המהפך המרשים של עומר

המהפך המרשים של עומר
קרדיט צילום: אבלום פרטי.

עומר דהן מיבנה כבר הגיע למשקל של 160 ק"ג בגיל 16. לפני 5 שנים, בדיוק עם השחרור מהצבא, החליט לעשות שינוי בחייו. הוא הגיע למכון "פרופיט", קיבל ליווי ותכנית אישית צמודה והיום הוא 'באדיבילדר' מקצועי עם מסר ברור לאותו נער שהיה לפני עשור.

המהפך המרשים של עומר
קרדיט צילום: אבלום פרטי.

עומר דהן מיבנה בסך הכל בן 26 אבל מאחוריו מאבק של שנים עם משקל גופו, דימוי עצמי נמוך, הצקות והעלבות מבני גילו עד לניצחון הגדול כפי שהוא מגדיר זאת. כדי להבין את סיפורו של עומר יש לחזור אחורה ארבע עשרה שנים. "הכל התחיל בגיל 12 כשעברתי דירה והתרחקתי מכל החבר'ה בשכונה" נזכר השבוע עומר בתחילת ההתדרדרות שלו. "פתאום לא היה לי יותר כדורגל, תופסת, מחבואים, או מעשי קונדס עם החברים שהיינו מצלצלים לשכנים ובורחים". הוא התחיל להסתגר בחדרו ואת רוב זמנו העביר לבדו מול המחשב, פלייסטיישן, טלוויזיה ובעיקר הרבה אוכל. "הייתי אוכל כמו 3 נהגי משאיות בארוחת צהריים, ורק ג'אנק פוד, הכל מהכל כל יום המבורגרים ב'מקדונלדס', כריות נוגט ובכמויות אדירות".

המהפך המרשים של עומר
קרדיט צילום: אבלום פרטי.

עומר החל לטפס במהירות במשקל. בהתחלה היה מה שנקרא "בריא" אבל אט אט הוא חצה את סף המשקל הממוצע לבני גילו ובגיל 16 הצביע המשקל על 160 ק"ג. מעבר למגבלות הפיזיות החל עומר לסבול יותר ויותר מבני גילו. "לא קל לגדול בגיל כזה כשאתה סוחב איתך מטען כל כך כבד של 160 ק"ג. תוסיפו לכך הרבה הערות מעליבות מדי יום, הרבה דחייה מהחברה בקיצור רצח של התדמית העצמית" נזכר השבוע עומר בתקופה ההיא.

המהפך המרשים של עומר
קרדיט צילום: אבלום פרטי.

עומר הספיק לסיים את בית הספר התיכון ולהתגייס לצבא אך רק לאחר שהשתחרר החליט לעשות מהפך בחייו. "יום בהיר אחד, פתאום נשרטתי. נשבעתי לעצמי שאני עושה מהפך ומכוון למטרה שתהפוך אותי למה שתמיד דמיינתי את עצמי בראש". כצעד ראשון הוא הגיע למכון "פרופיט" ביבנה שם קיבל תכנית אישית וליווי צמוד של מאמן אישי שראה את הלהט בעיניו של עומר והחליט לצאת איתו למסע.

המהפך המרשים של עומר
קרדיט צילום: אבלום פרטי.

דהן החל להתאמן 5-6 פעמים בשבוע, החל להרים כבד ולאכול כמו מכונה מסביב לשעון. הוא הכניס לאימונים את כל הזיכרונות הכואבים מהילדות. "מה שהחזיק אותי לאורך כל הדרך היה הכאב מהילדות, תמיד שהיה לי קשה נזכרתי בהערות שהאנשים היו זורקים לי ובעקבותיהם המבטים שמיד מופנים אליך". האימונים של עומר כללו צרחות, צעקות ופציעות אבל היו שקולים ומדויקים ממש כמו מתמטיקה והתוצאות הגיעו די מהר. שנה אחרי שנה הוא השתפר והתחזק עד שהפך ל'באדיבילדר' מקצועי ואפילו זכה לקבל "מנוי כבוד" מרשת "פרופיט" על הדרך המרשימה והמהפך שעשה בחייו. דהן אמנם נמצא כיום "בשייפ" נהדר אבל לא שוכח את הימים ההם כנער שמן ומבקש להעביר מסר ברור לנערים ונערות דומים ל'עומר שלפני המהפך': "עבודה קשה משתלמת. תאכלו בריא והכי חשוב תאמינו בעצמכם".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
אילת: כוחות מד״א תרגלו טיפול במאות נפגעים בתרחיש פגיעת טילים במספר מוקדים בעיר
כחלק ממוכנות מגן דוד אדום לתרחישי חירום מורכבים במדינת ישראל,...
מרחיבים שיח של אחדות: בית המדרש "שיג ושיח" משיק בימים אלו מרחב פתוח של 400 מ"ר בבאר שבע
בימים אלו נפתח בבאר שבע בית המדרש "שיג ושיח "-...
בא לעיר מלון חדש: רשת מלונות "דומוס" השיקה את מלון הרצל בלב העיר העתיקה בבאר שבע
בנוכחות ראש העיר רוביק דנילוביץ', הרב הראשי לבאר שבע אברהם...
KAN 2026 הפסטיבל שכבש את המדבר חוזר בפעם השנייה
מוש בן ארי •  דארוויש • ד"ר ליאת יקיר •...
"לילות רמדאן 2026": עשור של חיבורים, טעמים וסיפורים: החוויה התיירותית הכי מיוחדת בנגב של "קסם המדבר" יוצאת למסע תרבותי וקולינרי עם חיבורים אנושיים
לאכול במערה, לבשל מקלובה ולגלות את הנגב הירוק: מיזם  "קסם...
במעמד של כ-200 נשים: נפתחו אירועי האישה של נעמת נגב מאוחד
אירועי יום האישה של נעמת נגב מאוחד נפתחו במלון "רויאל...
מגן דוד אדום ומועצה מקומית גדרה חנכו 2 עמדות מַפְעֵם (דפיברילטור) חכמות חדשות במרחב הציבורי במועצה
היום (ג') נחנכו במעמד ראש המועצה המקומית גדרה סהר פינטו,...
כרטיס כניסה לעתיד: המהפכה האקדמית של המכללה הטכנולוגית אמית שדרות ומכללת ספיר
שיתוף פעולה פורץ דרך, שיושק באביב 2026 יאפשר לסטודנטים במכללה...
מעל 170 תלמידים השתתפו בטורניר השחמט העירוני בבאר שבע
בשיתוף פעולה בין עמותת צל"ש, מנהל החינוך בבאר שבע ובחסות...
קודם כל חינוך! מועצה אזורית הערבה התיכונה אירחה את מנהל המינהל לחינוך התיישבותי במשרד החינוך לביקור בביה"ס הפריפריאלי ביותר בארץ
מועצה אזורית הערבה התיכונה אירחה את מנהל המינהל לחינוך התיישבותי...
דילוג לתוכן