המועצה האזורית בני שמעון: נקים ועדות איכות סביבה מקומיות בכל יישוב במועצה

המועצה האזורית בני שמעון: נקים ועדות איכות סביבה מקומיות בכל יישוב במועצה

מדובר על אחד מהפרויקטים המשמעותיים שיקומו במועצה בתחום איכות הסביבה בשנת 2020; הצוותים המקומיים יקבלו ליווי של הגורמים המקצועיים במועצה וכן תקציב ייעודי לנושא.

 בני שמעון מסכמת שנה של איכות סביבה ונערכת לשנת 2020: ועדת איכות הסביבה שהקים ראש המועצה ניר זמיר בראשותו של חבר המועצה, אסף רוט, מסכמת את שנת 2019 בשני צעדים משמעותיים שכבר עברו את אישור מליאת המועצה: האחד – הקמת צוותי איכות סביבה בכל יישוב, והשני- מעבר למועצה ירוקה; הפחתת השימוש בכלים חד פעמיים וכמות הפסולת ברמה מועצתית ומעבר למועצה ירוקה. מדובר על תוכנית רב שנתית שיישומה הראשוני יחל ב 2020.

הנושאים המרכזיים שהציבו הוועדה והמועצה השנה בראש סדר העדיפויות בתחום איכות הסביבה הם חינוך לקיימות, טיפול בזרמי פסולת ביישובי המועצה, מאבק בהשלכת פסולת ושריפות בשטחי המועצה ושמירה על שטחים פתוחים.

אסף רוט, יו"ר הועדה: "לאיכות הסביבה השפעה ישירה על איכות חיינו,  שמנו לעצמנו למטרה להגדיר מטרות ברורות, לייצר החלטות לביצוע, לקבל את ברכת מליאת המועצה, לגבות את ההחלטות בתקציב ובכלי בקרה ומדידה וכל זאת במטרה לוודא יישום יעיל של התוכניות שהוחלטו ככלים לשינוי מציאות בענייני איכות הסביבה"

ניר זמיר, ראש המועצה האזורית בני שמעון: "אחת המטרות המרכזיות שלנו בתחילת השנה הייתה העצמת תחום איכות הסביבה בבני שמעון. יחד עם אסף רוט, יו"ר ועדת איכות הסביבה, עם שירלי חכם יפרח, רכזת איכות הסביבה, עם תמר אליהו, מנהלת מחלקת שפ"ה ועם גורמים נוספים במועצה, הצלחנו להתניע תהליכים רבים מול גופים וארגונים ממשלתיים, ומול שותפים במרחב, על מנת לטפל בסוגיות רבות שעל הפרק, ביניהן גם השלכת הפסולת באופן פיראטי במרחבים הפתוחים והחקלאיים ושריפת פסולת אשר מזיקה לאיכות החיים ביישובים ברחבי המועצה. אנחנו נמשיך ונפעל למען שיפור הנושאים הללו ונמשיך להיאבק למען המרחב בו אנו חיים"

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
בונים עתיד משותף בנגב
המועצה המקומית התעשייתית נאות חובב אירחה השבוע את יו״ר מרכזי...
"קוראים בעקבות גיבורים" - תלמידי תיכון ''יוצר עתיד באר-שבע'' פגשו את כלת פרס ישראל מרים פרץ באירוע שיא לתוכנית חינוכית ייחודית
התוכנית המקורית ''קוראים בעקבות גיבורים'', שהתקיימה זו השנה הראשונה, בתיכון...
קרדיט צילום: דוברות ההסתדרות
כ-200 עובדות ועובדים סוציאליים ממחוז דרום התכנסו בבאר שבע לאירוע הפוגה עם זרקור מיוחד לעשייה בחברה הבדואית
בשבוע שעבר, בבאר שבע אירוע הפוגה מיוחד לעובדות ועובדים סוציאליים...
מעל 24,000 תושבים: הנתונים חושפים חוסן תעסוקתי יוצא דופן בדרום
מעל 24,000 תושבים - הנתונים חושפים חוסן תעסוקתי יוצא דופן...
בסימן דו קיום: נטיעה משותפת ביער להב לזכר נופלי תחנת משטרת רהט
בשמורת אבו חוף ביער להב התקיים היום (שני, 09.02) אירוע...
יום עיון וסיור לזכרם של פרופ' אמוץ זהבי ופרופ' אבישג זהבי
11 בפברואר, מרכז ויידור, תחנת המחקר 'יאיר' - חצבה במעמד ראש...
יותר ממה שדמיינתם: להקת Twenty One Pilots משתלטת על מסך ה-IMAX בפלאנט באר שבע
מסע אינטימי מאחורי הקלעים, 65,000 מעריצים ואנרגיה מתפרצת בחוויית קולנוע...
טעמים מהמדבר: חדש בערבה התיכונה: סיור קולינרי-חקלאי מודרך
סיור בין מוקדי הקולינריה והחקלאות בערבה מפגש עם חקלאים, יצרנים...
בהשקעה של 20 מיליון שקלים: רשת "דומוס" מתרחבת עם מלון נוסף בבירת הנגב
המלון החדש של רשת המלונות DOMUS  מצטרף לפעילות המלונאית של...
מנציחים את אליה על המגרש: נבחרת הכדורגל באמית טכנולוגי אשקלון תיקרא על שם הבוגר שנרצח ב-7/10
נבחרת הכדורגל של בית החינוך אמית טכנולוגי אשקלון החלה את...
דילוג לתוכן