הישיבה התיכונית דרכא בנתיבות נבחרה ליצג את מחוז דרום בכנס חקר מדעי ופתרון בעיות טכנולוגי של משרד החינוך

הישיבה התיכונית דרכא בנתיבות נבחרה ליצג את מחוז דרום בכנס חקר מדעי ופתרון בעיות טכנולוגי של משרד החינוך
כנס חקר שנתי | קרדיט: הישיבה התיכונית דרכא

התלמידים הציגו עבודת מחקר על מערכת השמש

כנס חקר שנתי | קרדיט: הישיבה התיכונית דרכא

תלמידי כיתה ט' ישיבה תיכונית דרכא נתיבות בהובלתם המקצועית של המורים רעות משש ואלעד כהן  נבחרו לייצג את מחוז דרום בתחרות הארצית בחקר מדעי ופתרון בעיות, באירוע שהתקיים בחודש מאי, בו השתתפו תלמידים מ-61 בתי ספר נוספים.

 

תלמידי הישיבה התיכונית דרכא הציגו עבודת מחקר על השמש, שמטרתה הייתה לחקור את תנועת השמש ואת מחזור כתמי השמש, למדוד את הרדיוס של השמש בעזרת תצלום מטלסקופ. התלמידים למדו את תהליך החקר השלם ופתרון בעיות בדרך של למידה התנסותית ומשמעותית, אשר בסופו הציגו את עבודתם בכנס המקוון.

 

השנה לראשונה לא התקיימה תחרות חקר מחוזית אלא  נבחרו ארבע עבודות לייצג את מחוז דרום ע"י צוות שיפוט מחוזי וארצי וכן מומחים מהאקדמיה שבדקו את עבודות/יוזמות התלמידים והמורים שנערכה ביום שלישי יד' סיוון 25.5.

 

במהלך כנס החקר המקוון התנסו התלמידים והמורים  בסדנאות מדעיות של נוער שוחר מדע, סיפרו על תהליך העבודה והציגו את תוצאות המחקר בפני מורים ותלמידים מבתי ספר שונים במחוז.

 

הרב צבי שילה, מנהל הישיבה התיכונית דרכא: " מיעדי הישיבה  הוא לטפח מצוינות מדעית- טכנולוגית בקרב תלמידנו. אנו מעניקים לתלמידי הישיבה הזדמנות ללמידה לא שגרתית, בה עליהם להתמודד עם בעיה מתחום חקר המדע ולגבש פתרון יצירתי, מנומק ומבוסס, שמעודד פיתוח חשיבה איכותית וכמותית, תוך התייעצות עם מומחים ואיתור חומרים הן מעולם הקודש והן מעולם החול. אני גאה בתלמידים המוכשרים ובמורים המסורים שהגיעו לשלב כה מתקדם בתחרות וייצגו את הישיבה בכבוד והערכה. חלק חשוב מהחינוך בישיבה הוא חינוך לסקרנות, למידה חווייתית וחשיבה ביקורתית ומחוץ לקופסא. בזכות אירועים כמו אלה, בני הנוער לומדים להכיר את תחום המדע והטכנולוגיה לעומק ומסייעים להצמיח בוגרים ואזרחים משמעותיים שעתידים להשפיע על עולמות אלה, ברמת הפרט והכלל ובהתאם לדרכה החינוכית של הישיבה".

 

 

אודות רשת דרכא

דרכא היא רשת בתי ספר תיכוניים שהוקמה בתמיכת משרד החינוך ובעידודו על מנת לחזק את בתי הספר בפריפריה הגאו-חברתית במדינת ישראל, בדרכם להיות מוסדות חינוך מובילים בתחום החינוך העל יסודי. מנתונים שפורסמו על ידי משרד החינוך בשנים האחרונות עולה כי רשת דרכא מדורגת במקום הראשון כרשת החינוך המובילה בישראל.

רשת בתי הספר דרכא כוללת בתי ספר מקהילות שונות בחברה הישראלית ופועלת לחיזוק המרקם החברתי במדינת ישראל. הרשת מלווה במועצה ציבורית הכוללת אנשי רוח, חינוך ועשייה מובילים בחברה הישראלית.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
אירוע חווייתי לכל המשפחה - 'חיות הבר בערבה' סדנאות, משחק בריחה, סיורים ליליים, דוכנים ועוד
יום חמישי 18.6 | תחנת מחקר 'יאיר' בחצבה 'חממת הערבה'- המרכז...
תלמידות "מבואות הנגב" קטפו את המקום הראשון בגמר תחרות 'אקו-רפואה' הארצית
תלמידות מגמת מדעי הרפואה מבית הספר "מבואות הנגב" זכו במקום...
"בונים את דור העתיד של הרפואה בדרום" שיבא העניק מלגות לסטודנטים לרפואה שיעבדו בביה"ח החדש בנגב
9 סטודנטיות וסטודנטים לרפואה קיבלו בשבוע שעבר מלגה שנתית מחברת...
"פתאום שמענו פיצוץ אדיר"
סוכנת הביטוח שניר יעקב, שהתגוררה בבאר שבע בזמן נפילת טיל...
מהפכת הפוד-טראקס בבאר שבע ממשיכה: ה"ג'ונאם" נחנך באירוע חגיגי במעמד ראש העיר
ה"ג'ונאם" שנחנך באירוע חגיגי בגן הפעמון בבאר שבע במעמד ראש...
לא עומדים מהצד: תלמידי ביה"ס בן גוריון בנס ציונה פיתחו פתרון AI למאבק באלימות בקרב בני נוער
בעוד מקרי הבריונות ברשת ממשיכים להדאיג הורים ואנשי חינוך רבים,...
סמינר הדמוקרטיה בירושלים: כך מחנך תיכון דרור רמון למעורבות אזרחית
"הבנתי שאם משהו מפריע לי, אני יכולה לקום ולנסות לשנות...
קו החוף של אשקלון מתחדש: חוף ים מוסדר לצד מתחמי שיט ופנאי
אושרה להפקדה בוועדה המחוזית דרום תוכנית 'חוף רחצה - צפון...
מחזקים את עוטף עזה: הוועדה המחוזית דרום אישרה להפקדה את תוכנית משרד הבינוי והשיכון להקמת היישוב החדש "חנון" עם כ-500 יחידות דיור
הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה דרום החליטה להפקיד את התוכנית להקמת...
"לא ידעתי מאיפה להתחיל": מאז השבעה באוקטובר מטה שירות חרבות ברזל מסייע ליותר מ-860 משפחות שכולות להתמודד עם הבירוקרטיה שאחרי האובדן
מאחורי כל "הותר לפרסום" יש משפחה שנאלצת להתמודד לא רק...
דילוג לתוכן