הנגב בסכנה- ישראל למען הנגב

הנגב בסכנה- ישראל למען הנגב
שלט חוצות בבאר שבע | צילום: ישראל למען הנגב

בימים האחרונים נפרסו שלטי חוצות במקומות מרכזיים בבאר שבע עם תמונתו של בן גוריון והכיתוב: "הנגב בסכנה! מישהו כאן ירד מהפסים". מדובר בשלב נוסף במאבק של "ישראל למען הנגב", שמטרתו הקמת קריית המודיעין במתווה המקורי באזור ליקית.

שלט חוצות בבר שבע
שלט חוצות בבאר שבע | צילום: ישראל למען הנגב

המאבק האזרחי בהובלת אשת העסקים והפעילה החברתית, ד"ר אסתר לוצאטו, להקמת קריית המודיעין במתווה המקורי באזור ליקית (עומר- צומת להבים) עובר שלב ומגיע לשטח.

בימים האחרונים נפרסו שלטי חוצות במקומות מרכזיים ברחבי באר שבע עם תמונתו של דוד בן גוריון, ראש הממשלה הראשון והכיתוב: "הנגב בסכנה! מישהו כאן ירד מהפסים", כאשר הכוונה היא לכך שבשל העובדה שטרם נמצא מקור המימון לסלילת 7 קילומטרים של מסילת הרכבת שאמורה להגיע לאזור ליקית, המקום בו מתוכננת במקור לקום קריית המודיעין, כל הפרויקט נמצא בסכנת, זאת לנוכח סירובו של הרמטכ"ל, אביב כוכבי, להתקדם עם הפרויקט עד אשר ימצא פתרון תחבורתי שיאפשר את הגעת החיילים המשרתים בבסיס באמצעות הרכבת.

כזכור, לפני כשלושה שבועות יצאה לדרך התארגנות של אזרחים תושבי הנגב בהובלתה של ד"ר לוצאטו, במטרה לגרום לממשלת ישראל להוציא לפועל את המהלך במתווה המקורי באזור ליקית. לטובת העניין הוקם עמוד הפייסבוק "ישראל למען הנגב" שצובר עם הזמן יותר עוקבים והנושא נמצא חזק בסדר היום.

המאבק שמובילה לוצאטו זוכה לתמיכה מצד גופים רבים, כאשר כל אגודות הסטודנטים בדרום הביעו תמיכה והצטרפו למאבק לפני כשבועיים. היוזמה קיבלה תוספת כוח רצינית לפני כשבוע בדמות עשרות אלפי אוהדי הפועל באר שבע שהחליטו אף הם לקחת חלק פעיל במאבק.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
טעמים מהמדבר: חדש בערבה התיכונה: סיור קולינרי-חקלאי מודרך
סיור בין מוקדי הקולינריה והחקלאות בערבה מפגש עם חקלאים, יצרנים...
בהשקעה של 20 מיליון שקלים: רשת "דומוס" מתרחבת עם מלון נוסף בבירת הנגב
המלון החדש של רשת המלונות DOMUS  מצטרף לפעילות המלונאית של...
מנציחים את אליה על המגרש: נבחרת הכדורגל באמית טכנולוגי אשקלון תיקרא על שם הבוגר שנרצח ב-7/10
נבחרת הכדורגל של בית החינוך אמית טכנולוגי אשקלון החלה את...
שורשים של זיכרון: תלמידי אמית שדרות הנציחו את המורה שנפל
עבור תלמידי תיכון הבנים בקריית החינוך אמית חמ"ד שדרות, חגיגות...
"מהחממה לצלחת" – סופ"ש קולינרי בערבה
אירועי שף וחקלאות בלב החממות, ארוחות זוגיות מתוצרת מקומית, מטבחי...
מפגש בין דורי: מרגש חניכי מכינת ''קול עמי'' הגיעו השבוע לשמח את ותיקי מרכז היום ''חושן'' של חברת משמרות בשדות נגב
חניכי מכינת קול עמי הגיעו השבוע להתנדבות מרגשת  במרכז היום...
באר שבע על מפת החינוך העולמית
השבוע הסתיים כנס החינוך העולמי ''BETT 2026'' בלונדון, מהכנסים המרכזיים...
יותר מספורט: נגב אקולוגיה הקדישה את עונת הקטרגל בליגה למקומות עבודה לזכרו של אבנר חיון ז״ל
קבוצת הקטרגל של חברת נגב אקולוגיה הקדישה את עונת המשחקים...
מעל 30 אלף איש פקדו את התערוכה החקלאית הגדולה בישראל שהתקיימה שוב לאחר שנתיים- עקב המלחמה
שר החקלאות וביטחון המזון ח״כ אבי דיכטר: ״מחמם את הלב...
מחשבון לכל תלמיד: מיזם ההנצחה המרגש של מקיף אמית באר שבע
בבית החינוך מקיף אמית באר שבע מצאו דרך ייחודית ומקורית...
דילוג לתוכן