הנגב מתבסס כמרכז הדאטה של ישראל: חברת מגה די סי החלה בעבודות להקמת חוות שרתים מתקדמת מהגדולות בישראל בפארק התעשייה עידן הנגב

הנגב מתבסס כמרכז הדאטה של ישראל: חברת מגה די סי החלה בעבודות להקמת חוות שרתים מתקדמת מהגדולות בישראל בפארק התעשייה עידן הנגב
קרדיט צילום עידן הנגב.

טרקטורים עלו על הקרקע במגרש האחרון לשיווק באונה הצפונית של פארק עידן הנגב. "מגה די סי" (מגה אור) שרכשה 70 דונם בפארק עידן הנגב בתמורה ל-174 מיליון שקל החלה השבוע בעבודות הפיתוח והתשתיות. מדובר במגרש האחרון שנותר בחלקו הצפוני של פארק התעשייה. במקום תוקם חוות שרתים (Data Center) מהמתקדמות בישראל, בהשקעה של מאות מיליוני שקלים. הפעילות במגרש, תהפוך לאחת ממוקדי המחשוב המרכזיים בדרום.

פארק התעשייה "עידן הנגב" משנה פנים. חברת "מגה די סי" החלה השבוע בעבודות הפיתוח והתשתית להקמת חוות שרתים (Data Center) רחבת היקף על המגרש האחרון באונה הצפונית של הפארק. הפעילות במגרש, תהפוך לאחת ממוקדי המחשוב המרכזיים בדרום.

קרדיט צילום עידן הנגב.

תחילת העבודות בשטח מהווה נקודת ציון משמעותית בהתפתחות הפארק, היא מסמלת מעבר של "עידן הנגב" מאזור תעשייה שבו בעיקר מפעלים מסורתיים למוקד של חדשנות, תשתיות ותעשייה עתירת ידע ומבשרת על השלב הבא: פתיחת שיווק החלק הדרומי של הפארק שצפוי להתחיל בחודשים הקרובים.

הקמת חוות שרתים בהיקף כזה דורשת תשתיות חשמל ותקשורת מורכבות ויציבות, והבחירה בעידן הנגב אינה מקרית. היא משקפת אמון הולך וגובר ביתרונות האסטרטגיים של האזור: נגישות תחבורתית גבוהה, זמינות קרקע, אקו-סיסטם מתפתח ויכולת לתמוך בפרויקטים בקנה מידה גדול.

ניר זמיר, יו"ר הדירקטוריון:

"תחילת העבודות של חברת "מגה די סי" בפארק התעשייה "עידן הנגב" היא הוכחה נוספת לכך שהנגב מתבסס כמרכז הדאטה והטכנולוגיה של ישראל. השלמת השיווק באונה הצפונית של אזור התעשייה עם פרויקט בסדר גודל כזה, מאפשרת לנו להסתכל בביטחון אל השלב הבא: פיתוח 'האונה הדרומית' של הפארק. שם, אנחנו מתכננים להקים מרכז של תעשייה עתירת ידע, שייהנה מחיבור ישיר לרשת הרכבות ומיציבות אסטרטגית. אנחנו לא רק מפתחים נדל"ן, אנחנו בונים את הכלכלה החדשה של הדרום, כזו שמחברת בין תשתיות ענן מתקדמות לנגישות תחבורתית מקסימלית, ומבטיחה שהנגב יהיה המקום שבו צומחת החדשנות הישראלית."

קרדיט צילום עידן הנגב.

יגל דויטש, מנכ"ל פארק עידן הנגב:

"העבודות שהחלו השבוע, מסמלות אירוע שהוא הרבה מעבר לפרויקט נדל"ני, זהו הרגע שבו פארק 'עידן הנגב' הופך רשמית למרכז הטכנולוגיה, החדשנות והמחשוב של ישראל. אנחנו לא רק בונים קירות, אלא מקימים תשתית אסטרטגית שתמשוך לכאן את הטאלנטים של המחר ותציב את הנגב בחזית הטכנולוגיה העולמית."

