זוכרים את הגננת האהובה בשנת הלימודים החדשה: עם פתיחת שנת הלימודים תשפ"ד נחנך פסל בהשראתה של הגננת והמחנכת האהובה חדוה שונר בערבה התיכונה

זוכרים את הגננת האהובה בשנת הלימודים החדשה: עם פתיחת שנת הלימודים תשפ"ד נחנך פסל בהשראתה של הגננת והמחנכת האהובה חדוה שונר בערבה התיכונה
קרדיט: גילי פיינר

עם פתיחת שנת הלימודים החדשה השבוע- נחנך בטקס חגיגי ומרגש, פסל ייחודי ומרשים ביישוב ספיר, בערבה התיכונה, שהכנתו ארכה מעל שנתיים – כמחווה לחדוה שונר ז"ל, הגננת המיתולוגית של 'גן תמר' שחינכה דורות רבים.

את הפסל יצרו שלוש האמניות- נעמי רותם, סמדר סיגלר וארזה כהן מסטודיו פיפטי פינגרס (fifthy fingers) בערבה התיכונה.

הפסל העשוי ברונזה מונח על חומת בטון באורך 3 מ' וברוחב 80 ס"מ, בו מוצגת דמותה של גננת (גובה מטר אחד) המנגנת באקורדיון ומאחוריה צועדת קבוצה של ארבעה ילדים (בגובה של כ- 40 ס"מ).

היצירה פוסלה בהשראת דמותה של חדוה שונר ז"ל, שנפטרה לפני שלוש שנים, שאהבה לנגן באקורדיון וניהלה את "גן תמר" לאורך 30 שנה, במהלכן גידלה וחינכה דורות רבים של ילדים שאהבו והעריצו אותה.

גילי פיינר, חברתה הטובה של שונר שהגתה את הרעיון ליצירת הפסל, אומרת: "חשבתי על דרך מקורית להנציח את עבודתה החינוכית של חדוה, באופן שיזכיר כיצד איש חינוך אמור להאמין, לעודד ולאהוב את הילדים שהוא מחנך, פניתי אל האמניות מסטודיו פיפטי פינגרס (fifthy fingers) – נעמי רותם, סמדר סיגלר וארזה כהן, תושבות הערבה התיכונה ששמחו להירתם בהתנדבות מלאה, לפסל דמות גננת האוחזת אקורדיון, שארבעה ילדים מתבוננים עליה בהערצה, ממש כמו על חדוה, בחיים האמיתיים. הלוואי וכל ילד וילדה שיעברו פה בשביל ישמעו מהוריהם על הגננת חדוה שאהבה ילדים, וכך זיכרונה ימשיך ללוות אותנו".

פרויקט יצירת הפסל החל לפני כשנתיים, בשיתוף מועצה אזורית הערבה התיכונה, וועד היישוב ספיר, שותפות "ביחד" ערבה-אוסטרליה, שם חדוה שונר הייתה מתנדבת פעילה, ובסיוע עשרות תושבי הערבה התיכונה שמימנו וסייעו בפרויקט וכן בעלי מלאכה שסייעו בפיתוח השטח, בניית הקונסטרוקציה, וקיבועו.

בטקס המרגש נכחו בני המשפחה, ראש מועצה אזורית הערבה התיכונה מאיר צור נציגי המועצה, חברים, סייעות וגננות שעבדו עם שונר, הורי וילדי הגן לדורותיהם.

קרדיט: שרון רותם
קרדיט: שרון רותם
קרדיט: באדיבות גן תמר
כתבות נוספות שיעניינו אתכם
אפה מבלים עם הילדים בחודש יוני? ללא תשלום: חגיגת הרפתקאות, סדנאות חווייתיות, שעת סיפור, פעילויות מוזיקליות, יצירה ואפייה לכל המשפחה
כל הפעילויות פתוחות לקהל הרחב – ללא תשלום במהלך חודש...
יום המעשים הטובים עובדי תאגיד מי שבע התנדבו במחלקה לקידום נוער בסיכון בבאר שבע
עובדות ועובדי תאגיד מי שבע התנדבו במחלקה לקידום נוער בסיכון...
מי יספר את סיפור שבעה באוקטובר של העיר שדרות?
עדות 710 הארכיון הגדול בעולם לעדויות שבעה באוקטובר ועיריית שדרות...
הומור, כאב וזהות על הבמה פסיפס ישראלי" 2026 ערב של יצירה, זהות וקול ישראלי צעיר בגודמן
ביום שלישי האחרון התקיים ב"גודמן" בית הספר למשחק בבאר שבע,...
בסימן עתיד חינוכי משותף בנגב: כנס החינוך של מנהלי תיכונים מבאר שבע ומהחברה הבדואית בתיכון רגר בעיר
מנהלי תיכונים מבאר שבע ומהחברה הבדואית בנגב, התכנסו השבוע בתיכון...
מתנדבי חברת "אדמה מכתשים" שדרגו את המרכז הטיפולי לנערות בסיכון בבאר שבע
במסגרת יום המעשים הטובים שנדחה התקיימה פעילות קהילתית משותפת עם...
ידידותי לסביבה: הסירה החכמה שדוגמת מים ללא מגע יד אדם
סטודנטים ב- SCE אשדוד פיתחו סירה אוטונומית קטנה וחכמה לניטור...
כדאי לדאוג ל״מקומות שמורים״ בתיאטרון באר שבע
רגע לפני שהתחילו ״ליישר״ את עוגות הגבינה של חג השבועות,...
"הבית של כולנו": עלילות בניין דירות בבאר שבע הפך להצגה מרגשת
איך רגעים קטנים מתוך בניין מגורים בבאר שבע הופכים להצגה?...
700 מהנדסים ומעצבים חדשים הוסמכו בקמפוס באר שבע של SCE
בצל תקופה ביטחונית מורכבת ושירות מילואים ממושך של רבים מהסטודנטים,...
דילוג לתוכן