הפרקליטות: בעל הגמל המשוטט שהרג את דוד כהן לא יועמד לדין

הפרקליטות: בעל הגמל המשוטט שהרג את דוד כהן לא יועמד לדין
דוד כהן ז''ל ומשפחתו.התמונה באדיבות המשפחה

שנתיים לאחר שדוד כהן, מנכ"ל מכינת 'עוצם' נהרג מהתנגשות בגמל משוטט בדרום, החליטה פרקליטות המדינה כי לא תעמיד לדין את בעל הגמל. המשפחה: "זלזול במתים ובחיים".

פרקליטות המדינה הודיעה למשפחתו של דוד כהן ז"ל, שנהרג לפני שנתיים מפגיעת גמל משוטט, כי החליטה באופן סופי לסגור את תיק החקירה, וכי לא תעמיד לדין את בעליו של הגמל.

כהן, שהיה נשוי לתהילה ואב לשלושה, שימש כמנכ"ל מכינת 'עצם' ומהדמויות הבולטות ביישובו כפר רתמים, נהרג בחנוכה לפני שנתיים לאחר שהתנגש בגמל ששוטט בכביש הגישה ליישוב.בימים האחרונים הודיעה פרקליטות לעורך הדין מתנועת רגבים המייצג את המשפחה, כי ההחלטה מוגדרת כסופית, ואם המשפחה תרצה, הפרקליטות תיפגש עימה כדי להסביר את השיקולים שמאחורי ההחלטה.

דוד כהן ז''ל ומשפחתו.התמונה באדיבות המשפחה
דוד כהן ז"ל ומשפחתו.התמונה באדיבות המשפחה

בעל הגמל, תושב ביר הדאג' שליד רתמים, נחקר זמן קצר לאחר התאונה, ובחקירתו טען כי מכר את הגמל מספר חודשים קודם לכן לבדואי אחר שאיננו מכיר. החשוד נחקר ושוחרר כבר אז, ובפרקליטות הוחלט כעת כי החקירה שבוצעה על ידי משטרת התנועה לא הניבה די ראיות כדי להעמידו לדין.

"קיבלנו בתדהמה את ההחלטה של הפרקליטות שלא להעמיד לדין את בעל הגמל", אומר איתי כהן, אחיו של דוד. "כדי לשמור על בריאותנו השתדלנו כל התקופה לא להתעסק בזה יותר מדי, אבל כשזה מגיע לפתחנו זה מערבב את הבטן. המחשבה על כך שבעל הגמל לא נענש ואפילו לא ישלם קנס, מקוממת מאוד ויוצרת תחושה מאוד חזקה של זלזול במת וגם של זלזול בחיים – בכבישי הדרום נוסעים כל יום אנשים שממשיכים להיות בסכנה, ונראה שלאף אחד לא באמת אכפת".

תנועת רגבים שניהלה את התיק המשפטי מטעם המשפחה, תוקפים בחריפות את ההחלטה.
"מדובר בהחלטה אומללה ומקוממת, שהינה תוצאה ישירה מהתרשלות המשטרה לחקור את המקרה באופן רציני", אומר עמיחי יוגב, רכז מחוז דרום בארגון. "זהו אחד המקרים היחידים שזהותו של בעל הגמל היתה ידועה, ובמבחן התוצאה העבריין נמלט מעונש בעזרת תירוץ מגוחך כי הוא מכר את הגמל לאדם לא ידוע. ההתנהלות המשטרתית בפרשה גורמת לזילות בחיי אדם, ומעבירה מסר ברור לעבריינים, כי הם יכולים להתנהל ככל העולה על רוחם ולהימלט מאימת הדין".

"אנחנו שילמנו את המחיר הכבד ביותר שניתן להעלות על הדעת, ולצערנו ישנן עוד 3 משפחות שאיבדו את יקיריהן אחרי המקרה של דוד", מוסיף אחיו של כהן. "אנחנו מקווים שנראה שינוי גם ברמת החקיקה וגם ברמת הענישה, כדי שמקרים כאלו לא יחזרו על עצמם, שיהיה טיפול בתשתיות, בחינוך למודעות ובהעלאת ההרתעה והענישה. לא סביר ולא הגיוני שמדינת ישראל מפקירה את המתים ואת החיים. אפילו תחושה בסיסית של עשיית צדק אין פה".

לאחר התאונה בה נהרג כהן, החלו בתנועת רגבים יחד עם חבר הכנסת סמוטריץ' לקדם הצעת חוק שתחייב את סימון החיות באמצעות שבב תת עורי שיאפשר רישום ברור והעברת בעלות במקרה של מכירה, וכן תעניק סמכויות פיקוח והחרמה במקרה בו ייתפסו בהמות משוטטות סמוך לצירי תנועה.

