התפתחות ההייטק בערד: חברת רד בינת תממן תואר במדעי המחשב, מלגה חודשית ומבטיחה להעסיק את הבוגרים בחברה

התפתחות ההייטק בערד: חברת רד בינת תממן תואר במדעי המחשב, מלגה חודשית ומבטיחה להעסיק את הבוגרים בחברה
צילום דוברות עיריית ערד

קבוצת רד-בינת, ממובילות ההייטק בישראל ועיריית ערד, מציעות לצעירים ולצעירות מימון שכר הלימוד, מימון מלגת קיום וגם תעסוקה בסיום התואר. 40 נבחרים מערד החלו אתמול את לימודיהם.

התפתחות ההייטק בערד
צילום דוברות עיריית ערד

40 תושבי ערד עשו אתמול צעד ראשון לחלום ההייטק שלהם. קבוצת רד-בינת, בעלת 20 חברות הייטק בישראל, בחרה לקיים בערד תכנית מדהימה ללימודים ותעסוקה לתושבי העיר, מסיימי ומסיימות שירות בצה"ל או שירות לאומי, ולפתוח קמפוס לימודי שבוגריו ייקלטו באחת מחברות הקבוצה שתתמקם בערד. הפרויקט כולו הוא פרי שיתוף פעולה עם יהודה זיסאפל, נשיא רד-בינת, עיריית ערד, האוניברסיטה הפתוחה, קק"ל וח"כ רוברט אילטוב, יו"ר שדולת ההייטק בכנסת.

תכנית הלימודים "קמטק" של רד- בינת תממן את שכר הלימוד במכינה ובאוניברסיטה במסלול מדעי המחשב וסייבר, התכנית תממן גם מלגה חודשית לכל סטודנט בגובה של 1,200 ₪ לחודש, ובנוסף תממן שיעורי תגבור, ספרי לימוד, מחשב אישי, ועוד. ראוי לציין שלתכנית זו לא נדרשת עמידה בתנאי קבלה אקדמיים, והיא אכן מונגשת לכל מי שמעוניין ונמצא מתאים להשתתפות בפרויקט.

לאחר סיום הלימודים מובטחת השתלבות מלאה ורציפה בקבוצת רד-בינת, בשכר התחלתי  של כ- 12,000 ש"ח ברוטו. ויש גם רשת ביטחון – נשירה מהמסלול האקדמי אחרי שנתיים תאפשר קבלת תעודת טכנאי/הנדסאי במחשבים.

עיריית ערד, החברה הכלכלית ומרכז הצעירים לקחו על עצמן להוציא את היוזמה הזו לפועל, החל מפרסום מסלול התכנית, שיווקה בעיר, גיוס מתעניינים, ארגון כנס מידע לנרשמים, ועוד.

אל התכנית היוקרתית התקבלו כ-40 תושבים בגילאי 20-40. לפני מספר שבועות המתקבלים הגיעו לכנס ההיי-טק הראשון במרכז הצעירים, שם המתינו להם אנשי קבוצת רד-בינת ובראשם נשיא הקבוצה יהודה זיסאפל, ראש עיריית ערד, עו"ד ניסן בן חמו, נציגי האוניברסיטה הפתוחה ובראשם מנכ"ל האוניברסיטה, עמית שטרייט, עומר הרפז נציג קק"ל, ח"כ רוברט אילטוב ויו"ר שדולת ההייטק בכנסת. המתעניינים הרבים שמעו הסבר על התכנית, את התחייבות הגופים המובילים ועל תנאי הקבלה לתכנית והעמידה במסגרות הלימודים והעבודה בחברה.

באותו הכנס סיפר ראש העיר, עו"ד ניסן בן חמו על היוזמה פורצת הדרך:  "את תחילת דרכי המקצועית עשיתי כסמנכ"ל באחת מחברותיו של יהודה זיסאפל. כששמעתי על היוזמה הזו שמחפשת בית, מיהרתי להציע את ערד ולהעמיד לתכנית את כל יכולותיה של העירייה.  אתגר התעסוקה וההשכלה הגבוהה עומד במרכז וכעת, מקבל תנופה. ערד תוביל את תחום ההייטק בנגב".

