החזירו את הכסף לכיס – בנק הזמן יוצא לדרך

החזירו את הכסף לכיס – בנק הזמן יוצא לדרך
קרדיט כיל

הכירו את הבנק היחיד בו המטבע הוא הזמן שלכם. במהלך כנס סוף הקיץ במועצה האזורית רמת נגב חשף רותם צוברי, עובד חברת כיל, את המיזם החברתי שהגה כחלק מתכנית "חושבים עושים" של החברה. המיזם של רותם, בנק הזמן, מציע שיטת סחר חליפין במעשים טובים כאשר התעריף הוא משך זמן התנדבות.

רותם צוברי מסביר על בנק הזמן באירוע של המועצה
קרדיט כיל

בשבוע שעבר התקיים במועצה האזורית רמת נגב כנס סוף הקיץ. במהלך הכנס הוצגו חוגים, יזמויות, שירותים והתנדבויות בתחומי המועצה. רותם צוברי, מנהל פרויקטים במפעלי ים המלח של חברת כיל, השתתף גם הוא בכנס ושם חשף את המיזם החברתי שלו. הפרויקט הינו חלק מיוזמות חברתיות של עובדי כיל במסגרת תכנית "חושבים עושים" ובשיתוף הרשויות המקומיות בנגב.

המיזם של צוברי, בשם "בנק הזמן", מציע לתושבי המועצה פלטפורמה בה יכולים המשתתפים לצבור שעות של פעילות למען האחר ו"לשלם" באמצעותן על שירותים ממשתתפים נוספים במיזם. העיקרון של המיזם הוא ששעה של נתינה שווה לשעה של קבלה משום שתרומות של כל אדם מוערכות בצורה שווה.

מגוון האפשרויות לנתינה ולקבלה הוא בלתי-מוגבל ומתבסס על יכולות חברי  הקהילה. המשתתפים בוחרים מה ברצונם לתת ומה לקבל מתוך מגוון תחומים שהמשתתפים מציעים. כך לדוגמה אם מישהו צריך שישקו לו את הגינה, או עזרה בשיעורי ספרדית, הוא מציין זאת ברשימת הבקשות ומקבל מענה ממשתתף שמוכן לתת את השירות. נותן השירות לא מרוויח על כך כסף אלא צובר קרדיט של "שעות נתינה". את השעות הללו הוא יכול לאחר מכן לפדות בתמורה לשיעור אנגלית, תיקון הגדר, או כל דבר אחר שאנשים מציעים.

"המטרה של מיזם 'בנק הזמן' היא בעצם ליצור רשת קהילתית בעלת הון חברתי המקדמת התנדבות ועזרה הדדית בכלל התחומים" סיפררותם צוברי. "'בנק הזמן' מציע יחסי גומלין, מחבר בין התושבים בקהילה ויוצר תשתית לקהילה חזקה ודינמית שבה כל אחד יכול לתרום. קיבלנו תגובות מאוד חיוביות בכנס וכיום אנו בודקים שיתופי פעולה אפשריים".

בקרוב מתכנן צוברי להשיק אפליקציה בעזרתה כל משתתף בקהילה מזין את תחומי הנתינה והקבלה שלו ויהיה מחולל שידע לסנכרן ולשלוח הודעות ברגע שיש התאמה. בנוסף כל משתתף יוכל לצבור את שעות הנתינה שלו ולפדותם בהתאם. בימים אלו הוא פועל לגיוס משתתפים, יצירת סרטון הסברה ופרסום של המיזם. "יש לנו תכניות גדולות למיזם החברתי הזה – נכון לעכשיו אנו בונים פיילוט על יישובי מועצת רמת הנגב בשיתוף המועצה אך אנו מתכננים בהמשך להשיק את התכנית גם במסגרת עובדי חברת כיל, רשויות נוספות בנגב ולאחר מכן לאזורים נוספים בארץ. אני מאמין שיש פה סיכוי אמיתי לשינוי ויצירת קהילה גדולה ופעילה בעלת חיבור משמעותי ומיוחד" סיכם צוברי.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
לא נכחד למרות הכל רשות הטבע והגנים: הצמח הנדיר שהתגלה בישראל אחרי 19 שנים
פומה פרסית, צמח קטן ונדיר מאוד ש"נעלם", התגלה על ידי...
הישג מרשים לנבחרת מקיף אמית שדרות: מקום שני ופרס הצטיינות ברובוטיקה
נבחרת הרובוטיקה של המקיף הכללי אמית שדרות ממשיכה לשבור שיאים....
בימים של חירום, מחפשים רגעים של שגרה המדע שמאחורי הבירה בעיר העתיקה: פרויקט הגמר המפתיע של הסטודנט מבאר שבע
יותם בר נתן, סטודנט שנה ד' להנדסה כימית ומנהל "בית...
רשות הטבע והגנים: תשע דיות שחורות שנפגעו מאירוע הרעלה בדרום טופלו בבית החולים לחיות בר שבספארי ושבו לטבע
גם בתקופות מורכבות, יש מי שממשיך לשמור על חיות הבר:...
חיבוק תחת אש: אמית טכנולוגי באר שבע בביקורי בית
צוות בית החינוך אמית טכנולוגי באר שבע יצא השבוע למבצע...
המסע המרגש של מורי אמית שדרות אל בתי התלמידים
בזמן שמבצע "שאגת הארי" נמשך והלימודים מושבתים, צוות תיכון הבנים...
רגע של שמחה: חגיגת פורים צבעונית במרכז היום ''חושן'' בשדות נגב
רגע לפני מבצע ''שאגת הארי'' , מרכז היום ''חושן'' של...
רשות הטבע והגנים: פריחה נדירה באמצע המלחמה
פריחה מרהיבה, שלא נראית בכל שנה בארץ, צבעה השנה את...
אירוח כפרי שינתק אתכם מהשגרה - קרדיט-Photo by Lieve Ransijn on Unsplash
אירוח כפרי שינתק אתכם מהשגרה וימלא אתכם באנרגיות חדשות
במהלך השגרה הצפופה אין כמו לקחת חופש לניתוק טוטאלי מחיי...
מיגון אש פתרון הגנה מתקדם - קרדיט-Photo by Jakub Żerdzicki on Unsplash
מיגון אש: פתרון הגנה מתקדם שיגן על חיי אדם ורכוש ויעניק לכם שקט נפשי
כשמדובר בבטיחות של המבנה שלכם, הפער בין אירוע נקודתי לבין...
דילוג לתוכן