הנגב בסכנה- ישראל למען הנגב

הנגב בסכנה- ישראל למען הנגב
שלט חוצות בבאר שבע | צילום: ישראל למען הנגב

בימים האחרונים נפרסו שלטי חוצות במקומות מרכזיים בבאר שבע עם תמונתו של בן גוריון והכיתוב: "הנגב בסכנה! מישהו כאן ירד מהפסים". מדובר בשלב נוסף במאבק של "ישראל למען הנגב", שמטרתו הקמת קריית המודיעין במתווה המקורי באזור ליקית.

שלט חוצות בבר שבע
שלט חוצות בבאר שבע | צילום: ישראל למען הנגב

המאבק האזרחי בהובלת אשת העסקים והפעילה החברתית, ד"ר אסתר לוצאטו, להקמת קריית המודיעין במתווה המקורי באזור ליקית (עומר- צומת להבים) עובר שלב ומגיע לשטח.

בימים האחרונים נפרסו שלטי חוצות במקומות מרכזיים ברחבי באר שבע עם תמונתו של דוד בן גוריון, ראש הממשלה הראשון והכיתוב: "הנגב בסכנה! מישהו כאן ירד מהפסים", כאשר הכוונה היא לכך שבשל העובדה שטרם נמצא מקור המימון לסלילת 7 קילומטרים של מסילת הרכבת שאמורה להגיע לאזור ליקית, המקום בו מתוכננת במקור לקום קריית המודיעין, כל הפרויקט נמצא בסכנת, זאת לנוכח סירובו של הרמטכ"ל, אביב כוכבי, להתקדם עם הפרויקט עד אשר ימצא פתרון תחבורתי שיאפשר את הגעת החיילים המשרתים בבסיס באמצעות הרכבת.

כזכור, לפני כשלושה שבועות יצאה לדרך התארגנות של אזרחים תושבי הנגב בהובלתה של ד"ר לוצאטו, במטרה לגרום לממשלת ישראל להוציא לפועל את המהלך במתווה המקורי באזור ליקית. לטובת העניין הוקם עמוד הפייסבוק "ישראל למען הנגב" שצובר עם הזמן יותר עוקבים והנושא נמצא חזק בסדר היום.

המאבק שמובילה לוצאטו זוכה לתמיכה מצד גופים רבים, כאשר כל אגודות הסטודנטים בדרום הביעו תמיכה והצטרפו למאבק לפני כשבועיים. היוזמה קיבלה תוספת כוח רצינית לפני כשבוע בדמות עשרות אלפי אוהדי הפועל באר שבע שהחליטו אף הם לקחת חלק פעיל במאבק.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
מבקר המדינה: שורש הכשל בפינוי הפצועים ב-7.10 נבע מהכישלון של צה"ל בהגנה על יישובי הדרום; כשלים בפינוי וויסות הפצועים הגבירו את העומס
241 פצועים הגיעו לבית החולים ברזילי ב-7 באוקטובר: 49% מכלל...
בועה בלב מדבר: פסטיבל "מטאורה" חוזר לכפר הנוקדים במהדורה שישית וקסומה חוויה מוזיקלית מהפנטת בשכיבה, משקיעה ועד זריחה
מהדורה שישית: מסע לילי בן 12 שעות של חושך, שקט,...
פסטיבל כדורים פורחים בצפון הנגב חוזר!
לאחר 3 שנים, הפסטיבל הכי צבעוני בישראל ממריא שוב. מגוון...
אופקים עוברת לשלב הבא בתכנית הביטחון העירונית: שערי הביטחון יופעלו החל מיום רביעי
בשעות הלילה המאוחרות ייסגרו כלל שערי הכניסה והיציאה לעיר, למעט...
היסטוריה בעיר אילת - הממשלה אישרה את יוזמת שרת התחבורה מירי רגב: תוכנית אסטרטגית לחיזוק אילת וחבל אילות
התוכנית בהיקף עשרות מיליוני שקלים כוללת פיתוח נמל התעופה רמון,...
מילים של גבורה
בתום תחרות הכתיבה הארצית היוקרתית ע"ש דן דוד, הנערכת בשיתוף...
הבאנו שלום עליכם: המערכת שתבטיח נחיתה קלה ובטוחה תוצג בכנס בינלאומי
סטודנטים מ-SCE  פיתחו מערכת אוטונומית שמזהה משבי רוח צד ומתקנת...
מרכז המבקרים בנאות חובב פותח את שעריו ללא עלות למשפחות משרתי המילואים במהלך חודשי הקיץ
מרכז המבקרים לכימיה, תעשייה וקיימות על שם אלי הורוביץ בנאות...
מפגן אחדות נדיר: רבנים, שרים, חברי כנסת, ואנשי עסקים בהילולה המרכזית בראשות האדמו"ר רבי נתנאל שריקי שליט"א
אמש נערכה ההילולה המרכזית לזכרו של רבי שלום איפרגן זצ"ל,...
רחוב הגורן מתחדש
עיריית אופקים בפרויקט התחדשות בשטחים המשותפים של הבניינים. עשרות מתושבות ותושבי...
דילוג לתוכן