האקתון הספגטי של SCE

האקתון הספגטי של SCE
קרדיט מכללת סמי שמעון

השבוע התקיימה התחרות השנתית בין סטודנטים שנה ג' במחלקה להנדסת בניין ב-SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון. במסגרת התחרות התבקשו הסטודנטים לבנות גשר העומד בעומסים שונים כאשר חומר הגלם היחיד המותר לשימוש הוא – פסטה.

תחרות הגשרים מפסטה של המחלקה להנדסת בניין ב- SCE
קרדיט מכללת סמי שמעון

השבוע התקיימה תחרות הגשרים מפסטה של המחלקה להנדסת בניין ב- SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון. כשבוע לפני התחרות קיימו הסטודנטים האקתון במהלכו תכננו ובנו את הגשרים לאחר שקיבלו את הוראות התחרות. את הגשרים בנו הסטודנטים לפי מספר חוקים – חומר העבודה חייב להיות רק 500 גרם פסטה (חבילה אחת), לחיבורים בין המוטות מותר להשתמש בדבק מגע וחבל דק בלבד, הגשר צריך להיות באורך של מטר אחד, בגובה של עד 50 ס"מ וברוחב מינימלי של 5 ס"מ.

במהלך התחרות הציבו הצוותים את המבנה שבנו כך שהוא בין 2 משטחים המרוחקים מטר אחד זה מזה. לאחר שהציבו את הגשרים במקום, החלו הצוותים להעמיס על הגשר משקולות במטרה לבחון מתי הוא נשבר וכמה הוא יכול לשאת. למרות התנאים הקיצוניים הצליחו צוותים רבים להגיע למשקלים מרשימים כאשר הצוות הזוכה הצליח להגיע למשקל המקסימלי של 23 ק"ג. בתחרות זו השימוש בפסטה כחומר גלם מראה לסטודנטים כיצד ניתן ליישם תאוריות שונות על חומרים שונים וכיצד חומרים שונים מגיבים ללחץ, משיכה וכדומה.

"תחרות גשר מספגטי שקיימנו במחלקה היא חלק מתכנית Project Oriented שמנהיגה המכללה" סיפר ד"ר דגן בקון-מזור, ראש המחלקה להנדסת בניין. "שיטה זו מבוססת על לימוד תוך עשייה במגוון רחב של שיעורים במהלך התואר. סטודנטים מתנסים בעבודה קבוצתית לפתרון בעיות הנדסיות מהתעשייה, תוך הנחיה אקדמית ופרקטית צמודה המותאמת למציאות משתנה. אנו מקיימים את התחרויות כדי לתת לסטודנטים שלנו להתנסות בבנייה ותכנון של מוצרים מוחשיים. כך הסטודנטים מבינים יותר טוב את החומר התיאורטי ומיישמים את מה שלמדו מהמרצים במחלקה. משיחות עם הסטודנטים אנו לומדים שחווית היצירה, לצד החישובים ההנדסיים הדרושים, גורמת להם להבין את הדברים בצורה מוחשית יותר. תוך כדי העשייה הם גם מתנסים בעבודת צוות והתנהלות בהנעת פרויקטים.. תכונות אלו הן הכרחיות לכל מהנדס בניין ולכן, מעבר להוואי המחלקתי, מדובר במשימות מהותיות התורמות לאיכות הסטודנטים".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
"כשאתה במצב של חיים או מוות, אתה מבין כמה אתה רוצה לחיות": שורד הנובה איתי אמיר סיפר את סיפורו במעון "משמרות" בשדות נגב
עשרות הגיעו להרצאה מעוררת ההשראה, שהתקיימה במרכז "חושן" לקראת יום...
ספורטיאדה 2026: אירוע הספורט הגדול בישראל יצא לדרך, בסימן 100 שנה להפועל
בשנה שבה מציין הפועל מאה שנות פעילות, חזר אירוע הספורט...
שני מתנדבי מד"א שנפצעו באורח קשה וחזרו להציל חיים קיבלו את מגן שר הבריאות להתנדבות במערכת הבריאות
שני מתנדבי מגן דוד אדום, עוז אוקמפו ממרחב אשר וחננאל...
ממכונת האספרסו באופן-ספייס לקפה של חדר המורים: כשהלב של ת' בחר בחינוך
בגיל 22 כבר השתכרה רס"ל במיל' ת' 25 אלף שקל...
על גג העולם: בין הים למדבר, המסעדה החדשה שמפתיעה את אילת נפתחה לפעילות מלאה
אסיה, המסעדה האסייתית שעל גג מתחם שבעת הכוכבים, שהוקמה בהשקעה...
במקום להילחם ב-AI ב- SCE הופכים אותו לכלי עבודה
SCE מכשירה את הסטודנטים החדשים לשימוש חכם בבינה מלאכותית עוד לפני...
גשר אקדמי ותרבותי בין ישראל למרוקו: המכללה האקדמית אשקלון תקיים כנס אקדמי לחיזוק הקשרים במסגרת הסכמי אברהם
הכנס יתקיים באוקטובר במרכז הכנסים של המכללה ויעסוק בדו-קיום בין...
שוברים שגרה בערד: יום אירוח מפנק ועתיר תוכן לדיירי מעון "משמרות"
בריכה מרעננת, קבלת פנים חמה, הרצאה ברוסית עם שירים ומשחקי...
מקום שבו הזיכרון פוגש את החיים: ICL חנכה גינת זיכרון במרכז הרפואי סורוקה
הגינה החדשה מנציחה את עובדי החברה ובני משפחותיהם שהלכו לעולמם...
הנוער בנס ציונה הכריע: ניצחון מוחץ למפלגת "ביחד" בתיכון בן גוריון
מאות תלמידי תיכון ע"ש בן גוריון בנס ציונה פגשו נציגים...
דילוג לתוכן