הוועדה לנגב ולגליל: השר שיקלי ומנכ”ל רשות הבדואים הציגו את חזון המדינה להסדרת הנגב

הוועדה לנגב ולגליל: השר שיקלי ומנכ”ל רשות הבדואים הציגו את חזון המדינה להסדרת הנגב
קרדיט: יחצ

היום (10.3.25) התקיימה ישיבת הוועדה לנגב ולגליל, בה הציגו שר התפוצות והמאבק באנטישמיות, עמיחי שיקלי, ומנכ”ל הרשות לפיתוח והתיישבות הבדואים בנגב, יובל תורג’מן, את מדיניות הממשלה בנוגע לנגב, בהתאם לתכנית המיקודים שאושרה בממשלה ביולי 2023. מנכ"ל הרשות לפיתוח והתיישבות הבדואים בנגב, פירט אודות העשייה הענפה שנעשתה בשנים האחרונות ואת המשך התכנון לשנים הבאות.


השר הממונה שיקלי הדגיש כי “הרשות היא הכלי שלנו להחזיר את הנגב למסלול של צמיחה וביטחון. אנחנו כאן כדי ליצור מציאות חדשה, שבה מי שרוצה לחיות בנגב – יהודי או בדואי – יוכל לעשות זאת בלי חשש, מתוך יציבות וסדר. המדינה מציעה פתרון הוגן, אך בתנאים שלה – לא מתוך כניעה או כפיפות למציאות שנכפתה עליה”.

בהתאם למדיניות זו, הרשות רואה עצמה כחלק מחזון כולל שתכליתו מיצוב הנגב כמקום שאדם מן היישוב יכול וירצה להתגורר בו, ללא חשש.

קרדיט: יחצ

כיום חיים בנגב כ-330,000 בדואים, מהם כ-90,000 מחוץ ליישובים מוסדרים. “תכנית המיקודים” נועדה להתמודד עם סוגיה זו, באמצעות ריכוז המאמצים בחמישה אזורים עיקריים, תוך מציאת פתרונות דיור מותאמים ושיתוף הציבור. מאז הקמתה, הרשות לפיתוח והתיישבות הבדואים בנגב משקיעה משאבים רבים בפיתוח יישובים מוסדרים, הקמת שכונות חדשות ותכנון ארוך טווח שיאפשר מתן שירותים נאותים לכלל האוכלוסייה.

מנכ”ל הרשות, יובל תורג’מן, הציג בפני הוועדה את הפעולות שבוצעו עד כה, תוך התמודדות עם האתגרים הרבים הכרוכים בכינוס הפזורה. לדבריו, המטרה המרכזית היא להבטיח מעבר חוקי ומוסדר של הבדואים ליישובים מוכרים, תוך יצירת תנאים לתכנון יעיל וצפיפות המאפשרת אספקת שירותים איכותיים. לצד זאת, יש חשיבות רבה בחיזוק תשע הרשויות המקומיות הבדואיות, שמהוות מרכיב יסודי בהצלחת התהליך, באמצעות שיתוף פעולה עם הנהגת החברה הבדואית ובניית אמון הדדי.

בשנתיים האחרונות השיגה הרשות שורה של הישגים משמעותיים, ביניהם פינוי 37 מקבצים בלתי מוסדרים והעברתם ליישובים מוסדרים, שינוי מנגנון המענקים לצמצום תופעת הפוליגמיה, סבסוד מגרשים ברהט ובכלל המועצות הבדואיות בנגב, חיזוק הרשויות המקומיות באמצעות אגרות והטבות נוספות.

בשנה הקרובה תתמקד הרשות בהמשך קידומם של חמישה יישובים חדשים המיועדים לכינוס הפזורה, שחלקם נמצאים על אדמות מדינה, לצד קידום אזורי הסדרה עתידיים.

האינטרס הלאומי הוא למנוע מצב שבו הבדואים פרושים על פני שטחים עצומים שלא ניתן לספק בהם שירותים נאותים. התהליך אינו פשוט ונתקל בהתנגדויות, אך תפקידנו הוא למצוא פתרון הסדרתי איכותי ומקובל, תוך ניהול משא ומתן, קידום מתווי פשרה והסכמות עם תובעי בעלות – ובכך להעניק זכאויות ללא צורך בהריסה”, סיכם תורג’מן.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
חדשנות ישראלית בשירות העולם
במרכז המשתלמים הבינלאומי לחקלאות  AICATבערבה התיכונה, התקיים טקס חגיגי ל- 300 בוגרים...
אלו את ניצן בשיתוף פעולה ייחודי עם עיריית ירוחם: חברת אלו את ניצן, המתמחה בעיצוב תכנון ובנית מתקני משחק וכושר, מכריזה על תכנון והקמת גן האריה בירוחם בהשקעה כספית של כ-6 מיליון ₪
גולת הכותרת בגן האריה החדש בירוחם, שנבנה בימים אלו בשכונת...
איך האקוסטיקה של האולם משפיעה על מדדי הלחץ של התינוק והאורחים?
אולי לא כולם חושבים על זה, אבל חשוב לדעת שהאקוסטיקה...
הילדים ישנים, האקשן מתחיל - איך זוגות ישראלים מעבירים את שעות הערב?
השעה היא שמונה בערב. אוקיי, אולי שמונה וחצי, אם הילד...
בין דמיון למציאות: תלמידות "יוצר עתיד באר-שבע" חזרו לסיפורי הילדות שלהן בתערוכת "הוצאה לאור"
במסגרת טקס הסיום של בוגרי תיכון "יוצר עתיד באר-שבע", שנערך...
שני תארים בתוך 4 שנים
בשורה לתושבי הדרום: שיתוף פעולה ייחודי בין מכללת אשקלון לבין...
כמו באוסקר: מחזור כ"ו של תיכון רגר נפרד בטקס סיום חגיגי ומרגש
כ-260 תלמידי שכבת י"ב בתיכון רגר בבאר שבע ציינו לאחרונה...
איך האווירה באולם להרצאה ב SERA אירועים משפיעה על הקהל?
מתכננים לקיים הרצאה? חשוב לבחור אולם להרצאה שיעמוד בסטנדרטים הגבוהים...
אלופת רשת אמית בכדורסל: אמית קבוצת יבנה
נבחרת הכדורסל של בית החינוך אמית קבוצת יבנה (שחקני כיתות...
בהובלת אגף רשם הקבלנים במשרד הבינוי והשיכון: נחשפה פעילות קבלנית בניגוד לחוק, אותרו שוהים בלתי חוקיים וצפויים צווי סגירה באתרי בנייה בבאר שבע
אגף רשם הקבלנים במשרד הבינוי והשיכון, בשיתוף ארגון הקבלנים בנגב,...
דילוג לתוכן