יהודה זיסאפל, נשיא חברת רד-בינת סיפר על הבחירה בערד, ואמר כי, "מדובר בפרויקט ייחודי שיוביל את העיר לניצחון במרכיב התעסוקה בקרב הצעירים. פניתי בזמנו למספר ראשי ערים והרציני ביותר מכולם היה ראש עיריית ערד ואני שמח שבחרנו בערד להרים את הפרויקט הזה".  עמית שטרייט, מנכ"ל האוניברסיטה הפתוחה אמר באותו כנס היכרות ש"מדובר בפרויקט פורץ דרך אשר ינגיש את מקצועות המחשב והסייבר לפריפריה".

אתמול, יום א', החלו כאמור 40 מתושבי העיר ללמוד לתואר ראשון במדעי המחשב והסייבר במסגרת קמפוס "קמטק" שהוקם למסלול זה בערד. הסטודנטים החדשים זוכים כאמור למימון מלא של שכר הלימוד, מלגת קיום, מקום עבודה מובטח בערד, והלימודים מתקיימים כמובן בערד. הצלחת הפרויקט תוציא לדרך מחזורי לימוד נוספים.

 

 

 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
המכללה האקדמית ספיר, עיריית שדרות, מ.א. שער הנגב ומנהלת תקומה מכריזות על הקמת קמפוס חדש לפקולטה לטכנולוגיה: "מנוע צמיחה חדש לנגב המערבי"
בהשקעה של 130 מיליון ש"ח מכספי מנהלת תקומה, יוקם קמפוס...
רשות הטבע והגנים - פריחה ירוקה בנחל אשלים: סימן אופטימי להתאוששות אחרי עבודות שיקום
בין זרימות החורף הראשונות לכתמי הירוק שמתחילים לכסות את הקרקע,...
מנהיגות חוצה ארגון בלב הנגב: עשרות נשים מובילות התכנסו לכנס המעסיקות השנתי של מרכז לאודר לתעסוקה בנגב
פורום המעסיקות של מרכז לאודר לתעסוקה בנגב התכנס למפגש פסגה...
גאווה מקומית כמו אוזניות מבטלות רעש – רק למכונות ענק המהפכה של AVEX בעיבוד השבבי
הכירו את הסטארט-אפ AVEX: פיתוח חדשני של ד"ר זיו ברנד...
מנהיגות בנתיבי המחר: כנס "מורשת העתיד" של ויצו באר שבע הפגיש בין היסטוריה לחדשנות נשית
באירוע מרגש שנערך השבוע בבית ויצו באר שבע, תחת הכותרת...
יום סגול" במדבריום: שיתוף הפעולה בין ICL , בית החולים סורוקה וקהילת הנגב למען ילדים עם אפילפסיה
כ-500 ילדים ובני משפחותיהם, לבושים סגול, השתתפו בשבוע שעבר בהפנינג...
"ביקור התזמורת": תזמורת המשטרה הגיעה למרכז היום לקשיש ב- "משמרות" ירוחם
במרכז היום לקשיש של חברת "משמרות" בירוחם התקיים השבוע אירוע...
נחנכה מרפאת שיניים קהילתית חדשה באופקים
מענה חברתי ראשון מסוגו לתושבים הזקוקים לסיוע בשיתוף עמותת "ובנה". עיריית...
שלב נוסף בתוכנית ההאבים של השרה רגב: מתניעים את תוכנית מתח"מ באר שבע צפון
השרה רגב: "אנו ממשיכים להרחיב את רשת ההאבים, המחברים את...
כ-200 מנשות אופקים השתתפו בבוקר נשי ומעצים במסגרת שבוע הספורט בישראל
הבוקר (רביעי), התקיים באופקים אירוע מיוחד וספורטיבי לכ-200 נשות העיר...
דילוג לתוכן