המשרד לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל והסוכנות היהודית השיקו היום את תוכנית "צעירים ממשיכים לחזק את החוסן החברתי בפריפריה"

המשרד לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל והסוכנות היהודית השיקו היום את תוכנית "צעירים ממשיכים לחזק את החוסן החברתי בפריפריה"
המשרד לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל והסוכנות היהודית השיקו היום את תוכנית צעירים

מעתה צעירים ומרכזי צעירים בפריפריה, המהווים כשליש מהחברה בישראל, יהוו כוח מסייע מקומי בשעת חירום

ממשיכים לחזק את החוסן החברתי בפריפריה.
המשרד לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל והסוכנות היהודית השיקו היום את תוכנית צעירים

המשרד לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל והסוכנות היהודית יוזמים מהלך משותף, שבמסגרתו צעירים ומרכזי צעירים בפריפריה יהוו כוח מסייע מקומי בשעת חירום, והשיקו היום (27.7.2020 ו' באב תש"ף) את תוכנית "צעירים ממשיכים לחזק את החוסן החברתי בפריפריה". במסגרת התוכנית יתקיימו מפגשים מקוונים בנושא השפעתם של צעירים ומרכזי צעירים על החוסן החברתי בשגרה ובחירום. מפגש הפתיחה התקיים במעמד מר יצחק הרצוג, יו"ר הסוכנות היהודית; מר אריאל משעל, מנכ"ל המשרד לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל; טל אוחנה ראש עיריית ירוחם שסיפרה על ניסיונה; פרופ' מולי להד שציין כי בגיל 30 ניהל את השירות הפסיכולוגי בקריית שמונה ואמר כי גם פעם לצעירים היה מה לעשות. בדבריו המקצועיים התמקד בחוסן בעמידות, במידע, הכוונה, חיבור קרובים, מנהיגות ובדידות.

במפגש השתתפו צעירים מקריית שמונה, ממטה אשר, נוף הגליל, שער הנגב, נתיבות, שדרות, ערבה תיכונה, גליל עליון, שדרות, טבריה, עמק המעיינות, רחובות, דימונה, עמק הירדן, כרמיאל, ירוחם, חוף אשקלון, ירושלים, מגדל העמק, רמת הנגב, אשכול , אילת, קצרין ועוד.

יצחק הרצוג, יו"ר הסוכנות היהודית: "מאות אלפי הצעירים הנפלאים שמתגוררים ביישובי הפריפריה בישראל הם עמודי התווך בחיזוק הקהילות ברחבי הארץ. ההשקעה בדור הצעיר היא לא רק בעבור חיזוק הקהילות אלא גם בעבור עתיד הדור הצעיר והמוכשר שמשווע לסייע ולהיות מעורב יותר ויותר בחיי הקהילות, גם בשעות חירום. זוהי זכות גדולה וחובה מוסרית להשקיע בדור הבא של עם ישראל, שבעוד מספר לא רב של שנים יעמדו במוקדי ההחלטות ויקבעו את עתיד קהילותיהם ועם ישראל כולו. אני מודה לאריאל משעל ולמשרד לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל על שיתוף הפעולה החשוב למען הכשרת דור המנהיגים הבא של מדינת ישראל ברחבי הארץ וחיזוק הקהילות ביישובי הפריפריה בישראל".

אריאל משעל מנכ"ל המשרד לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל: "הצעירים הם מנוע הצמיחה שמייצר קהילה חזקה ומנהיגות מקומית בשגרה ובמיוחד בחירום. השר דרעי חרט על דגלו לגרום לצעירים לבחור להישאר ברשויות המקומיות, על כן המשרד לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל הקים למעלה מ – 70 מרכזי צעירים שהפכו לבית חם עבור הצעירים. זה לא הפתיע אותנו שבעת התפשטות נגיף קורונה, הבשורה בכל הקשור לערבות הדדית ולעזרה לקשישים, הגיעה ממרכזי הצעירים שפעלו מסביב לשעון למען הקהילה וסייעו לחוסן החברתי. למעשה, כל מה שרצינו לייצר בכל הקשור לגאווה מקומית ולערבות הדדית התבטא בפעילות מרכזי הצעירים בעת חירום. אני תמיד אומר שעיר שאין בה צעירים אין לה עתיד וגם הרשויות המקומיות הבינו עד כמה צעירים משמעותיים בשעת חירום. אני מודה ליו"ר הסוכנות היהודית על שיתוף הפעולה בין המשרד לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל והסוכנות היהודית שמהווה צעד נוסף לחיזוק מעמדם של מרכזי הצעירים בשעת חירום. למהלך שותפים כ- 120 מרכזי צעירים המהווים כשליש מהחברה בישראל ואני גאה בצעירים הנפלאים שיוצאים מגדרם בשעת חירום ומשקיעים מזמנם לניהול משאבי קהילה לצד פעילויות פנאי והתנדבות בקהילה".

