שר החקלאות בביקורת בנמל אשדוד: "לא ניתן שום הנחות בנושא צער בעלי חיים בכלל, ובתחום המשלוחים החיים בפרט"

שר החקלאות בביקורת בנמל אשדוד: "לא ניתן שום הנחות בנושא צער בעלי חיים בכלל, ובתחום המשלוחים החיים בפרט"

שר החקלאות אורי אריאל קיים היום (רביעי) ביקורת בנמל אשדוד על תהליך יבוא הבשר החי לישראל. במהלך הביקורת עלה השר לאחת האניות שהביאו אלפי ראשי צאן ובקר מפורטוגל לישראל, ובחן את אופן הטיפול בבעלי החיים, ומה ניתן לשפר בתחום צער בעלי חיים. השר אריאל: "אנחנו פועלים כל הזמן בענין צער בעלי חיים. התנאים באניה היו נאותים, אך לא ניתן שום הנחות בנושא זה בכלל, ובתחום המשלוחים החיים בפרט."

כחלק ממדיניות משרד החקלאות לצמצום אירועי צער בעלי חיים, הגיע השבוע שר החקלאות, אורי אריאל, לביקורת בנמל אשדוד. אל נמל זה מגיעים חלק ממשלוחי העגלים המיובאים לישראל. במהלך הביקורת, עלה אריאל יחד עם נציג השירותים הווטרינריים במשרדאורי אריאל בסיור בנמל אשדוד החקלאות, על אניה שהגיעה מפורטוגל לישראל עם כ-3,000 ראשי בקר וכ-1,500 ראשי צאן. השר קיבל סקירה מנציגי בעלי האנייה והיבואנים לגבי התנאים הניתנים לבהמות. יחד עם השירותים הווטרינריים, השר התרשם כי התנאים סבירים, אך ציין כי "לא יינתנו שום הנחות בנושא צער בעלי חיים".

כידוע, ישראל מייבאת מידי שנה בעשרים שנים האחרונות מאות אלפי ראשי צאן ובקר מאוסטרליה ומאירופה. יבוא העגלים כפוף להסכמי סחר בין לאומיים. משרד החקלאות אחראי לרווחת בעלי החיים ואנשי השירותים הווטרינריים במשרד החקלאות אכן בודקים את התהליך המתבצע בישראל משלב הפריקה ועד לשחיטה. כל מקרה חריג שנמצא, מדווח ומתוחקר מידית.

השבוע מסר ארגון חותם שחרט על דגלו להחזיר את סדר החיים היהודי לחיי היום יום, חוות דעת שתומכת בדברי השר אריאל, על פעילותו בנושא ייבוא הבקר לישראל ותוקפים את ארגוני בעלי החיים. "ככלל אין התעללות בבעלי החיים במשלוחים. ארגוני בעלי החיים מבצעים מניפולציות ומשתמשים בטרמינולוגיה פסולה"אורי אריאל בסיור בנמל אשדוד

השר אורי אריאל  דיבר על הנושא בפני עיתונאים: "נושא צער בעלי חיים חשוב מאוד למשרד החקלאות ולי באופן אישי. החלטנו לקיים ביקורת פתע במשלוח עגלים שמגיע לישראל, על מנת לראות את המציאות מקרוב. התנאים באניה היו נאותים. אנשי המקצוע בשירותים הווטרינריים עושים עבודת קודש לצמצום הפגיעה בבעלי החיים, ואנחנו בוחנים כל הזמן דרכים חדשות מה עוד אפשר לעשות על מנת לצמצם את הפגיעה בבעלי החיים המיובאים לישראל."

השר המשיך ואמר כי: "צער בעלי חיים הוא איסור ידוע ביהדות, דוגמא לכך הוא הכלל "לא תחסום שור בדישו", שכבר נכתב בתורה לפני אלפי שנים. היהדות לימדה את האנושות שלא לפגוע בבעלי חיים ואנחנו כמדינה רואים בכך מחויבות מוסרית ומקצועית."

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
לשלושה ימים בלבד: פסטיבל "האי הנעלם" לכל המשפחה בפלאנט באר שבע
הסרט שובר הקופות משתלט על קולנוע פלאנט באר שבע בפסטיבל...
מחממים את הלב: תלמידי תיכון טוביהו הגיעו לדיור מוגן משען באר שבע לקראת החגים
לקראת תקופת החגים הגיעו תלמידי כיתה י״א מתיכון דוד טוביהו...
רשת הטקס מקס 'רפידוס' מתרחבת לדרום הארץ: פותחת סניף דגל חדש באילת בהשקעה הנאמדת ב כ – 1 מיליון שקל
רשת הטקס-מקס  רפידוס (RAPIDOS), מקבוצת BBB, ממשיכה את תנופת ההתרחבות...
תושב הדרום וקצין לשעבר בפיקוד דרום, אלכסנדר בסנביץ' מונה למנהל מפעל המיון ב"דודאים"
אלכסנדר בסנביץ' (53), תושב קריית גת, מונה למנהל מפעל המיון...
סוכות בין מדבר לים בצפון ים המלח: אירועי סוכות במועצה אזורית מגילות ים המלח
הים והמדבר מתערבבים זה בזה בשלל פעילויות אקסטרים לכל המשפחה,...
רשת מקס סטוק משיקה את סניף עד הלום
הסניף ה-65 של הרשת נפתח באזור תעשיה עד הלום ומתפרש...
שירות חדש ובלעדי למבוטחי מאוחדת באשקלון: בדיקות וטיפולי עיניים במכון "לומאל"
מכון העיניים "לומאל" יחל להעניק שירות ייחודי ובלעדי למבוטחי מאוחדת....
גל הירש: "להתעקש על ערך הניצחון והכרעת האויב מבלי לשגות באשליות ובקונספציות"
תא"ל (מיל') גל הירש אמר את הדברים השבוע בטקס הענקת...
'מהיר ועצבני' בחול המועד סוכות: גמר אליפות ישראל במרוצי דראג בערד
כ־100 מתחרים, אלפי כוחות סוס, מכוניות מהמהירות והקיצוניות בישראל וקרבות ראש...
סוכות בשוק העירוני בבאר שבע: "אוכלים בשוק" - פסטיבל האוכל של באר שבע יתקיים לראשונה בחוה"מ סוכות בשוק העירוני המתחדש
הפסטיבל החדש במימון משרד הנגב, הגליל והחוסן הלאומי מהווה הצדעה...
דילוג לתוכן