הוועדה לנגב ולגליל: השר שיקלי ומנכ”ל רשות הבדואים הציגו את חזון המדינה להסדרת הנגב

הוועדה לנגב ולגליל: השר שיקלי ומנכ”ל רשות הבדואים הציגו את חזון המדינה להסדרת הנגב
קרדיט: יחצ

היום (10.3.25) התקיימה ישיבת הוועדה לנגב ולגליל, בה הציגו שר התפוצות והמאבק באנטישמיות, עמיחי שיקלי, ומנכ”ל הרשות לפיתוח והתיישבות הבדואים בנגב, יובל תורג’מן, את מדיניות הממשלה בנוגע לנגב, בהתאם לתכנית המיקודים שאושרה בממשלה ביולי 2023. מנכ"ל הרשות לפיתוח והתיישבות הבדואים בנגב, פירט אודות העשייה הענפה שנעשתה בשנים האחרונות ואת המשך התכנון לשנים הבאות.


השר הממונה שיקלי הדגיש כי “הרשות היא הכלי שלנו להחזיר את הנגב למסלול של צמיחה וביטחון. אנחנו כאן כדי ליצור מציאות חדשה, שבה מי שרוצה לחיות בנגב – יהודי או בדואי – יוכל לעשות זאת בלי חשש, מתוך יציבות וסדר. המדינה מציעה פתרון הוגן, אך בתנאים שלה – לא מתוך כניעה או כפיפות למציאות שנכפתה עליה”.

בהתאם למדיניות זו, הרשות רואה עצמה כחלק מחזון כולל שתכליתו מיצוב הנגב כמקום שאדם מן היישוב יכול וירצה להתגורר בו, ללא חשש.

קרדיט: יחצ

כיום חיים בנגב כ-330,000 בדואים, מהם כ-90,000 מחוץ ליישובים מוסדרים. “תכנית המיקודים” נועדה להתמודד עם סוגיה זו, באמצעות ריכוז המאמצים בחמישה אזורים עיקריים, תוך מציאת פתרונות דיור מותאמים ושיתוף הציבור. מאז הקמתה, הרשות לפיתוח והתיישבות הבדואים בנגב משקיעה משאבים רבים בפיתוח יישובים מוסדרים, הקמת שכונות חדשות ותכנון ארוך טווח שיאפשר מתן שירותים נאותים לכלל האוכלוסייה.

מנכ”ל הרשות, יובל תורג’מן, הציג בפני הוועדה את הפעולות שבוצעו עד כה, תוך התמודדות עם האתגרים הרבים הכרוכים בכינוס הפזורה. לדבריו, המטרה המרכזית היא להבטיח מעבר חוקי ומוסדר של הבדואים ליישובים מוכרים, תוך יצירת תנאים לתכנון יעיל וצפיפות המאפשרת אספקת שירותים איכותיים. לצד זאת, יש חשיבות רבה בחיזוק תשע הרשויות המקומיות הבדואיות, שמהוות מרכיב יסודי בהצלחת התהליך, באמצעות שיתוף פעולה עם הנהגת החברה הבדואית ובניית אמון הדדי.

בשנתיים האחרונות השיגה הרשות שורה של הישגים משמעותיים, ביניהם פינוי 37 מקבצים בלתי מוסדרים והעברתם ליישובים מוסדרים, שינוי מנגנון המענקים לצמצום תופעת הפוליגמיה, סבסוד מגרשים ברהט ובכלל המועצות הבדואיות בנגב, חיזוק הרשויות המקומיות באמצעות אגרות והטבות נוספות.

בשנה הקרובה תתמקד הרשות בהמשך קידומם של חמישה יישובים חדשים המיועדים לכינוס הפזורה, שחלקם נמצאים על אדמות מדינה, לצד קידום אזורי הסדרה עתידיים.

האינטרס הלאומי הוא למנוע מצב שבו הבדואים פרושים על פני שטחים עצומים שלא ניתן לספק בהם שירותים נאותים. התהליך אינו פשוט ונתקל בהתנגדויות, אך תפקידנו הוא למצוא פתרון הסדרתי איכותי ומקובל, תוך ניהול משא ומתן, קידום מתווי פשרה והסכמות עם תובעי בעלות – ובכך להעניק זכאויות ללא צורך בהריסה”, סיכם תורג’מן.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
מרחיבים שיח של אחדות: בית המדרש "שיג ושיח" משיק בימים אלו מרחב פתוח של 400 מ"ר בבאר שבע
בימים אלו נפתח בבאר שבע בית המדרש "שיג ושיח "-...
בא לעיר מלון חדש: רשת מלונות "דומוס" השיקה את מלון הרצל בלב העיר העתיקה בבאר שבע
בנוכחות ראש העיר רוביק דנילוביץ', הרב הראשי לבאר שבע אברהם...
KAN 2026 הפסטיבל שכבש את המדבר חוזר בפעם השנייה
מוש בן ארי •  דארוויש • ד"ר ליאת יקיר •...
"לילות רמדאן 2026": עשור של חיבורים, טעמים וסיפורים: החוויה התיירותית הכי מיוחדת בנגב של "קסם המדבר" יוצאת למסע תרבותי וקולינרי עם חיבורים אנושיים
לאכול במערה, לבשל מקלובה ולגלות את הנגב הירוק: מיזם  "קסם...
5 טיפים איך לטייל באוסטרליה
לטייל באוסטרליה זו חוויה מרתקת, אבל מדובר במדינה עצומה עם...
במעמד של כ-200 נשים: נפתחו אירועי האישה של נעמת נגב מאוחד
אירועי יום האישה של נעמת נגב מאוחד נפתחו במלון "רויאל...
מגן דוד אדום ומועצה מקומית גדרה חנכו 2 עמדות מַפְעֵם (דפיברילטור) חכמות חדשות במרחב הציבורי במועצה
היום (ג') נחנכו במעמד ראש המועצה המקומית גדרה סהר פינטו,...
כרטיס כניסה לעתיד: המהפכה האקדמית של המכללה הטכנולוגית אמית שדרות ומכללת ספיר
שיתוף פעולה פורץ דרך, שיושק באביב 2026 יאפשר לסטודנטים במכללה...
מעל 170 תלמידים השתתפו בטורניר השחמט העירוני בבאר שבע
בשיתוף פעולה בין עמותת צל"ש, מנהל החינוך בבאר שבע ובחסות...
איך לארח חברים ששומרים כשרות מהדרין
אירוח חברים או בני משפחה השומרים על כשרות מהדרין עשוי...
דילוג לתוכן