היום ה"קרבי" של הסינפונייטה של באר-שבע

היום ה"קרבי" של הסינפונייטה של באר-שבע
צילום – דיאגו מיטלברג

את יומו הראשון כמנצח של הסינפונייטה הישראלית באר-שבע בפתח העונה ה-46 שלה, פתח המאסטרו החדש של התזמורת, ניר קברטי,  באופן הכי "קרבי" שאפשר להעלות על הדעת. את שבת בבוקר עשו המנצח וחברי התזמורת בשבת תרבות במועצה האזורית אשכול. לא בכל יום מתחיל מופע וראיון עם מנצח ותזמורת בתדרוך על מה עושים ברגע שתפרוץ אזעקה. ואכן בוקר שבת היה עמוס בצפירות "צבע אדום" וירי טילים מרצועת עזה לעוטף.

קונצרט חגיגי ופתיחת עונה בבאר שבע
צילום – דיאגו מיטלברג

במוצאי השבת כבר לבשו חברי התזמורת והמנצח את החליפות המתאימות והתכוננו לקונצרט פתיחת העונה ה-46 במשכן האמנויות באולם מלא מפה אל פה במנויי התזמורת ואורחים רבים. הקונצרט המיוחד בא לציין 70 שנה לשחרור באר-שבע ומאה שנה להולדתו של המנצח האגדי לאונרד ברנשטיין. כזכור מיד עם שחרור באר-שבע ב-1948, התכנסו כחמשת אלפים הלוחמים שלחמו למען שחרור העיר לקונצרט חגיגי מיוחד בניצוחו של לאונרד ברנשטיין הצעיר, שכבר אז שמו הלך לפניו.

ואכן התזמורת בניצוחו של ניר קברטי ניגנה את שלוש היצירות שניגנה הסינפונייטה הישראלית אז ב-1948 תחת שרביטו של ברנשטיין. את נאומו  של יו"ר ההנהלה הציבורית של הסינפונייטה מאיר אנגלרט בפני הקהל הרב שמילא את האולם קטעה ברכה מצולמת ששלחה בתו של המנצח האגדי, ג'יימי ברנשטיין, שנשלחה מביתה בארה"ב. באולם עצמו היו כמה לוחמים לשעבר, נציגים של חמשת אלפי הלוחמים ששמעו אז את הקונצרט של ברנשטיין. שלושה מהם ישראל גרניט, דר' רות מלמד וזאב גרוזבינסקי סיפרו על ההתרגשות הרבה ששררה בקרב הלוחמים ב-48' בעת שישבו בעיר העתיקה של באר-שבע וצפו בתזמורת ובמנצח המהולל.

מנכ"לית התזמורת קלאודיה צובל, שזו לה הפעם הראשונה שהיא משיקה קונצרט פתיחה, אמרה בפתח הקונצרט כי האירוע כולו מעורר התרגשות בין היתר בגלל התחושה של סגירת מעגלים נהדרת בין העבר לעתיד. בין ציון 70 שנה לשחרור באר-שבע לבין הדרך החדשה והמבטיחה שבה התזמורת החלה לצעוד השבוע.

קונצרט חגיגי ופתיחת עונה בבאר שבע
צילום – דיאגו מיטלברג
קונצרט חגיגי ופתיחת עונה בבאר שבע
צילום – דיאגו מיטלברג
כתבות נוספות שיעניינו אתכם
מקום של חיים שנושא את זכרם של מי שחייהם נגדעו: תחנת האחיות בסורוקה הוקדשה לזכר משפחת קפשיטר
לאחרונה נחנכה תחנת האחיות במחלקה לגריאטריה בסורוקה מרכז רפואי אוניברסיטאי,...
הבית של החופש הגדול בדרום: סינמה סיטי באר שבע מציע חוויית בילוי משפחתית במקום אחד
מתחם הבילוי בבאר שבע יציע במהלך חודשי הקיץ שילוב של...
עושים כבוד לטבע הצלחה לאירוע 'חיות הבר בערבה' שהתקיים בערבה התיכונה עם מחווה מרגשת לחוקר הטבע סר דייויד אטנבורו ליום הולדתו ה-100 וחנוכת מרחב למידה "ממלכת הזנבנים" בשמורת שיזף
הצלחה לאירוע 'חיות הבר בערבה' שהתקיים בתחנת מחקר 'יאיר' בערבה...
רשות הטבע והגנים: מבצע "התכנסות" במעמקים: הצצה לתיעוד המיוחד של העתקת אלמוגי ענק באילת
מבצע סביבתי והנדסי חסר תקדים מתרחש בשנה האחרונה לחופיה של...
כינוס חירום של ראשי ועדי העובדים ובכירי ההסתדרות במלון בים המלח
מהלכי הממשלה לקידום תזכיר חוק זיכיון ים המלח, והחשש הגדול...
קיץ של חוויות ויצירה לילדים בחופשת הקיץ: מגוון פעילויות, מופעים וסדנאות בחופש הגדול ללא תשלום – לכל המשפחה. במהלך חודש יולי בעופר קניותר
במהלך החופש הגדול, חופשת הקיץ, מציע עופר קניותר, בנס ציונה,...
רשות הטבע והגנים השיקה את "הצליל השמיני" התערוכה השנתית במערות הפעמון בגן הלאומי בית גוברין
רשות הטבע והגנים השיקה אמש (א') את "הצליל השמיני", תערוכת...
כבוד לאולפנת אמית אוריה: סלמלק מקונן נבחרה למצטיינת הנשיא
סלמלק מקונן, בוגרת אולפנת אמית באר שבע נבחרה למצטיינת השירות...
שבירת שגרה מרעננת: מבקרי מרכז היום לקשיש של "משמרות" ירוחם נהנו מיום כיף בים המלח
מבקרי מרכז היום לקשיש של חברת "משמרות" ירוחם יצאו השבוע...
שנתיים וחצי אחרי שאיבד את הוריו בנובה: אליאב עבדוש עלה היום לתורה
אליאב עבדוש, בנם הבכור של גל ונאג'י עבדוש ז"ל, שנרצחו...
דילוג לתוכן