המהפך של המוצבים בדרום

המהפך של המוצבים בדרום
צילום דובר צה"ל

בשבוע שעבר נחנכו באוגדה 80  בדרום, שני מוצבים, ״כתף ניצנה״ ו״מפגש״  הלוחמים שהגיעו השבוע למקום, התרגשו  לראות את המהפך הקיצוני שעברו המוצבים. זוהי תחילת השינוי המשמעותי שעוברים המוצבים בפיקוד הדרום, כחלק מתוכנית "קו מגע". בהמשך צפויים להיחנך מוצבים נוספים. שיפוץ המוצבים הללו בהם נמצאים החיילים שנכנסים לתעסוקה מבצעית בגבול מצרים, החל מחודש אוקטובר 2021 כחלק מפרויקט ״קו המגע״ המתייחס לשיפוץ מוצבים רבים בארץ. ״פרויקט 'קו המגע', הוא פרויקט שיפוץ, שדרוג ושיקום מוצבים לכל אורכה של המדינה, בכל הפיקודים״, משתף רע"ן בינוי ותשתיות, סא"ל מוטיע דגש. ״הפרויקט מאפשר להשקיע בקצה המבצעי, לספק מעטפת מחבקת וסביבת פעולה משופרת ללוחמים, למפקדים ולתומכי הלחימה״.

לפני השיפוץ. צילום דובר צה"ל

השיפוץ המקיף כלל: מגורים חדשים, מתחם מתקני כושר, חדר אוכל חדש ושיפור התשתיות, ובכתף ניצנה – חידוש משרדים, הרחבת חדרים ותשתיות חדשות.

בזמן הקרוב עתידים להסתיים גם השיפוצים במוצב נחל רביב ומוצב חריף, הנמצאים גם כן בגבול מצרים. "בסוף הפרויקט, ישופצו עוד מוצבים ותשתיות נוספות באוגדה ישופרו", מספר קצין הלוגיסטיקה האוגדתי, סא"ל אביעד טסטה, "אנשים רבים עובדים על הפרויקט הזה בכול הכוח, והיום אנחנו רואים את התוצאות".

הפרויקט הוא חלק מפרויקט רחב של אגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה, יחד עם שיתוף פעולה של פיקוד הדרום. "מטרת התוכנית", מסביר אל"ם דורון נויזאדה, קצין הלוגיסטיקה של פיקוד הדרום, "היא טיפול בתשתיות בכול יחידות הקצה – מרמת המחלקה, דרך הפלוגה ועד רמת המפג"ד. שמנו דגש בעיקר על מגורי החיילים, חדרי האוכל, השירותים והמקלחות. עד סוף 2022, אנחנו מצפים לשפץ כ-15 מוצבים".

"אנחנו רואים לנגד עינינו קודם כל את רווחת החיילים והחיילות בקצה״, מסבירים אל"ם נויזאדה וסא"ל טסטה, ״התנאים שלהם נמצאים בעדיפות ראשונה, ואנחנו יודעים שהתוכנית הזאת משפרת אותם בצורה משמעותית".

סא"ל דגש מסכם: ״עשינו מאמצים רבים על מנת שלחיילי חטיבת פארן באוגדה 80 יהיו תנאים טובים יותר, ונמשיך לפעול על מנת לספק לחיילי צה״ל את התנאים הראויים והטובים ביותר״

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
דן בדרום ודן באר שבע מצטיידות בעשרות אוטובוסים חדשים
חברות התחבורה הציבורית דן בדרום ודן באר שבע הכניסו בימים...
המכללה האקדמית ספיר, עיריית שדרות, מ.א. שער הנגב ומנהלת תקומה מכריזות על הקמת קמפוס חדש לפקולטה לטכנולוגיה: "מנוע צמיחה חדש לנגב המערבי"
בהשקעה של 130 מיליון ש"ח מכספי מנהלת תקומה, יוקם קמפוס...
רשות הטבע והגנים - פריחה ירוקה בנחל אשלים: סימן אופטימי להתאוששות אחרי עבודות שיקום
בין זרימות החורף הראשונות לכתמי הירוק שמתחילים לכסות את הקרקע,...
מנהיגות חוצה ארגון בלב הנגב: עשרות נשים מובילות התכנסו לכנס המעסיקות השנתי של מרכז לאודר לתעסוקה בנגב
פורום המעסיקות של מרכז לאודר לתעסוקה בנגב התכנס למפגש פסגה...
גאווה מקומית כמו אוזניות מבטלות רעש – רק למכונות ענק המהפכה של AVEX בעיבוד השבבי
הכירו את הסטארט-אפ AVEX: פיתוח חדשני של ד"ר זיו ברנד...
מנהיגות בנתיבי המחר: כנס "מורשת העתיד" של ויצו באר שבע הפגיש בין היסטוריה לחדשנות נשית
באירוע מרגש שנערך השבוע בבית ויצו באר שבע, תחת הכותרת...
יום סגול" במדבריום: שיתוף הפעולה בין ICL , בית החולים סורוקה וקהילת הנגב למען ילדים עם אפילפסיה
כ-500 ילדים ובני משפחותיהם, לבושים סגול, השתתפו בשבוע שעבר בהפנינג...
"ביקור התזמורת": תזמורת המשטרה הגיעה למרכז היום לקשיש ב- "משמרות" ירוחם
במרכז היום לקשיש של חברת "משמרות" בירוחם התקיים השבוע אירוע...
נחנכה מרפאת שיניים קהילתית חדשה באופקים
מענה חברתי ראשון מסוגו לתושבים הזקוקים לסיוע בשיתוף עמותת "ובנה". עיריית...
שלב נוסף בתוכנית ההאבים של השרה רגב: מתניעים את תוכנית מתח"מ באר שבע צפון
השרה רגב: "אנו ממשיכים להרחיב את רשת ההאבים, המחברים את...
דילוג לתוכן