הוועדה לנגב ולגליל: השר שיקלי ומנכ”ל רשות הבדואים הציגו את חזון המדינה להסדרת הנגב

הוועדה לנגב ולגליל: השר שיקלי ומנכ”ל רשות הבדואים הציגו את חזון המדינה להסדרת הנגב
קרדיט: יחצ

היום (10.3.25) התקיימה ישיבת הוועדה לנגב ולגליל, בה הציגו שר התפוצות והמאבק באנטישמיות, עמיחי שיקלי, ומנכ”ל הרשות לפיתוח והתיישבות הבדואים בנגב, יובל תורג’מן, את מדיניות הממשלה בנוגע לנגב, בהתאם לתכנית המיקודים שאושרה בממשלה ביולי 2023. מנכ"ל הרשות לפיתוח והתיישבות הבדואים בנגב, פירט אודות העשייה הענפה שנעשתה בשנים האחרונות ואת המשך התכנון לשנים הבאות.


השר הממונה שיקלי הדגיש כי “הרשות היא הכלי שלנו להחזיר את הנגב למסלול של צמיחה וביטחון. אנחנו כאן כדי ליצור מציאות חדשה, שבה מי שרוצה לחיות בנגב – יהודי או בדואי – יוכל לעשות זאת בלי חשש, מתוך יציבות וסדר. המדינה מציעה פתרון הוגן, אך בתנאים שלה – לא מתוך כניעה או כפיפות למציאות שנכפתה עליה”.

בהתאם למדיניות זו, הרשות רואה עצמה כחלק מחזון כולל שתכליתו מיצוב הנגב כמקום שאדם מן היישוב יכול וירצה להתגורר בו, ללא חשש.

קרדיט: יחצ

כיום חיים בנגב כ-330,000 בדואים, מהם כ-90,000 מחוץ ליישובים מוסדרים. “תכנית המיקודים” נועדה להתמודד עם סוגיה זו, באמצעות ריכוז המאמצים בחמישה אזורים עיקריים, תוך מציאת פתרונות דיור מותאמים ושיתוף הציבור. מאז הקמתה, הרשות לפיתוח והתיישבות הבדואים בנגב משקיעה משאבים רבים בפיתוח יישובים מוסדרים, הקמת שכונות חדשות ותכנון ארוך טווח שיאפשר מתן שירותים נאותים לכלל האוכלוסייה.

מנכ”ל הרשות, יובל תורג’מן, הציג בפני הוועדה את הפעולות שבוצעו עד כה, תוך התמודדות עם האתגרים הרבים הכרוכים בכינוס הפזורה. לדבריו, המטרה המרכזית היא להבטיח מעבר חוקי ומוסדר של הבדואים ליישובים מוכרים, תוך יצירת תנאים לתכנון יעיל וצפיפות המאפשרת אספקת שירותים איכותיים. לצד זאת, יש חשיבות רבה בחיזוק תשע הרשויות המקומיות הבדואיות, שמהוות מרכיב יסודי בהצלחת התהליך, באמצעות שיתוף פעולה עם הנהגת החברה הבדואית ובניית אמון הדדי.

בשנתיים האחרונות השיגה הרשות שורה של הישגים משמעותיים, ביניהם פינוי 37 מקבצים בלתי מוסדרים והעברתם ליישובים מוסדרים, שינוי מנגנון המענקים לצמצום תופעת הפוליגמיה, סבסוד מגרשים ברהט ובכלל המועצות הבדואיות בנגב, חיזוק הרשויות המקומיות באמצעות אגרות והטבות נוספות.

בשנה הקרובה תתמקד הרשות בהמשך קידומם של חמישה יישובים חדשים המיועדים לכינוס הפזורה, שחלקם נמצאים על אדמות מדינה, לצד קידום אזורי הסדרה עתידיים.

“האינטרס הלאומי הוא למנוע מצב שבו הבדואים פרושים על פני שטחים עצומים שלא ניתן לספק בהם שירותים נאותים. התהליך אינו פשוט ונתקל בהתנגדויות, אך תפקידנו הוא למצוא פתרון הסדרתי איכותי ומקובל, תוך ניהול משא ומתן, קידום מתווי פשרה והסכמות עם תובעי בעלות – ובכך להעניק זכאויות ללא צורך בהריסה”, סיכם תורג’מן.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
סיור בתוואי המתוכנן של קו המים החדש דימונה-עופרים
סיור מקצועי התקיים בתוואי המתוכנן של קו המים החדש דימונה-עופרים,...
Professional headshot of a middle-aged man wearing a light blue button-up shirt
'הדו"ח לזקן 2026' במסר לממשלה הבאה:  "אחרי השבעה באוקטובר, חיזוק הנגב הוא השקעה אסטרטגית ישירה בביטחון, בחוסן הלאומי ובצמיחה העתידית של המדינה"
הדו״ח לזקן הוא יוזמה משותפת של קרן מיראז׳, המועצה האזורית...
התמונה החינוכית: 100% גיוס לצה"ל בבית החינוך אמית קבוצת יבנה
נתוני התמונה החינוכית לשנת תשפ"ה שפרסם כעת משרד החינוך מציגים...
אוטיזם מעבר לסטיגמות: להבין את הספקטרום ואת הדרכים שבהן הוא בא לידי ביטוי
בשנים האחרונות גוברת המודעות לאוטיזם, אך לצד השיח הציבורי הרחב...
"את באה, את פוגשת קבוצה שאת כבר מכירה, ואת מרגישה חלק": המפגש של האימהות השכולות מהעוטף
במשך תקופה ארוכה אדי גולדין, שאיבדה את בנה אורן גולדין...
מסר של אהבה ושלום ממרוקו
המכללה האקדמית אשקלון קיימה השבוע (יום שני) כנס אקדמי בין...
מציירים בלב הערבה סוף שבוע סדנת ציור מול נופי בראשית במדבר
 19-21 בנובמבר 2026, צוקים, הערבה התיכונה.  תיירות מועצה אזורית הערבה...
עשרות מחנכים יהודים מרחבי העולם סיירו בדרום ובעוטף עזה במסגרת ״כנס המחנך היהודי הבינלאומי״ של משרד התפוצות והמאבק באנטישמיות שנערך בישראל
כ-150 מחנכים, מנהלים ומנהיגים חינוכיים מעשרות מוסדות חינוך וקהילות יהודיות...
מחזקים את העסקים המקומיים: הכשרת AI במרכז לאודר לתעסוקה בנגב
מעיצוב תכשיטים ויודאיקה, דרך קוסמטיקה ועד ליווי משפחות: בעלי ובעלות...
101 חוויות, 0 שקלים, אילת אחת: החורף באילת מלא בהפתעות
 יוגה על סאפ בלב ים, סנפלינג בנחל יהושפט, סדנת צלילה...
דילוג לתוכן