הצעת החוק זכתה לתמיכה רחבה מכל סיעות הבית ואף עברה בקריאה ראשונה, אלא שמשרד החקלאות ביקש לקבוע בעצמו תקנות בנושא, ובכך מעכב מזה מספר חודשים את קידום החוק.

כזכור, לפני כשנה נחשפו נתוני משטרת ישראל לפיהם מדי שנה מתקבלות כ- 1,000 (!) תלונות בדבר שוטטות גמלים בנתיבי תחבורה במרחב הדרום (ובסה"כ 7,151 מקרים בין ינואר 2008 ועד יוני 2015). במהלך התקופה שנבדקה התרחשו לפחות 73 תאונות דרכים כתוצאה מפגיעה בבעלי חיים משוטטים, נפצעו לפחות 19 בני אדם ונהרג אדם אחד. בינתיים לסטטיסטיקה העגומה הצטרפו מאז שלושה בני אדם נוספים שקיפחו את חייהם.

"בוחני תאונות הדרכים תרים אחר תגי הזיהוי שעל הגמלים מיד בהגיעם אל זירות תאונות הדרכים", הודתה המשטרה בתגובתה. "התגים מחוברים לאוזני הגמלים וברוב המקרים, נתלשים טרם הגעת המשטרה בכדי למנוע את זיהוי בעלי הגמלים".

רק באירוע אחד (אחד!) הצליחה משטרת ישראל לאתר את בעל הגמל – בתאונה בה נהרג כהן – בזכות תושייתו של אזרח שנקלע למקום ומיהר לשמור את תג האוזן כדי להעביר אותו לידי המשטרה.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
סוכות בשוק העירוני בבאר שבע: "אוכלים בשוק" - פסטיבל האוכל של באר שבע יתקיים לראשונה בחוה"מ סוכות בשוק העירוני המתחדש
הפסטיבל החדש במימון משרד הנגב, הגליל והחוסן הלאומי מהווה הצדעה...
רשת גלי מתרחבת בדרום הארץ: פותחת לראשונה סניף בעיר אופקים בהשקעה של 1.2 מיליון ₪
לרגל הפתיחה תערוך מבצעים אטרקטיביים במיוחד: נעלי הספורט:  זוג שני...
"היה שם שקט, ואתה מדמיין איך המקום הזה נראה ב־7 באוקטובר": נבחרת "משפחה אחת" התאמנה בניר עוז לקראת מרתון שיקגו
עשרות בני משפחות שכולות הגיעו ביום שישי לניר עוז לאימון...
מוכנים לרוץ בלילה? המדריך המלא למרוץ הלילה של באר שבע
ביום רביעי הקרוב (9.9.26), אלפי רצים ורצות יעמדו על קו...
החגים של פלאנט באר שבע: מנוי משפחתי, מזנון מפתיע ושוברי קופות לכל המשפחה
מתחם הקולנוע פלאנט באר שבע מציג מגוון פעילויות והטבות המיועדים...
מהכיתה לתעשייה: תיכון "יוצר עתיד באר-שבע" קיים את יום החשיפה והשילוב השנתי לתלמידי שכבה י"א שיצטרפו לתעשייה הטכנולוגית המובחרת כעובדים מן המניין במסגרת ההכשרה המעשית של מגמות הלימוד
תלמידי שכבה י"א בבית הספר נפגשו עם בכירים מ־12 המפעלים...
לרגל הזכיה בפרס החינוך הארצי: בכירי אגף שחר והעירייה בביקור חגיגי באמית טכנולוגי אשקלון
בית החינוך אמית טכנולוגי אשקלון ציין השבוע מפגשים מרגשים במיוחד,...
שלוש שנים ל-7 באוקטובר: שכונה חדשה קמה בקיבוץ נחל עוז בסיוע קק”ל
שכונת מגורים חדשה נחנכה בסוף השבוע בקיבוץ נחל עוז, שנפגע...
בשיא עונת קטיף הענבים ורגע לפני ראש השנה ביקרה משלחת מטעם ארגון מגדלי הפירות בכרמים ובבית האריזה של "ענבי טלי"
מנכ"ל ארגון מגדלי הפירות: "מושב לכיש ו"ענבי טלי" הינם מודל...
פארק האריה – פארק משחקים ענק וחדש בירוחם, בעלות של 6 מיליון ₪, נפתח לתושבי העיר
עו״ד נילי אהרון, ראש עיריית ירוחם והלן רות ניצן, מייסדת...
דילוג לתוכן