כוללת של כ-850 מיליון שקלים
החלו העבודות להרחבת כביש 6 ושדרוג מחלף דניאל. 220 קילומטרים...
מרכז לאודר לתעסוקה ממשיך להניע את גלגלי הקריירה בנגב
למרות המצב וגם כשנשארים בבית, מרכז לאודר לתעסוקה בנגב מנגיש...
בימים של חירום, מחפשים רגעים של שגרה המדע שמאחורי הבירה בעיר העתיקה: פרויקט הגמר המפתיע של הסטודנט מבאר שבע
יותם בר נתן, סטודנט שנה ד' להנדסה כימית ומנהל "בית...
דילוג לתוכן