זוגיות, פנימיות, והורות: כנס הנשים של הדרום

זוגיות, פנימיות, והורות: כנס הנשים של הדרום

מאות נשים הגיעו בשבוע שעבר לכנס 'חוכמת נשים' של עמותת בית מוריה שהתקיים במלון לאונרדו בבאר שבע. בכנס התקיימו כמה מושבים בהם דנו על זוגיות, הורות, הגשמה עצמית וצמיחה נשית. רוביק דנילוביץ', ראש עיריית באר שבע, הגיע לברך את באות הכנס ואף קיבל תעודת הוקרה מעמותת בית מוריה

עמותת בית מוריה קיימה בשבוע שעבר את הכנס השנתי לנשות הדרום, 'חוכמת נשים'. הכנס לנשים בלבד עסק במגוון תחומים עם מרצים ומרצות מובילים בתחומם. הנשים המשתתפות בכנס בחרו את הסדנאות וההרצאות המועדפות עליהן בחלוקה לארבעה נושאים – הורות, זוגיות, צמיחה נשית ונשמה.

בין המרצים ומעבירי השיעורים הרב שמעון כהן, ראש מוסדות בית מוריה, שהעביר שיעור לכל באות הכנס. בנוסף השתתפו גם דנה ועמית כץ, בני זוג שנשארו יחד לאחר שעמית החליט לחזור בתשובה ודנה נשארה חילונית; בנוסף התקיימה גם הרצאה של הדס מועלם על 'סטיילינג רגשי' והחיבור בין הלבוש לבין הנפש, ועוד הרצאות רבות נוספות.

בסיום הכנס התקיים מופע מרכזי עם צמד האחים רוחמה בן יוסף ואחיה עקיבא תורג'מן במופע 'והאר מליבי'. רוביק דנילוביץ', ראש עיריית באר שבע, בירך את באות הכנס וסיפר על חכמה נשית כפי שלמד מאמו: "הכנס הזה נוגע לליהי. בחודש האחרון ציינו 12 שנים לפטירתה של אמי. כשמוניתי להיות סגן ראש עיר בגיל 26 אמא שלי הייתה גאה. היא הזמינה אותי אליה ואמרה לי 'בחיים האלה אין נסיכים ומלכים, אתה נבחרת להיות משרת'. כאשר היא נפתרה מצאנו את עצמנו חמישה גברים בבית, שלושת אחיי ואבי, חסרי אונים משום שלא ידענו כיצד לנהל בית. למזלי אותם האנשים שאמי אמרה לי לדאוג להם תמיד, הגיעו לעזור לנו. כיום אני מבין את משמעות החוכמה הנשית. לכבד את הבריות, להיות צנוע, לאהוב את הזולת – זו חכמת נשים אמיתית". בסיום נאומו, העניקו ציון חדד, מנכ"ל בית מוריה, והרב שמעון כהן, ראש מוסדות בית מוריה, תעודת הוקרה לראש העיר דנילוביץ'.

ציון חדד, מנכ"ל בית מוריה, ציין: "אנו גאים לקיים את הכנס עבור נשות העיר והדרום. עמותת בית מוריה מאמינה בקידום הנשים והעצמתן ולכן בחרנו להביא את מיטב המרצים בתחומים שונים. כל זאת כדי לספק לבאות הכנס חוויה ייחודית, מעשירה ומחזקת. ערכי המשפחה הם הערכים החשובים ביותר לעמותה ולכן אני מודה למארגנות הכנס על יום מהנה, חשוב ובמיוחד ערכי".

 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
אלופת רשת אמית בכדורסל: אמית קבוצת יבנה
נבחרת הכדורסל של בית החינוך אמית קבוצת יבנה (שחקני כיתות...
בהובלת אגף רשם הקבלנים במשרד הבינוי והשיכון: נחשפה פעילות קבלנית בניגוד לחוק, אותרו שוהים בלתי חוקיים וצפויים צווי סגירה באתרי בנייה בבאר שבע
אגף רשם הקבלנים במשרד הבינוי והשיכון, בשיתוף ארגון הקבלנים בנגב,...
יום ההוקרה למערך המילואים באופקים: העיר מצדיעה למשרתים ולמשפחותיהם
עיריית אופקים ציינה השבוע (שני, 08.06.26) את יום ההוקרה למערך...
רשת ביטחון מזון לאומית למרות שנת חום קיצונית - הערבה התיכונה המשיכה לספק ירקות בכמויות ובאיכות שאזורים אחרים בארץ לא יכלו להתחרות בהם
לקראת פתיחת עונת החיץ החקלאית בערבה התיכונה, התכנסו חוקרים, מדריכים...
כביש 3415 מואר ובטוח יותר: שרת התחבורה, מירי רגב חנכה את פרויקט התאורה החדש בציר לכיש-אמציה
השרה מירי רגב: "כביש מואר הוא כביש מציל חיים. תושבי...
חודש של ריגושים בפלאנט באר שבע: חגיגת קולנוע ישראלי מקומי, הטבות ושוברי קופות של עונת הקיץ
קולנוע פלאנט באר שבע מציג ליין-אפ קיצי ועשיר לחודש יוני:...
אירוע חווייתי לכל המשפחה - 'חיות הבר בערבה' סדנאות, משחק בריחה, סיורים ליליים, דוכנים ועוד
יום חמישי 18.6 | תחנת מחקר 'יאיר' בחצבה 'חממת הערבה'- המרכז...
תלמידות "מבואות הנגב" קטפו את המקום הראשון בגמר תחרות 'אקו-רפואה' הארצית
תלמידות מגמת מדעי הרפואה מבית הספר "מבואות הנגב" זכו במקום...
"בונים את דור העתיד של הרפואה בדרום" שיבא העניק מלגות לסטודנטים לרפואה שיעבדו בביה"ח החדש בנגב
9 סטודנטיות וסטודנטים לרפואה קיבלו בשבוע שעבר מלגה שנתית מחברת...
"פתאום שמענו פיצוץ אדיר"
סוכנת הביטוח שניר יעקב, שהתגוררה בבאר שבע בזמן נפילת טיל...
דילוג לתוכן