טל אוחנה ראש עיריית ירוחם, צעירה שנכנסה לתפקידה כראש הרשות בגיל 34 בלבד, ציינה כי "מרכז הצעירים בירוחם הפך להיות סיירת המבצעים שלנו בגל הראשון. הצעירים עבדו באופן ישיר עם אזרחים ותיקים בחלוקת מזון, תרופות, ערכות הפגת בדידות או ליווי שלהם לטיפול רפואי. לפני מס ימים החלטנו להעביר תקן של טיפול באזרחים ותיקים, לתוך מרכז הצעירים, כחלק מההצלחה המשמעותית הזו. אוחנה הוסיפה: "כששואלים אותי איך ירוחם התמודדה עם הגל הראשון אני אומרת שהייתה לכידות סביב משימה משותפת והיא הגנה על שלומם של המייסדים שלנו. כולם נרתמו ורצו לקחת חלק. היו שבחרו לאפות חלות לשבת והיו שהקימו מחדש גינות בבתי הקשישים, כדי שיוכלו להתאורר במקום בטוח. העשייה מגבירה חוסן.  לצד זאת, חשוב לזכור  שצעירים הם הנפגעים העיקריים מהמשבר הכלכלי הנוכחי ומרכזי הצעירים צריכים להמציא עצמם מחדש גם בהקשר הזה, בעצם היכולת לאפשר להם הכשרות מקצועיות, התמחויות וצבירת מיומנויות תעסוקתיות הרלוונטיות לעולם התעסוקה המשתנה, תוך ניצול רשת הביטחון הכלכלית שהמדינה מעניקה באמצעות דמי החל"ת".

המפגש השני יתקיים בתאריך 3.8.2020 י"ג באב תש"ף המפגש השלישי יתקיים בתאריך  10.8.2020 כ' באב תש"ף. במסגרת המפגשים יינתנו כלים למשתתפים, יוגדר תפקידם של מרכזי הצעירים בחירום, פיתוח קהילה ואיך עובדים עם קהילות של צעירים (18-40). כאשר המטרה שמאות אלפי צעירים בנגב בגליל ובפריפריה החברתית, המשתתפים בפעילות מרכזי הצעירים ברחבי הארץ, יהוו כוח רשמי, המסייע בשעת חירום.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
החופש למצוינות באופקים
כ-5,000 תלמידות ותלמידי אופקים פתחו את הקיץ במסגרות החינוך והמצוינות...
חזקים בביטחון: עיריית אופקים זכתה לציון 96 בביקורת מערך האכיפה המקומי של המשרד לביטחון הלאומי
עיריית אופקים ממשיכה להוביל גם בתחום הביטחון והאכיפה: בביקורת השנתית...
נבחרת הנגב: חמישה קבלנים מהדרום קיבלו את תואר "יקיר ההתאחדות"
נציגות מכובדת במיוחד נרשמה לארגון הקבלנים בנגב בערב חגיגי שפתח...
מבקר המדינה: שורש הכשל בפינוי הפצועים ב-7.10 נבע מהכישלון של צה"ל בהגנה על יישובי הדרום; כשלים בפינוי וויסות הפצועים הגבירו את העומס
241 פצועים הגיעו לבית החולים ברזילי ב-7 באוקטובר: 49% מכלל...
יותר משני עשורים אחרי שהמדינה הכירה בצורך, עדיין אין מדיניות להתמודדות עם ירידת מפלס ים המלח והשפעותיה
למרות החלטת הממשלה להפוך את צפון ים המלח מאזור מוכה...
בועה בלב מדבר: פסטיבל "מטאורה" חוזר לכפר הנוקדים במהדורה שישית וקסומה חוויה מוזיקלית מהפנטת בשכיבה, משקיעה ועד זריחה
מהדורה שישית: מסע לילי בן 12 שעות של חושך, שקט,...
פסטיבל כדורים פורחים בצפון הנגב חוזר!
לאחר 3 שנים, הפסטיבל הכי צבעוני בישראל ממריא שוב. מגוון...
אופקים עוברת לשלב הבא בתכנית הביטחון העירונית: שערי הביטחון יופעלו החל מיום רביעי
בשעות הלילה המאוחרות ייסגרו כלל שערי הכניסה והיציאה לעיר, למעט...
היסטוריה בעיר אילת - הממשלה אישרה את יוזמת שרת התחבורה מירי רגב: תוכנית אסטרטגית לחיזוק אילת וחבל אילות
התוכנית בהיקף עשרות מיליוני שקלים כוללת פיתוח נמל התעופה רמון,...
מילים של גבורה
בתום תחרות הכתיבה הארצית היוקרתית ע"ש דן דוד, הנערכת בשיתוף...
דילוג לתוכן