הרשות לפיתוח הנגב ממשיכה לתמוך בתלמידים באמצעות שיעורים בלמידה מרחוק

הרשות לפיתוח הנגב ממשיכה לתמוך בתלמידים באמצעות שיעורים בלמידה מרחוק
קרדיט אילוסטרציה

מגפת הקורונה הפוקדת את העולם משפיעה בינתיים בישראל בעיקר על תחומי  הכלכלה והחינוך. בתי ספר ואוניברסיטאות נסגרו והתלמידים נשלחו הביתה. מרבית המערכות מנסות לייצר רצף חינוכי כלשהו, גם באמצעות למידה מרחוק. בדרום הארץ הרשות לפיתוח הנגב ממשיכה לקיים את הפרויקטים החינוכיים באמצעות שיעורים וירטואליים וכעת מזמינה תלמידים נוספים להצטרף לשיעורים.

למידה מרחוק-
קרדיט אילוסטרציה

המשבר שיצרה מגפת הקורונה מחייבת את כלל המערכות לחשוב מחוץ לקופסה באמצעות יישום והטמעת יכולות טכנולוגיות שונות. בנגב תלמידים הלומדים במסגרת פרויקט "נגבקוד" או Ymath של הרשות לפיתוח הנגב נהנים מהמשך שיעורים המועברים בצורה ווירטואלית באמצעות מערכות למידע מרחוק. כעת מזמינים ברשות גם את התלמידים האחרים שאינם חברים בפרויקטים להצטרף ללמידה מרחוק וללמוד על סייבר, תכנות רחפנים, פיתוח אפליקציות ולקבל עזרה בשיעורי מתמטיקה.

משה מוריוסף, מנכ"ל הרשות לפיתוח הנגב: "נושא הלמידה מרחוק הינו מורכב, אך יש דוגמאות לשימוש נכון וטוב כבר כיום בנגב. כלים כאלה נמצאים בעיקר בשימוש בהשכלה גבוהה, כאשר יותר ויותר אוניברסיטאות ומכללות מציעות קורסים כאלה ברחבי העולם. פרויקטים 'נגבקוד' וymath של הרשות לפיתוח הנגב הוא דוגמה ליישום נכון של כלי הלמידה מרחוק בבתי ספר בנגב. בשל המצב, לא רק שפעילות הפרויקטים  ממשיכה כרגיל באמצעות הלמידה מרחוק, אלא אנו גם מאפשרים לילדים נוספים להצטרף לשיעורים המקוונים. במקרים של ילדים עם גישה מוגבלת למחשב בבית, אנו פועלים לארגן עבורם מחשבים לצורך זה".

במסגרת פרויקט "נגבקוד", תלמידים מבתי ספר שונים ברחבי הנגב יכולים ללמוד את  המקצועות – בניית רחפנים, פיתוח אפליקציות, ו סייבר. בפרויקט Ymath שנעשה בשיתוף אתר החדשות ynet, מקבלים התלמידים סיוע ושיעורים פרטיים במתמטיקה על ידי מורים מומחים באופן מקוון. לשני הפרויקטים קיימות מערכות למידה מרחוק משל עצמם. משום כך, גם במצב הנוכחי, המדריכים בתוכניות יכולים להמשיך להעביר תכנים לתלמידים, וכך משמרים את הרצף החינוכי ואת מערך השיעורים שנקבע בתחילת השנה.

"אני מקווה כי הכורח, שיצר משבר הקורונה בכל הארץ, יהיה הזרז למהפכת הלמידה מרחוק גם בבתי הספר ובשאר מערכות החינוך, מלבד הפרויקטים של הרשות" סיכם מוריוסף. "בשל המצב המחייב, אני מזמין עוד תלמידים להצטרף לשיעורים של 'נגבקוד' ו'Ymath' וליהנות מתכנים איכותיים, חינוכיים ומעניינים בימים אלו. מאחל לכולנו בריאות איתנה וחזרה לשגרה מהירה".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
יותר מ-1,300 דירות חדשות: פרויקט "השופטים" יוצא לדרך בכניסה לקריית גת
חברת "מידר" תרחיב את פעילותה לדרום ותקדם פרויקט פינוי-בינוי משמעותי...
לקראת סוכות, חוזרים לעין גדי: כל מסלולי הטיול צפויים להיפתח, לאחר השיטפון שפקד את השמורה
יותר משנה לאחר השיטפון החריג שפגע קשות בשמורת הטבע עין...
טבע מתפרץ בשבילים שלא היכרתם: צעדת ראשוני ים המלח 2026 יוצאת לדרך 23-24 לאוקטובר
ארץ המנזרים, בית הערבה ההיסטורי ושפך הירדן - שלושה מסלולי...
סכך כהלכתו: חקלאי הערבה התיכונה במשלוחים אחרונים של כפות תמרים לטובת סכך לסוכות
המשלוחים יצאו במשאיות עמוסות לרחבי הארץ עד לערב סוכות במטעי התמר...
מפסלים אוצרות על החוף: רשות הטבע והגנים: תחרות הפיסול בחול חוזרת לגן הלאומי חוף פלמחים בחול המועד סוכות
בחול המועד סוכות, תתקיים בגן הלאומי חוף פלמחים, זו הפעם...
במקום עוד שיעור באזרחות: נציגי שש מפלגות הגיעו לפאנל בחירות מיוחד במקיף רגר באר שבע
לקראת הבחירות לכנסת ישראל שיתקיימו בחודש הבא, תלמידי מקיף רגר...
לשלושה ימים בלבד: פסטיבל "האי הנעלם" לכל המשפחה בפלאנט באר שבע
הסרט שובר הקופות משתלט על קולנוע פלאנט באר שבע בפסטיבל...
מחממים את הלב: תלמידי תיכון טוביהו הגיעו לדיור מוגן משען באר שבע לקראת החגים
לקראת תקופת החגים הגיעו תלמידי כיתה י״א מתיכון דוד טוביהו...
רשת הטקס מקס 'רפידוס' מתרחבת לדרום הארץ: פותחת סניף דגל חדש באילת בהשקעה הנאמדת ב כ – 1 מיליון שקל
רשת הטקס-מקס  רפידוס (RAPIDOS), מקבוצת BBB, ממשיכה את תנופת ההתרחבות...
תושב הדרום וקצין לשעבר בפיקוד דרום, אלכסנדר בסנביץ' מונה למנהל מפעל המיון ב"דודאים"
אלכסנדר בסנביץ' (53), תושב קריית גת, מונה למנהל מפעל המיון...
דילוג לתוכן