השמים הסגורים עקב הקורונה הביאו לביקוש שיא לעבודת החקלאות בערבה – פרויקט "עבודה עברית" מעסיק 180 צעירים אחרי צבא

השמים הסגורים עקב הקורונה הביאו לביקוש שיא לעבודת החקלאות בערבה – פרויקט "עבודה עברית" מעסיק 180 צעירים אחרי צבא
צעירי פרויקט "עבודה עברית" במפעל מיון ואריזה של תמרים בערבה התיכונה | צילום - תכנית עבודה עברית

שישה מתחמים נפתחו בערבה ללינה והסעדה לצעירים בישובים- עידן, עין חצבה, חצבה, צופר, פארן ויהל

תקופת הקורונה הביאה לאבטלה רבה וממושכת, כאשר 50% מהמובטלים הם צעירים וצעירות מתחת לגיל 35. בעקבות סגירת השמיים והצורך של צעירים למצוא אלטרנטיבות לתעסוקה בשנה זו של הקורונה, פרויקט "עבודה עברית" בערבה התיכונה נמצא בביקוש שיא לעבודה בחקלאות. 180 צעירים כבר משתתפים בפרויקט, בשישה מתחמים לאורכה של הערבה התיכונה.

השמים הסגורים עקב הקורונה הביאו לביקוש שיא לעבודת החקלאות בערבה
צעירי פרויקט "עבודה עברית" במפעל מיון ואריזה של תמרים בערבה התיכונה | צילום – תכנית עבודה עברית

העובדים הצעירים מתגוררים בשישה מתחמים שהוקמו במיוחד לפרויקט- עידן, עין חצבה, חצבה, צופר, פארן וקיבוץ יהל. בכל מתחם קבוצה של בין 10-25 אנשים, שניים בחדר.

פרויקט "עבודה עברית" מסייע במתן תעסוקה לצעירים, לצד מענה לחקלאי הערבה, עקב המחסור בידיים עובדות לחקלאות. פרויקט "עבודה עברית" נערך להתאמות הנדרשות לתקופת הקורונה ועיקרן צמצום יציאת עובדים מהערבה וכן תוספת תכנית העשרה לצעירים, בתכנים להרחבת האופקים על בסיס כוחות מקומיים.

לדברי אורי בראל, מנהל פרויקט "עבודה עברית", 'מחזור החורף' של התוכנית נפתח בחודש אוגוסט עם 180 צעירות וצעירים, משוחררי צבא מכל הארץ". הפרויקט החל בשנת 2011 ב'בין השיטין', חווה חקלאית, תיירותית, לימודית ונבע מהצורך בידיים עובדות לחקלאות. אך בכל השנים בהן פועל הפרויקט, לא היה ביקוש כל כך מרשים כמו בתקופת זו של הקורונה. כיום הפרויקט מסייע לכלל המשקים החקלאיים בערבה התיכונה המשוועים לידיים עובדות. בתי המגורים הייעודיים לתכנית מלאים צעירים והתמונה משמחת את כל הנוגעים בדבר וכחלק מזה גם המשכו של הרעיון הציוני" אומר בראל ומוסיף, כי מעבר לעבודה, תכנית הפרויקט מאוד עצמאית וקיימת גם פעילות אחרי שעות העבודה, כך שמעבר לחוויית העבודה, קיימת החוויה הקבוצתית, לימודים והרצאות בנושאים כמו כלכלה, חקלאות, אזור הערבה התיכונה, סדנאות יוגה, קרמיקה ועוד ופעם בחודש מתקיים מפגש לכל הקבוצה הגדולה.

בנוסף לסיוע בידיים עובדות לחקלאות, מטרת העל של הפרויקט היא לחשוף את הצעירים לערבה, להיכרות עם האזור, להווי של הקהילות ולפעילויות שמציעה הערבה. זוהי חוויה ייחודית, מחוץ למסגרת הטבעית שהצעירים שמגיעים לכאן, חיים בה, כך שבעוד 8-10 שנים, השאיפה היא שאותם חברה צעירים שעבדו בערבה, יחזרו להקים בה משפחה ובית.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
בכירי מערכת הרווחה בישראל התכנסו לסמינר "אחריות משותפת" בפארק התעשייה עידן הנגב
עמיתי המחזור הראשון של תוכנית "מיתר", תוכנית המנהיגות הלאומית של...
מחברים בין חדשנות לתעשייה: נאות חובב ומעבדת NUR מעמיקות את שיתוף הפעולה
"החזון הופך לתוכנית עבודה-  שותפות בין האקדמיה, המחקר והתעשייה לחיזוק...
לאחר שלקה בדום לב, חנניה נפגש עם צוות מד"א שהציל את חייו
בשעת לילה די מאוחרת, לפני שעלה לישון בחדרו, חנניה זגורי...
אלפי רצים ישתתפו ב"מרוץ התקווה 2026" בשדות עוטף עזה וירוצו בין מיצגים אמנותיים מרגשים ובאווירה של תקווה, חוסן וחזרה לחיים
המרוץ יתקיים בחסות ראשית של קבוצת הראל ביטוח ופיננסים בשיתוף...
לא משאירים את החדשנות רק במגדלי ההייטק
המהלך האסטרטגי של מרכז לאודר לתעסוקה בנגב להטמעת בינה מלאכותית...
אהבת חינם בתשעה באב: עובדי דן בדרום איתרו לנוסעת תיק ובו 10,000 שקלים
דווקא בתשעה באב, יום שבו מרבים לדבר על חשיבותה של...
"לגעת באדמה" – מהדורת קיץ: קיץ בחבל תקומה ובנגב המערבי מגוון פעילויות וסדנאות חקלאיות לכל המשפחה
מנהלת תקומה, באמצעות עמותת התיירות שקמה בשור, אשכול נגב מערבי...
אחרי כ־25 שנות התנדבות ביד שרה: פרידה מרגשת מוותיקי מתנדבי סניף ערד
אירוע הוקרה מרגש נערך בסניף יד שרה בערד לכבוד שניים...
איך מנהלים 7,000 טונות פסולת ביום? מנכ"לי רשויות מדן ועד אילת הגיעו לראות מקרוב
מנהלים בכירים המשתתפים בקורס להכשרת מנכ"לים בחברות עירוניות וברשויות המקומיות...
"נוקדים עם כוכבים" חוזר: פסטיבל המטאורים בכפר הנוקדים
ארבעה סופי שבוע של קסם מדברי ומטר מטאורים בלתי נשכח!...
דילוג לתוכן