הוועדה לנגב ולגליל: השר שיקלי ומנכ”ל רשות הבדואים הציגו את חזון המדינה להסדרת הנגב

הוועדה לנגב ולגליל: השר שיקלי ומנכ”ל רשות הבדואים הציגו את חזון המדינה להסדרת הנגב
קרדיט: יחצ

היום (10.3.25) התקיימה ישיבת הוועדה לנגב ולגליל, בה הציגו שר התפוצות והמאבק באנטישמיות, עמיחי שיקלי, ומנכ”ל הרשות לפיתוח והתיישבות הבדואים בנגב, יובל תורג’מן, את מדיניות הממשלה בנוגע לנגב, בהתאם לתכנית המיקודים שאושרה בממשלה ביולי 2023. מנכ"ל הרשות לפיתוח והתיישבות הבדואים בנגב, פירט אודות העשייה הענפה שנעשתה בשנים האחרונות ואת המשך התכנון לשנים הבאות.


השר הממונה שיקלי הדגיש כי “הרשות היא הכלי שלנו להחזיר את הנגב למסלול של צמיחה וביטחון. אנחנו כאן כדי ליצור מציאות חדשה, שבה מי שרוצה לחיות בנגב – יהודי או בדואי – יוכל לעשות זאת בלי חשש, מתוך יציבות וסדר. המדינה מציעה פתרון הוגן, אך בתנאים שלה – לא מתוך כניעה או כפיפות למציאות שנכפתה עליה”.

בהתאם למדיניות זו, הרשות רואה עצמה כחלק מחזון כולל שתכליתו מיצוב הנגב כמקום שאדם מן היישוב יכול וירצה להתגורר בו, ללא חשש.

קרדיט: יחצ

כיום חיים בנגב כ-330,000 בדואים, מהם כ-90,000 מחוץ ליישובים מוסדרים. “תכנית המיקודים” נועדה להתמודד עם סוגיה זו, באמצעות ריכוז המאמצים בחמישה אזורים עיקריים, תוך מציאת פתרונות דיור מותאמים ושיתוף הציבור. מאז הקמתה, הרשות לפיתוח והתיישבות הבדואים בנגב משקיעה משאבים רבים בפיתוח יישובים מוסדרים, הקמת שכונות חדשות ותכנון ארוך טווח שיאפשר מתן שירותים נאותים לכלל האוכלוסייה.

מנכ”ל הרשות, יובל תורג’מן, הציג בפני הוועדה את הפעולות שבוצעו עד כה, תוך התמודדות עם האתגרים הרבים הכרוכים בכינוס הפזורה. לדבריו, המטרה המרכזית היא להבטיח מעבר חוקי ומוסדר של הבדואים ליישובים מוכרים, תוך יצירת תנאים לתכנון יעיל וצפיפות המאפשרת אספקת שירותים איכותיים. לצד זאת, יש חשיבות רבה בחיזוק תשע הרשויות המקומיות הבדואיות, שמהוות מרכיב יסודי בהצלחת התהליך, באמצעות שיתוף פעולה עם הנהגת החברה הבדואית ובניית אמון הדדי.

בשנתיים האחרונות השיגה הרשות שורה של הישגים משמעותיים, ביניהם פינוי 37 מקבצים בלתי מוסדרים והעברתם ליישובים מוסדרים, שינוי מנגנון המענקים לצמצום תופעת הפוליגמיה, סבסוד מגרשים ברהט ובכלל המועצות הבדואיות בנגב, חיזוק הרשויות המקומיות באמצעות אגרות והטבות נוספות.

בשנה הקרובה תתמקד הרשות בהמשך קידומם של חמישה יישובים חדשים המיועדים לכינוס הפזורה, שחלקם נמצאים על אדמות מדינה, לצד קידום אזורי הסדרה עתידיים.

האינטרס הלאומי הוא למנוע מצב שבו הבדואים פרושים על פני שטחים עצומים שלא ניתן לספק בהם שירותים נאותים. התהליך אינו פשוט ונתקל בהתנגדויות, אך תפקידנו הוא למצוא פתרון הסדרתי איכותי ומקובל, תוך ניהול משא ומתן, קידום מתווי פשרה והסכמות עם תובעי בעלות – ובכך להעניק זכאויות ללא צורך בהריסה”, סיכם תורג’מן.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
חופשה קסומה על שפת הכנרת
צימרים בטבריה מציעים שילוב ייחודי של נוף עוצר נשימה, אווירה...
עיצוב פנים מקצועי לדירות פנטהאוז
האתגר שמציע עיצוב דירות קטנות עיצוב דירות קטנות מצריך חשיבה יצירתית...
חלוקת ירושה לפי צוואה: ממה מתחילים?
כאשר המנוח השאיר אחריו צוואה, הפעולה הראשונה שעל היורשים לבצע...
שיבא נגב- בית חולים חדש בדרום: זו המנהלת שתוביל אותו
מנכ"לית חדשה לחברת שיבא נגב - פרופ' אורלי וויינשטיין פרופ' אורלי...
"בשבילי התקומה": אלפי משתתפים באירוע פסח בסימן הגבורה בעוטף
אירוע "סיפור הגבורה של העם בשבילי התקווה" ביוזמת משרד המורשת...
בובה אמיתית: צעצוע שמביא רגש ודמיון לעולם הילד
צעצועים הם לא רק כלי למשחק, הם חברים, מורים ואמצעים...
למה חשוב לשים לב בפרידה שאינה גירושין?
כשם שזוג נשוי היכול להחליט לאחר תקופה על פירוק החבילה,...
חוגגים פסח ב־PLANET באר שבע: מוציאים את הילדים מהמסך הקטן – אל המסך הגדול!
חופשת הפסח הארוכה מזמנת לא מעט אתגרים להורים: הילדים מלאי...
פתרונות מתקדמים לאריזות קרטון למשלוחים
כשמדובר במשלוחים, האריזה היא יותר מסתם כלי – היא החזות...
מהשבר – לבנייה מחודשת: קיבוץ ניר יצחק פותח את שעריו וקולט משפחות חדשות
שנה וחצי לאחר מתקפת ה־7 באוקטובר, שבמהלכה איבד הקיבוץ חברים...
דילוג לתוכן