הסינפונייטה הישראלית באר שבע פותחת עונה בשחזור הקונצרט שליווה את שחרור העיר בשנת 1948 לכבוד 70 שנה לשחרור באר-שבע ו – 100 שנים להולדתו של לאונרד ברנשטיין
מוצ"ש 27 באוקטובר 2018, בשעה 21:00
יום שני 29 באוקטובר 2018, בשעה 20:30
במשכן לאמנויות הבמה באר-שבע
ניר קברטי, מנצח
דוראל גולן, פסנתר
אסף קליינמן, פסנתר
דניאל גורטלר, פסנתר
אנסמבל טמפרה
בתכנית:
מוצרט: קונצ'רטו לפסנתר מס' 15, בסי-במול מז'ור, ק. 450
זיו קוז'וקרו: "רישומים בטמפרה", בכורה עולמית
בטהובן: קונצ'רטו לפסנתר מס' 1 בדו מז'ור, אופ' 15
גרשווין: "רפסודיה בכחול"
העונה החדשה של הסינפונייטה הישראלית באר שבע תפתח בקול תרועה חגיגי עם המנהל המוסיקלי החדש, מאסטרו ניר קברטי שבחר לפתוח את העונה ה-46 של התזמורת בשחזור קונצרט היסטורי עם הצילים שליוו את שחרור העיר בשנת 1948.
לפני 70 שנה, ימים אחדים לאחר שחרור באר שבע התקיים קונצרט חגיגי בניצוחו של ברנשטיין הצעיר ונגני הפילהרמונית בפני כ-5000 חיילי חטיבת הנגב שלחמו במלחמת העצמאות והגיעו ישר משדה הקרב. החיילים התקבצו על הגבעות ומסביבן והאזינו בהתרגשות לצלילי השחרור.
בסימן 70 שנה לשחרור באר-שבע ו- 100 שנים להולדתו של לאונרד ברנשטיין, הסינפונייטה תשחזר את היצירות הקלאסיות שבוצעו בקונצרט ההיסטורי ואין זה מקרה שהקונצרט מתקיים באוקטובר, החודש במהלכו מציינים את "יום שחרור באר-שבע".
מאסטרו ניר קברטי מספר על הבחירה לפתוח את העונה הראשונה שלו דווקא בקונצרט הזה "הקונצרט המיתולוגי בבאר-שבע הוא בעיניי אחד מאירועי התרבות הכי חשובים שהיו במדינת ישראל ב- 70 שנותיה. הסולידריות של אחד מגדולי האמנים של המאה ה-20 – לאונרד ברנשטיין – עם מדינת ישראל הצעירה, והסמליות בהבאת התרבות לפריפריה – ראויה להערצה ושחזור. אי אפשר שלא להתרגש מהעובדה שאותן יצירות שבוצעו על אדמות החול המדברי, עם פסנתר על בלטות רעועות ינוגנו במשכן לאומנויות הבמה בעיר עם תנופה מדהימה ואמנים ישראליים מהשורה הראשונה, בעלי מוניטין בינלאומי, אחד מהם (הפסנתר אסף קליינמן) יליד באר-שבע".
בקונצרט יבוצעו היצירות קונצ'רטו לפסנתר מס' 15, בסי-במול מז'ור, ק. 450 של מוצרט, קונצ'רטו לפסנתר מס' 1 בדו מז'ור, אופ' 15 של בטהובן ורפסודיה בכחול של גרשווין. שלוש היצירות הללו בוצעו בקונצרט לפני 70 שנה. ליצירות אלה מתווספת יצירה חדשה בבכורה עולמית: "רישומים בטמפרה" פרי עטו של המלחין והמנצח הישראלי זיו קוז'וקרו.
על הבחירה לשלב יצירה חדשה בשחזור קונצרט היסטורי מספר קברטי " אני מעריץ גדול של ברנשטיין ולמזלי הספקתי לראות אותו בפעולה לפני מותו. ברנשטיין היה גם חלוץ של מוסיקה מודרנית וביצע בכל העולם יצירות של מלחינים בני תקופתו. לכן בחרתי לשלב בקונצרט, יצירה חדשנית ומופלאה של זיו קוז'וקרו, אני מאמין שזה משקף את הלך הרוח של ברנשטיין".
לפני הקונצרט, תתקיים במשכן לאמנויות הבמה תערוכת צילומים היסטוריים מאוסף ארכיון גואל דרורי, שהוא גם אוצר התערוכה. הצילומים מתעדים את קונצרט הפילהרמונית בניצוחו של ברנשטיין וכן אירועים חשובים נוספים בתולדות העיר ותזמורת הסינפונייטה הישראלית ב"ש.
הסינפונייטה יוצאת בקריאה לכל מי שנכח או השתתף בקונצרט המקורי, שהתקיים ב- 1948 , ליצור קשר עם הנהלת התזמורת בהקדם האפשרי וזאת מתוך רצון להזמינם כאורחי הכבוד בקונצרט פתיחת העונה.