העצמה דיגיטלית לבני גיל הזהב בעיר באר שבע

העצמה דיגיטלית לבני גיל הזהב בעיר באר שבע
צילום- עמידר

ביוזמת חברת עמידר החדשה, חברת כיוונים ומרכז פאני קפלן יתקיים מדי שבוע חוג מחשבים עבור בני הגיל השלישי בבירת הנגב

חוג מחשבים בבאר שבע
צילום- עמידר

חברת עמידר החדשה, שהינה זרוע הביצוע של משרד הבינוי והשיכון, חברת כיוונים, מרכז פאני קפלן ובשיתוף אגף הרווחה והשירותים החברתיים, מפעילים חוג מחשבים לבני הגיל השלישי בבירת הנגב. במסגרת השיעורים לומדים המשתתפים על מגוון השימושים של המחשב, תוך שימת דגש על שימוש בדואר אלקטרוני ובמנועי החיפוש, שימוש ברשתות חברתיות וגלישה בטוחה ברשת. בנוסף, מושם דגש רב גם על צריכת שירותים מקוונים וזאת במטרה לעודד את המשתתפים לעשות שימוש בשירותים דיגיטליים שיש בכוחם להקל ולסייע בביצוע פעולות יום יומיות. בתוך כך, בימי שני מתקיים חוג למתחילים ובימי שלישי מועבר חוג למתקדמים, כאשר בכל מפגש משתתפים עשרה דיירים מהשכונה, חלקם מהדיור הציבורי והם מועברים על ידי סטודנטים מלגאים מאוניברסיטת בן גוריון.

דבורה דוד, רכזת הגיל השלישי במרכז פאני קפלן: "במהלך היום יום, פעולות רבות נעשות דרך אתרי האינטרנט ובאמצעות המחשב, החל מתשלום חשבונות, דרך קניות אונליין, שיטוט ברשתות החברתיות ואפילו חיזוק הקשר עם הנכדים. יזמנו חוג זה לבני הגיל השלישי בו יקבלו את הכלים והבסיס לפעולות ושימוש במחשב. אנו מודים לשותפים שלנו ומקווים שהשיעורים יתרמו בצורה המרבית עבור התושבים".

פאני שמשי, מנהלת קשרי קהילה בחברת עמידר מחוז דרום: "כחלק ממערכת היחסים שנרקמה בשכונה ד' בין הסטודנטים לתושבים הוותיקים, מצאנו לנכון לשתף את בני הגיל השלישי בלימוד של שימושי המחשב וגלישה באתרים שיעזרו להם בפעילות היום יומית ובתקשורת עם המשפחה המורחבת. אני מודה לכל השותפים שלנו בקידום החוג ובמיוחד לאוניברסיטת בן גוריון."

לצד ההשקעה בתחזוקת הדיור הציבורי ובהגדלת מלאי הדירות ובהתאם למדיניות משרד הבינוי והשיכון, מפעילה עמידר החדשה באמצעות אגף קשרי קהילה את תוכניות "עמידר בקהילה" בשיתוף הרשויות המקומיות לטובת הרחבת השירותים החברתיים לדיירי הדיור הציבורי ולרווחתם, בין היתר על ידי קיום תוכניות לכלל קהלי היעד.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
אופקים ממשיכה לחזק את הקהילות בעיר: אושרה הקמת בית כנסת לקהילת יוצאי קווקז
ראש עיריית אופקים, איציק דנינו, קיים השבוע פגישת עבודה עם...
קבוצת BBB מתרחבת: פותחת שני סניפים חדשים של מותגי הקבוצה: סניף רשת מוזס שופ וסניף רפידוס במרכז רוטשטיין בבאר יעקב בהשקעה הנאמדת בכ-1.2 מיליון שקל
פתיחת שני המותגים בחלל אחד משקפת את אסטרטגיית הקבוצה להציע...
מהפכת הסיבים מגיעה לחברה הערבית: 066 מחברת יישובים לאינטרנט במהירות של עד 1,000 מגה
אחרי שנים של פערי תשתיות, תושבים בערערה במשולש, דיר אל...
בכירי מערכת הרווחה בישראל התכנסו לסמינר "אחריות משותפת" בפארק התעשייה עידן הנגב
עמיתי המחזור הראשון של תוכנית "מיתר", תוכנית המנהיגות הלאומית של...
רצף טיפולי ומעטפת מעצימה: מאוחדת מציינת את שבוע ההנקה הבינלאומי בסדרת פעילויות וסדנאות ייחודיות בבאר שבע והסביבה
לרגל שבוע ההנקה הבינלאומי, מאוחדת מחוז דרום תקיים מגוון פעילויות...
מחברים בין חדשנות לתעשייה: נאות חובב ומעבדת NUR מעמיקות את שיתוף הפעולה
"החזון הופך לתוכנית עבודה-  שותפות בין האקדמיה, המחקר והתעשייה לחיזוק...
לאחר שלקה בדום לב, חנניה נפגש עם צוות מד"א שהציל את חייו
בשעת לילה די מאוחרת, לפני שעלה לישון בחדרו, חנניה זגורי...
הצטיינות יתרה שנה חמישית ברציפות: מכון התקנים העניק את תו היהלום לתאגיד "מי שבע"
בפעם החמישית ברציפות: מכון התקנים הישראלי העניק לתאגיד המים והביוב...
משיקום העוטף ועד שדה תעופה בינלאומי: פרויקטי הגמר של סטודנטים מ־SCE מציגים חזון חדש לעתיד הנגב
ב־SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון פועלת מעבדת NUR,...
אוגוסט של חוויות לילדים: קייטנת קיץ חינמתי עם שלל פעילויות חווייתיות תפתח ללא תשלום - בעופר קניותר
בין הפעילויות לכל המשפחה: סדנאות יצירה, מופעים, הצגות, סדנאות בישול...
דילוג לתוכן