ארגון תמר בשיתוף הקואליציה הישראלית לטראומה כתבו חוברת המתמקדת בבניית החוסן הנפשי לילדים דוברי ערבית לקראת היציאה ממשבר הקורונה. אלפי עותקים יחולקו בחברה הבדואית.
ההתמודדות עם משבר הקורונה מאתגרת במיוחד עבור ילדים בחברה הבדואית והערבית, בהן התפיסה התרבותית היא שהשיח הרגשי אינו נוכח מספיק בשיחות היומיות בין הורים לילדים, ואחוז גדול של הורים אינם מתווכים לילדיהם את המציאות. כתוצאה מכך ילדים רבים חשים חרדה וחוסר ודאות לאור המצב ואינם יודעים כיצד להתמודד עם רגשות אלה. לקראת היום שאחרי החליט ארגון תמר בשיתוף הקואליציה הישראלית לטראומה לבנות חוברת שתעזור לילדים בחברה הבדואית ובחברה הערבית לבנות חוסן נפשי וביטוי רגשות במצבי משבר וקושי.
החוברת הצבעונית אשר תחולק לאלפי בתי אב דוברי ערבית, מכילה סיפור והפעלות מחזקות חוסן נפשי לילדים בגילאי 7-12. בניהן חיזוק כוחות פנימיים, הבנת הרגשות שהילדים חשים, גילוי כוחות חדשים ועוד. החוברת מגיעה עם איגרת המלצות להורים, ומעודדת שיח רגשי עם הילדים.
ארגון תמר הוקם על ידי אנשי טיפול במטרה להנגיש מענים טיפוליים וחינוכיים מותאמים תרבותית לילדים, נוער וצעירים בישראל ובחברה הבדואית בפרט. בימים אלו הארגון מפעיל קו חם בשיתוף ער"ן והקואליציה הישראלית לטראומה אשר נותן עזרה נפשית על ידי פסיכולוגים מומחים דוברי ערבית.
אברהים אבו ג'עפר, פסיכולוג מומחה בכיר בארגון תמר: "בעקבות משבר הקורונה אנו רואים עליה בחרדה ובתופעות כמו PTSD בקרב ילדים, זוהי תופעה כלל ארצית, אבל היא פוגעת בייתר שאת בחברה הבדואית והערבית, בה המענים הרגשיים והמקצועיים זמינים פחות. ארגון תמר עושה כל שביכולתו על מנת להנגיש להורים ולילדים ארגז כלים שיאפשר להם להתמודד עם המצב ולצאת מחוזקים."