בהשתתפות אלפי משפחות וחובבי קולינריה,
שנהנו מפעילות חקלאית קולינרית, קטיף עצמי של ירקות בחממות, סדנאות בישול עם שפים, סיורים עם חקלאים, ארוחות שף ועוד, ומילאו את חדרי האירוח והחאנים, שהיו בתפוסה מלאה.
הפסטיבל נערך ביוזמה ותמיכה של מועצה אזורית הערבה התיכונה, תיירות ערבה, מנהלת החברה לפיתוח הערבה, משרד החקלאות ופיתוח הכפר, משרד התיירות, קרן נס וקרן מוראז'.
את האירועים ליווה איש הקולינריה דוד קישקה. פסטיבל 'מהחממה לצלחת' מתקיים בכל שנה בחודשי החורף, שיא עונת החקלאות בערבה התיכונה. כאשר בשאר העולם קר ואין אפשרות לגדל מזון מהצומח, מנצלים חקלאי הערבה
את שעות האור הארוכות והטמפרטורות הגבוהות, ובשילוב מחקרי מו"פ ערבה תיכונה וצפונית-תמר, מטפחים את הירקות המובחרים בעולם: פלפלים, עגבניות וחצילים, קישואים, דלועים ומלפפונים, צמחי תבלין ועוד.