המהפך של המוצבים בדרום

המהפך של המוצבים בדרום
צילום דובר צה"ל

בשבוע שעבר נחנכו באוגדה 80  בדרום, שני מוצבים, ״כתף ניצנה״ ו״מפגש״  הלוחמים שהגיעו השבוע למקום, התרגשו  לראות את המהפך הקיצוני שעברו המוצבים. זוהי תחילת השינוי המשמעותי שעוברים המוצבים בפיקוד הדרום, כחלק מתוכנית "קו מגע". בהמשך צפויים להיחנך מוצבים נוספים. שיפוץ המוצבים הללו בהם נמצאים החיילים שנכנסים לתעסוקה מבצעית בגבול מצרים, החל מחודש אוקטובר 2021 כחלק מפרויקט ״קו המגע״ המתייחס לשיפוץ מוצבים רבים בארץ. ״פרויקט 'קו המגע', הוא פרויקט שיפוץ, שדרוג ושיקום מוצבים לכל אורכה של המדינה, בכל הפיקודים״, משתף רע"ן בינוי ותשתיות, סא"ל מוטיע דגש. ״הפרויקט מאפשר להשקיע בקצה המבצעי, לספק מעטפת מחבקת וסביבת פעולה משופרת ללוחמים, למפקדים ולתומכי הלחימה״.

לפני השיפוץ. צילום דובר צה"ל

השיפוץ המקיף כלל: מגורים חדשים, מתחם מתקני כושר, חדר אוכל חדש ושיפור התשתיות, ובכתף ניצנה – חידוש משרדים, הרחבת חדרים ותשתיות חדשות.

בזמן הקרוב עתידים להסתיים גם השיפוצים במוצב נחל רביב ומוצב חריף, הנמצאים גם כן בגבול מצרים. "בסוף הפרויקט, ישופצו עוד מוצבים ותשתיות נוספות באוגדה ישופרו", מספר קצין הלוגיסטיקה האוגדתי, סא"ל אביעד טסטה, "אנשים רבים עובדים על הפרויקט הזה בכול הכוח, והיום אנחנו רואים את התוצאות".

הפרויקט הוא חלק מפרויקט רחב של אגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה, יחד עם שיתוף פעולה של פיקוד הדרום. "מטרת התוכנית", מסביר אל"ם דורון נויזאדה, קצין הלוגיסטיקה של פיקוד הדרום, "היא טיפול בתשתיות בכול יחידות הקצה – מרמת המחלקה, דרך הפלוגה ועד רמת המפג"ד. שמנו דגש בעיקר על מגורי החיילים, חדרי האוכל, השירותים והמקלחות. עד סוף 2022, אנחנו מצפים לשפץ כ-15 מוצבים".

"אנחנו רואים לנגד עינינו קודם כל את רווחת החיילים והחיילות בקצה״, מסבירים אל"ם נויזאדה וסא"ל טסטה, ״התנאים שלהם נמצאים בעדיפות ראשונה, ואנחנו יודעים שהתוכנית הזאת משפרת אותם בצורה משמעותית".

סא"ל דגש מסכם: ״עשינו מאמצים רבים על מנת שלחיילי חטיבת פארן באוגדה 80 יהיו תנאים טובים יותר, ונמשיך לפעול על מנת לספק לחיילי צה״ל את התנאים הראויים והטובים ביותר״

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
יזמות צעירה בערבה התיכונה
במסגרת התוכנית (Start Up Now) SUN של עמותת יוניסטרים, השלימו השבוע 15 תלמידות ותלמידים משכבה...
מסע משמעותי ומגבש לתלמידי אמית טכנולוגי אשקלון בקיבוץ ניר עוז
מסע המכינה השנתי של בית החינוך אמית טכנולוגי אשקלון אמנם...
חדשנות ישראלית בשירות העולם
במרכז המשתלמים הבינלאומי לחקלאות  AICATבערבה התיכונה, התקיים טקס חגיגי ל- 300 בוגרים...
אלו את ניצן בשיתוף פעולה ייחודי עם עיריית ירוחם: חברת אלו את ניצן, המתמחה בעיצוב תכנון ובנית מתקני משחק וכושר, מכריזה על תכנון והקמת גן האריה בירוחם בהשקעה כספית של כ-6 מיליון ₪
גולת הכותרת בגן האריה החדש בירוחם, שנבנה בימים אלו בשכונת...
לכבוד יום הפיקניק הבינלאומי שיחול ב-18.6
בערבה התיכונה ממליצים על מקומות לפיקניק מול נוף בראשיתי: תצפית...
בין דמיון למציאות: תלמידות "יוצר עתיד באר-שבע" חזרו לסיפורי הילדות שלהן בתערוכת "הוצאה לאור"
במסגרת טקס הסיום של בוגרי תיכון "יוצר עתיד באר-שבע", שנערך...
שני תארים בתוך 4 שנים
בשורה לתושבי הדרום: שיתוף פעולה ייחודי בין מכללת אשקלון לבין...
כמו באוסקר: מחזור כ"ו של תיכון רגר נפרד בטקס סיום חגיגי ומרגש
כ-260 תלמידי שכבת י"ב בתיכון רגר בבאר שבע ציינו לאחרונה...
אלופת רשת אמית בכדורסל: אמית קבוצת יבנה
נבחרת הכדורסל של בית החינוך אמית קבוצת יבנה (שחקני כיתות...
בהובלת אגף רשם הקבלנים במשרד הבינוי והשיכון: נחשפה פעילות קבלנית בניגוד לחוק, אותרו שוהים בלתי חוקיים וצפויים צווי סגירה באתרי בנייה בבאר שבע
אגף רשם הקבלנים במשרד הבינוי והשיכון, בשיתוף ארגון הקבלנים בנגב,...
דילוג לתוכן