מחברת "מגה די סי" נמסר:

"חברת מגה די סי מתרגשת להודיע על תחילת עבודות הקמת חוות השרתים בפארק עידן הנגב- צעד משמעותי נוסף בפיתוח התשתיות הטכנולוגיות בדרום הארץ. אנו מבקשים להודות ליו"ר הדירקטוריון, למנכ"ל ולצוות פארק עידן הנגב על הליווי המקצועי, המחויבות והסיוע לאורך כל הדרך. מגה די סי רואה בפרויקט זה מנוע צמיחה אזורי, ומצפה להמשך שיתוף פעולה פורה שיתרום למיצוב הנגב כמרכז מוביל של טכנולוגיה, חדשנות ותעסוקה מתקדמת."

עם השלמת הקמת חוות השרתים באונה הצפונית, צפוי פארק התעשייה "עידן הנגב" להמשיך את תנופת הפיתוח אל האונה הדרומית (1,200 דונם נוספים), שם מתוכננים לקום מתחמים נוספים של תעשייה ביטחונית ומרכזים עתירי ידע, שיחזקו את מעמדו של הנגב כעוגן כלכלי וטכנולוגי לאומי.

קרדיט צילום עידן הנגב.
כתבות נוספות שיעניינו אתכם
קו החוף של אשקלון מתחדש: חוף ים מוסדר לצד מתחמי שיט ופנאי
אושרה להפקדה בוועדה המחוזית דרום תוכנית 'חוף רחצה - צפון...
מחזקים את עוטף עזה: הוועדה המחוזית דרום אישרה להפקדה את תוכנית משרד הבינוי והשיכון להקמת היישוב החדש "חנון" עם כ-500 יחידות דיור
הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה דרום החליטה להפקיד את התוכנית להקמת...
"לא ידעתי מאיפה להתחיל": מאז השבעה באוקטובר מטה שירות חרבות ברזל מסייע ליותר מ-860 משפחות שכולות להתמודד עם הבירוקרטיה שאחרי האובדן
מאחורי כל "הותר לפרסום" יש משפחה שנאלצת להתמודד לא רק...
כ-200 ילדים ממועדוניות הדרום צעדו בצעדת האביב השנייה של ICL בפארק "אגם נחל באר שבע"
צעדת האביב השנייה של ICL יחד עם ילדי מועדוניות הדרום...
01.06.2026 האלופות מהדרום! רקדניות הערבה התיכונה זכו בפרסי 'גרנד פרי' בתחרויות מחול ארציות Super Star ו-U Talent
רקדניות סטודיו ZAZA למחול בערבה התיכונה חתמו סבב תחרויות מחול...
אפה מבלים עם הילדים בחודש יוני? ללא תשלום: חגיגת הרפתקאות, סדנאות חווייתיות, שעת סיפור, פעילויות מוזיקליות, יצירה ואפייה לכל המשפחה
כל הפעילויות פתוחות לקהל הרחב – ללא תשלום במהלך חודש...
יום המעשים הטובים עובדי תאגיד מי שבע התנדבו במחלקה לקידום נוער בסיכון בבאר שבע
עובדות ועובדי תאגיד מי שבע התנדבו במחלקה לקידום נוער בסיכון...
אייפון 17 256GB ב-1,999 ₪: רשת מחסני השוק ממשיכה להציע אלטרנטיבות תחרותיות לשוק הסלולר עם מבצע שובר שוק באילת
מהלך שיווקי נקודתי בסניף “הספן” של הרשת המונה 70 סניפים...
מי יספר את סיפור שבעה באוקטובר של העיר שדרות?
עדות 710 הארכיון הגדול בעולם לעדויות שבעה באוקטובר ועיריית שדרות...
הומור, כאב וזהות על הבמה פסיפס ישראלי" 2026 ערב של יצירה, זהות וקול ישראלי צעיר בגודמן
ביום שלישי האחרון התקיים ב"גודמן" בית הספר למשחק בבאר שבע,...
דילוג לתוכן