הפוגה מטראומה עבור ילדי הדרום עם כוכב עירוני אילת ובתמיכת בעלי הקבוצה הקנדית: ג'ארד ארמסטרונג ערך אימון כדורסל ייחודי לילדי אופקים

הפוגה מטראומה עבור ילדי הדרום עם כוכב עירוני אילת ובתמיכת בעלי הקבוצה הקנדית: ג'ארד ארמסטרונג ערך אימון כדורסל ייחודי לילדי אופקים
ג'ארד ארמסטרונג וילדי הפועל אופקים, צילום גל הארו

האירוע נערך בסימן ספורט כאמצעי אמונה להצלחה אישית ולמאבק בגזענות ושנאה – בהתאם לתכנים שיצר הכדורסלן שמוכר בנוסף כשגריר הסברה של ישראל

ג'ארד ארמסטרונג וילדי הפועל אופקים, צילום גל הארו

באולם הספורט גולומב באופקים התקיים אירוע כדורסל מעורר השראה, ממנו נהנו ושאבו השראה עשרות ילדים ונערים ממחלקת הנוער של הפועל אופקים המקומית – שהם ומשפחותיהם חוו מקרוב את מאורעות ה-7.10. במסגרת אימון ערכי מיוחד המשתתפים למדו על אמונה עצמית כמנוף קידום להצלחה, על הגשמה אישית באמצעות ספורט ועל חוסן מנטלי, העצמה וחיבור אנושי למען שיקום והפוגה מפוסט טראומה.

את הפעילות יזם והוביל כדורסלנה האמריקאי המתאזרח של עירוני אילת ג'ארד ארמסטרונג, באמצעות תכני עמותת "J.A.B CAMP שייסד – ארגון חינוכי-ספורטיבי ללא כוונת רווח שעוסק בחינוך גופני כאמצעי נגד גזענות, אנטישמיות ושנאה. במסגרת אותו הארגון שאלפי ילדים בארץ ובעולם השתתפו בתכניו, נערכות קייטנות של מחנות כדורסל בארה"ב ופעילות תואמת בישראל – ששמות במרכז שימוש בספורט כאמצעי מפגש ודו קיום לילדים מרקעים אתניים, תרבותיים ודתיים מגוונים.

האירוע נתמך בזכות תרומה נכבדת שהכדורסלן גייס מ-'The Asper Foundation' – עמותה פילנתרופית-חברית בינלאומית, אף היא ללא כוונת רווח, שנוסדה על ידי משפחת אספר הקנדית-יהודית, שמעורבת בבעלות במספר ענפי ספורט בארצה ומחזיקה בקבוצת Winnipeg Sea Bears מליגת הכדורסל הקנדית הבכירה (CEBL).

ג'ארד ארמסטרונג וילדי הפועל אופקים, צילום גל הארו

ג'ארד ארמסטרונג, שטרם הקדנציה באילת שיחק בארץ גם במדי הפועל חיפה (באירופה), מכבי ראשל"צ ואליצור אשקלון, הוא תומך ופעיל נלהב למען ישראל ומקדם תכני כדורסל כאמצעי חינוכי-חברתי למטרת שבירת תקרות זכוכית. בעקבות סבתו שהתגיירה, ארמסטרונג גדל כיהודי שומר מצוות בבולטימור, מרילנד והשלים בארץ תהליך גיור. את מאורעות ה-7.10 הוא חווה מביתו דאז באשקלון המותקפת שם שיחק באותה העת, ומפרוץ המלחמה עורך מסעות הסברה נרחבים בארה"ב כשגריר בולט של המדינה. במקביל הוא פועל בעשייה למען ילדים ובני נוער, רבים מהם מיישובי העימות בדרום ובפריפריה. בין השאר הוא מקיים פעילויות כדורסל מסיחות דעת ומעוררות השראה עבורם, ומגייס תרומות בינלאומיות על מנת לשפץ מתקני ספורט למען הקהילה והנוער באזורים סוציו אקונומיים מורכבים. ארמסטרונג הפך לכוכב רשת ושגריר ההסברה בולט של ישראל שזוכה למיליוני צפיות בכל העולם. בין תכניו הוויראליים הוא תיעד את ביקורו בבתים השרופים בקיבוצי העוטף והמפגש עם המשפחות, ופרסם סרטון מרגש לכבוד בר המצווה של הילד הספורטאי אריאל זוהר מנחל עוז – שכל משפחתו נרצחה בזמן שיצא מביתו להתאמן וכך נותר בחיים.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
חוגגים פסח ב־PLANET באר שבע: מוציאים את הילדים מהמסך הקטן – אל המסך הגדול!
חופשת הפסח הארוכה מזמנת לא מעט אתגרים להורים: הילדים מלאי...
פתרונות מתקדמים לאריזות קרטון למשלוחים
כשמדובר במשלוחים, האריזה היא יותר מסתם כלי – היא החזות...
מהשבר – לבנייה מחודשת: קיבוץ ניר יצחק פותח את שעריו וקולט משפחות חדשות
שנה וחצי לאחר מתקפת ה־7 באוקטובר, שבמהלכה איבד הקיבוץ חברים...
שירות משלוחים מהיר ויעיל בישראל
יתרונות של חברת משלוחים בעידן המודרני, חברת משלוחים מהווה חלק חשוב...
טעמים ייחודיים מהמטבח האסייתי
המטבח האסיאתי הפך בשנים האחרונות למוקד עניין ואהבה בזכות השילוב...
מרכז סימולציה ברמה בין לאומית
המכללה האקדמית אשקלון פתחה בימים אלה את המרכז החדשני להדמיה...
צילומים : באדיבות ההסתדרות
חגיגת עשייה וצמיחה בהסתדרות נגב מרכזי
"זו איננה סתם עוד הרמת כוסית לכבוד החג. כאן במרחב...
הרמת כוסית מרגשת בפארק התעשיות עידן הנגב
בפארק התעשיות "עידן הנגב" התקיימה הבוקר הרמת כוסית חגיגית לקראת...
משרד הביטחון ממשיך להאיץ רכש ׳כחול לבן׳ וחתם על עסקה עם חברת ׳עשות אשקלון׳ לתיקון ואספקת חלקי חילוף עבור טנקי המרכבה ונגמ״שי הנמר בהיקף של כ- 100 מיליון ש"ח
מנהל הרכש הביטחוני (מנה"ר) במשרד הביטחון, בשיתוף עם מנהלת המרכבה...
שגרירת צ׳כיה בישראל ביקרה בדרום הארץ ונטעה עצים ביער אופקים
קק"ל קיימה סיור מיוחד בדרום הארץ לשגרירת צ׳כיה בישראל, ויקטוריה...
דילוג לתוכן