הוועדה המחוזית אישרה: מיתר תקים את הישוב החדש יתיר

הוועדה המחוזית אישרה: מיתר תקים את הישוב החדש יתיר

השבוע הוחלט בוועדת המחוזית לתכנון ובנייה במחוז דרום לדחות את ההתנגדויות בנוגע להקמת הישוב החדש יתיר. המועצה המקומית מיתר תהיה אחראית על הקמת הישוב באמצעות החברה הכלכלית לפיתוח מיתר. כבר בשבועות הקרובים יחלו בחברה הכלכלית בהליכי ניהול תכנון, תיאום ופיקוח על ההקמה של הישוב.

 

השבוע דנו בוועדה המחוזית לתכנון ובנייה בנושא הקמת הישוב החדש יתיר. בדיון העלו את טענות המתנגדים – חלק מתושבי הכפר אום אל חיראן, ורשות הטבע והגנים. בסיום הדיון הוחלט לדחות את כל ההתנגדויות וכך בעצם נתנו תוקף להקמת הישוב החדש בנגב.

המתנגדים מאום אל חירן העלו מספר טענות אך בוועדה השיבו להם כי "כל תושבי אום אל חיראן חתמו על הסכם פשרה עם הרשות להסדרת התיישבות הבדואים ובמסגרתו יעברו לשכונה 12 בחורה. בנוסף אין כל קשר בין אום אל חירן לבין התכנית הנידונה". גם את התנגדויות רשות הטבע והגנים דחו בוועדה וטענו לטובת הקמת ישובים חדשים בנגב: "צרכי התכנון של אזור הנגב הצפוני מחייבים יצירת תמהיל של סוגי ישוב ופתרונות מגוונים לאוכלוסייה מגוונת מרחבי הארץ ומהדרום בפרט".

את האחריות להקמת הישוב קיבלה המועצה המקומית מיתר בראשות אבנר בן גרא, מי שהקימה כבר את הישוב כרמית הסמוך לכביש 60. את הניהול והביצוע תקיים החברה הכלכלית לפיתוח מיתר שתחל בעבודות הניהול כבר בחודש הבא. על פי תכנית המתאר ביתיר ייבנו מאות יחידות דיור ואף שטח שיוקצה לתיירות ועסקי מלונאות ואירוח. המועצה המקומית מיתר תהיה אחראית בסיום התהליך על הישובים כרמית, חירן, יתיר וכמובן מיתר.

 

ציון אלמלם, מנהל החברה הכלכלית לפיתוח מיתר, ציין: "בהחלט מדובר בהחלטה חשובה וחיובית המאפשרת לנו בישוב להקים ישוב חדש במדינת ישראל בהתאם לערכי הציונות ואהבת הנגב של המועצה".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
כדאי לדאוג ל״מקומות שמורים״ בתיאטרון באר שבע
רגע לפני שהתחילו ״ליישר״ את עוגות הגבינה של חג השבועות,...
בטיחות מעל הכל: ארגון הקבלנים בנגב בטקס הענקת תעודות "כוכב הבטיחות" לקבלנים
12 חברות קבלניות קיבלו תעודות "כוכב הבטיחות" לאחר שהשלימו את...
"הבית של כולנו": עלילות בניין דירות בבאר שבע הפך להצגה מרגשת
איך רגעים קטנים מתוך בניין מגורים בבאר שבע הופכים להצגה?...
לרגל יום המודעות הבינלאומי לבנק חלב האם שצוין אתמול (19.5) העברת חלב בנקאית לתינוקות רועי ועוז הושלמה בהצלחה
בשלוש שנים האחרונות, אזרחי מדינת ישראל התמודדו עם מציאות ואתגרים...
700 מהנדסים ומעצבים חדשים הוסמכו בקמפוס באר שבע של SCE
בצל תקופה ביטחונית מורכבת ושירות מילואים ממושך של רבים מהסטודנטים,...
בלב תקופת המבחנים: ביה"ס תיכון "יוצר עתיד באר-שבע" חגג את שבועות בהפנינג חגיגי במיוחד
בין מבחני הבגרות, ההכנות לשירות הצבאי והעשייה הלימודית האינטנסיבית, בתיכון...
נאות חובב ממשיכה לחזק את התשתיות: נחנך מקטע חדש של כביש 5 במרחב המועצה
המועצה המקומית תעשייתית נאות חובב, חנכה השבוע את המקטע החדש...
רשות הטבע והגנים: המדוזות הגיעו והרוחצים כבר מרגישים אותם
לאחר מזג האוויר החם ששרר בארץ והתחממות מי הים, המדוזות...
נפרדים מחובש בכיר מתנדב מד"א איתי ניסנוב ז"ל שנהרג בתאונת דרכים "כל מטופל שטופל אצלו באמבולנס, ידע שהוא בידיים טובות"
מגן דוד אדום מרכין ראש עם פטירתו בטרם עת של...
שבועות סוּפִי במדבר: הפסטיבל הסוּפִי ה-14 חוזר לכפר הנוקדים לירז צ'רכי, YEMEN BLUES, דיוואן הלב ועוד רבים וטובים במקום אחד
הפסטיבל הסוּפִי, מהאירועים המובילים והמוערכים בעולם מוזיקת העולם והרוח, חוזר...
דילוג לתוכן