היום ה"קרבי" של הסינפונייטה של באר-שבע

היום ה"קרבי" של הסינפונייטה של באר-שבע
צילום – דיאגו מיטלברג

את יומו הראשון כמנצח של הסינפונייטה הישראלית באר-שבע בפתח העונה ה-46 שלה, פתח המאסטרו החדש של התזמורת, ניר קברטי,  באופן הכי "קרבי" שאפשר להעלות על הדעת. את שבת בבוקר עשו המנצח וחברי התזמורת בשבת תרבות במועצה האזורית אשכול. לא בכל יום מתחיל מופע וראיון עם מנצח ותזמורת בתדרוך על מה עושים ברגע שתפרוץ אזעקה. ואכן בוקר שבת היה עמוס בצפירות "צבע אדום" וירי טילים מרצועת עזה לעוטף.

קונצרט חגיגי ופתיחת עונה בבאר שבע
צילום – דיאגו מיטלברג

במוצאי השבת כבר לבשו חברי התזמורת והמנצח את החליפות המתאימות והתכוננו לקונצרט פתיחת העונה ה-46 במשכן האמנויות באולם מלא מפה אל פה במנויי התזמורת ואורחים רבים. הקונצרט המיוחד בא לציין 70 שנה לשחרור באר-שבע ומאה שנה להולדתו של המנצח האגדי לאונרד ברנשטיין. כזכור מיד עם שחרור באר-שבע ב-1948, התכנסו כחמשת אלפים הלוחמים שלחמו למען שחרור העיר לקונצרט חגיגי מיוחד בניצוחו של לאונרד ברנשטיין הצעיר, שכבר אז שמו הלך לפניו.

ואכן התזמורת בניצוחו של ניר קברטי ניגנה את שלוש היצירות שניגנה הסינפונייטה הישראלית אז ב-1948 תחת שרביטו של ברנשטיין. את נאומו  של יו"ר ההנהלה הציבורית של הסינפונייטה מאיר אנגלרט בפני הקהל הרב שמילא את האולם קטעה ברכה מצולמת ששלחה בתו של המנצח האגדי, ג'יימי ברנשטיין, שנשלחה מביתה בארה"ב. באולם עצמו היו כמה לוחמים לשעבר, נציגים של חמשת אלפי הלוחמים ששמעו אז את הקונצרט של ברנשטיין. שלושה מהם ישראל גרניט, דר' רות מלמד וזאב גרוזבינסקי סיפרו על ההתרגשות הרבה ששררה בקרב הלוחמים ב-48' בעת שישבו בעיר העתיקה של באר-שבע וצפו בתזמורת ובמנצח המהולל.

מנכ"לית התזמורת קלאודיה צובל, שזו לה הפעם הראשונה שהיא משיקה קונצרט פתיחה, אמרה בפתח הקונצרט כי האירוע כולו מעורר התרגשות בין היתר בגלל התחושה של סגירת מעגלים נהדרת בין העבר לעתיד. בין ציון 70 שנה לשחרור באר-שבע לבין הדרך החדשה והמבטיחה שבה התזמורת החלה לצעוד השבוע.

קונצרט חגיגי ופתיחת עונה בבאר שבע
צילום – דיאגו מיטלברג
קונצרט חגיגי ופתיחת עונה בבאר שבע
צילום – דיאגו מיטלברג
כתבות נוספות שיעניינו אתכם
אהבת חינם בתשעה באב: עובדי דן בדרום איתרו לנוסעת תיק ובו 10,000 שקלים
דווקא בתשעה באב, יום שבו מרבים לדבר על חשיבותה של...
בעלות עסקים באופקים הוכשרו כ"שומרות סף" למניעת אלימות ופגיעות מיניות
כעשרים בעלות עסקים מקומיים באופקים סיימו השבוע קורס ייחודי, במסגרתו...
אופקים ממשיכה לצמוח: ארבעה בתי ספר חדשים, בית הספר הראשון לחינוך מיוחד, 17 גני ילדים ושני מעונות יום ייפתחו בשנת הלימודים הקרובה באופקים
עיריית אופקים באמצעות החברה הכלכלית משלימה בימים אלה את ההיערכות...
לראשונה באופקים: מונה מנהל למינהלת ההתחדשות העירונית
עיריית אופקים ממשיכה לקדם את תחום ההתחדשות העירונית, עם מינויו...
אטרקציות לילדים באר שבע
אטרקציות לילדים באר שבע
באר שבע, בירת הנגב, מציעה מגוון רחב של אטרקציות לילדים...
"לגעת באדמה" – מהדורת קיץ: קיץ בחבל תקומה ובנגב המערבי מגוון פעילויות וסדנאות חקלאיות לכל המשפחה
מנהלת תקומה, באמצעות עמותת התיירות שקמה בשור, אשכול נגב מערבי...
אלפי בלונים במבוך ענק: האטרקציה שתכבוש את הקיץ מגיעה לבאר שבע
במהלך חודש אוגוסט, מתחם העיצוב "דיזיין פלוס" בבאר שבע יהפוך...
אחרי כ־25 שנות התנדבות ביד שרה: פרידה מרגשת מוותיקי מתנדבי סניף ערד
אירוע הוקרה מרגש נערך בסניף יד שרה בערד לכבוד שניים...
עיר שלמה הופכת לסימולטור - בשיתוף פעולה של רפאל ו- In3D יוקם בשדרות סימולטור חירום לאומי ראשון מסוגו, שיכשיר את כוחות ההצלה לאירוע עתידי
בשיתוף פעולה של רפאל ו- In3D יוקם עבור עיריית שדרות...
משפחת מתן מרדכי ליאור ז"ל דורשת ענישה מחמירה, גזר הדין בפרשת ביזת מערכת הסאונד יינתן ב-7 באוקטובר, שלוש שנים בדיוק לאחר הטבח
שלשום (רביעי) התקיים בבית משפט השלום בבאר שבע דיון הטיעונים...
דילוג לתוכן