הוועדה המחוזית אישרה: מיתר תקים את הישוב החדש יתיר

הוועדה המחוזית אישרה: מיתר תקים את הישוב החדש יתיר

השבוע הוחלט בוועדת המחוזית לתכנון ובנייה במחוז דרום לדחות את ההתנגדויות בנוגע להקמת הישוב החדש יתיר. המועצה המקומית מיתר תהיה אחראית על הקמת הישוב באמצעות החברה הכלכלית לפיתוח מיתר. כבר בשבועות הקרובים יחלו בחברה הכלכלית בהליכי ניהול תכנון, תיאום ופיקוח על ההקמה של הישוב.

 

השבוע דנו בוועדה המחוזית לתכנון ובנייה בנושא הקמת הישוב החדש יתיר. בדיון העלו את טענות המתנגדים – חלק מתושבי הכפר אום אל חיראן, ורשות הטבע והגנים. בסיום הדיון הוחלט לדחות את כל ההתנגדויות וכך בעצם נתנו תוקף להקמת הישוב החדש בנגב.

המתנגדים מאום אל חירן העלו מספר טענות אך בוועדה השיבו להם כי "כל תושבי אום אל חיראן חתמו על הסכם פשרה עם הרשות להסדרת התיישבות הבדואים ובמסגרתו יעברו לשכונה 12 בחורה. בנוסף אין כל קשר בין אום אל חירן לבין התכנית הנידונה". גם את התנגדויות רשות הטבע והגנים דחו בוועדה וטענו לטובת הקמת ישובים חדשים בנגב: "צרכי התכנון של אזור הנגב הצפוני מחייבים יצירת תמהיל של סוגי ישוב ופתרונות מגוונים לאוכלוסייה מגוונת מרחבי הארץ ומהדרום בפרט".

את האחריות להקמת הישוב קיבלה המועצה המקומית מיתר בראשות אבנר בן גרא, מי שהקימה כבר את הישוב כרמית הסמוך לכביש 60. את הניהול והביצוע תקיים החברה הכלכלית לפיתוח מיתר שתחל בעבודות הניהול כבר בחודש הבא. על פי תכנית המתאר ביתיר ייבנו מאות יחידות דיור ואף שטח שיוקצה לתיירות ועסקי מלונאות ואירוח. המועצה המקומית מיתר תהיה אחראית בסיום התהליך על הישובים כרמית, חירן, יתיר וכמובן מיתר.

 

ציון אלמלם, מנהל החברה הכלכלית לפיתוח מיתר, ציין: "בהחלט מדובר בהחלטה חשובה וחיובית המאפשרת לנו בישוב להקים ישוב חדש במדינת ישראל בהתאם לערכי הציונות ואהבת הנגב של המועצה".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
אייפון 17 256GB ב-1,999 ₪: רשת מחסני השוק ממשיכה להציע אלטרנטיבות תחרותיות לשוק הסלולר עם מבצע שובר שוק באילת
מהלך שיווקי נקודתי בסניף “הספן” של הרשת המונה 70 סניפים...
מי יספר את סיפור שבעה באוקטובר של העיר שדרות?
עדות 710 הארכיון הגדול בעולם לעדויות שבעה באוקטובר ועיריית שדרות...
הומור, כאב וזהות על הבמה פסיפס ישראלי" 2026 ערב של יצירה, זהות וקול ישראלי צעיר בגודמן
ביום שלישי האחרון התקיים ב"גודמן" בית הספר למשחק בבאר שבע,...
בסימן עתיד חינוכי משותף בנגב: כנס החינוך של מנהלי תיכונים מבאר שבע ומהחברה הבדואית בתיכון רגר בעיר
מנהלי תיכונים מבאר שבע ומהחברה הבדואית בנגב, התכנסו השבוע בתיכון...
מתנדבי חברת "אדמה מכתשים" שדרגו את המרכז הטיפולי לנערות בסיכון בבאר שבע
במסגרת יום המעשים הטובים שנדחה התקיימה פעילות קהילתית משותפת עם...
הנגב מתבסס כמרכז הדאטה של ישראל: חברת מגה די סי החלה בעבודות להקמת חוות שרתים מתקדמת מהגדולות בישראל בפארק התעשייה עידן הנגב
טרקטורים עלו על הקרקע במגרש האחרון לשיווק באונה הצפונית של...
ידידותי לסביבה: הסירה החכמה שדוגמת מים ללא מגע יד אדם
סטודנטים ב- SCE אשדוד פיתחו סירה אוטונומית קטנה וחכמה לניטור...
כדאי לדאוג ל״מקומות שמורים״ בתיאטרון באר שבע
רגע לפני שהתחילו ״ליישר״ את עוגות הגבינה של חג השבועות,...
בטיחות מעל הכל: ארגון הקבלנים בנגב בטקס הענקת תעודות "כוכב הבטיחות" לקבלנים
12 חברות קבלניות קיבלו תעודות "כוכב הבטיחות" לאחר שהשלימו את...
"הבית של כולנו": עלילות בניין דירות בבאר שבע הפך להצגה מרגשת
איך רגעים קטנים מתוך בניין מגורים בבאר שבע הופכים להצגה?...
דילוג לתוכן