האקתון בנושא פיזיקה של אוניברסיטת בן-גוריון בנגב והפקולטה לרפואה בפארק קרסו למדע

האקתון בנושא פיזיקה של אוניברסיטת בן-גוריון בנגב והפקולטה לרפואה בפארק קרסו למדע
קרדיט תמונות: אורי ברקן

אוניברסיטת בן-גוריון בנגב והפקולטה לרפואה קיימו לאחרונה בפארק קרסו למדע האקתון (פלטפורמה לפיתוח מיזמים חדשים בארגונים וחברות) יצירתי בנושא פיזיקה בו השתתפו כ-160 סטודנטים. בהאקתון התכנסו הסטודנטים ליום שלם של מחשבה, יצירה, סיעור מוחות וחשיבה קריאייטבית הנמשך למעלה מ-7 שעות.

בתחילת הפעילות קיבלו הסטודנטים סקירה על מצב הרפואה האידיאלי כיום ובהמשך חשבו על מגוון פתרונות לבעיות רפואיות שמקורן בארץ במטרה למצוא להם חלופה שתפעל בכוכב הלכת מאדים כגון: התמודדות עם כוח גרביטציה (כבידה) נמוך מכדור הארץ, תנאי מזג אוויר קשים כמו סופות חול ואבק, דרכי טיפול בפציעות שונות ושברים, בניית אבטיפוס ראשוני לסיוע, התנהלות ועבודת צוות המרפאה במאדים, אופי טיפול רפואי ומתן עזרה ראשונה פרקטי ונגיש בכוכב, פתרונות רפואיים חדשים האפשריים במאדים לעומת כדור הארץ, פעולות החייאה במאדים בשדה פתוח ללא חשמל ובתנאי שטח מאתגרים ובניית אבטיפוס של חדר ניתוח מסתובב דרך יצירת תאוצה רדיאלית והדמיית כוח צנטריפוגלי המדמים את כוח המשיכה.

קרדיט תמונות: אורי ברקן

בהמשך, נבנו מודלים על בסיס הצגת בעיה והפתרון המתאים לה. למשל: בכוכב הלכת מאדים, בגלל האטמוספירה, הצבעים שהעיניים רואות אינם זהים לצבעים שהעין מכירה בכדור הארץ, מה שיכול להוביל למצב נפשי רעוע וירוד. הסטודנטים חשבו על פתרון יצירתי במיוחד: סיוע רפואי נפשי דרך יצירת דגם חדשני ומתקדם של משקפיים ייחודיים המדמים את קשת הצבעים בכדור הארץ.

לאורך כל ההאקתון, נכחו בפעילות צוות המתרגלים של הפקולטה לרפואה, צוות המדריכים מהמוזיאון וד"ר נצח פרביאש מנכ"ל פארק קרסו למדע – אשר בחנו את פעילות הסטודנטים ואת הפתרונות והתוצרים שהוצגו. לאחר שעות רבות של חשיבה מחוץ לקופסה ומאמץ קוגניטיבי מתמשך, נהנו המשתתפים מכיבוד ושתייה כאתנחתא ראויה.

מנהלת בית הספר לרפואה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב פרופ' יעל רפאלי- אלאל סיפרה בסיום ההאקתון: "העשייה בהאקתון הייתה רבה ופורייה והניבה אינספור פתרונות קריאייטיבים ופורצי דרך. אני סמוכה ובטוחה שחלק מהפתרונות שהוצגו במהלכו יגיעו גם אל הרופאים, המדענים והחוקרים בעתיד. בפעילות ייחודית זו שזרנו בין תחומי המדע, הפיזיקה והרפואה בשילוב קידמה טכנולוגית חדשנית ועתידנית. ההאקתון שקיימנו מטעם האוניברסיטה והפקולטה ללימודי הרפואה, הינו יריית הפתיחה לעוד אירועים, פעילויות ושיתופי פעולה פוריים מסוג זה – שיתקיימו גם בעתיד יחד עם פארק קרסו למדע".

ד"ר נצח פרביאש – מנכ"ל פארק קרסו למדע מסכם את ההאקתון הפורה: "דור העתיד של הרופאים, הפיזיקאים ומדעני החלל כבר כאן. קיומו של ההאקתון בשיתוף אוניברסיטת-בן גוריון בנגב והפקולטה לרפואה הינו ההוכחה לכך שאין גבול לכוח המחשבה והיצירה. אני שמח ומודה לאוניברסיטת בן-גוריון בנגב על שיתוף הפעולה והדרך שאנו עושים יחד לחיזוק המדע והמחקר בנגב".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
כשנשים משחקות- ילדות חולמות
ICL  ממשיכה לתמוך בקבוצת הכדורסל הפועל באר שבע/דימונה עם השקעה...
מהחזון לשטח: קהילתיות עירונית צוברת תאוצה – כנס ראשון בדרום
היום (שני, 19.5) התקיים בבאר שבע הכנס הלאומי הראשון לקהילתיות...
שדה של תקווה: נחנכה גינה אקולוגית חדשה בלב באר-שבע שמחברת את פסיפס החברה הישראלית- למען אחדות וקבלת האחר
בטקס החניכה של ״הגן האקולוגי״ השתתפו מ"מ וסגנית רה"ע, מחזיקת...
החיים זה לא סרט מצויר" – אבל מסעדת ג'סיקה בבאר שבע מוכיחה אחרת
המסעדה האהובה משדרגת את עצמה עם עיצוב חדשני, תפריט עשיר...
תערוכה חדשה תיפתח במוזיאון פארק קרסו למדע בבאר-שבע: "שמש, אור ועור"
תפתח לקהל הרחב החל מ  19.6.25 תערוכה חדשה תיפתח ב –...
הלהבה שמחברת דורות: ל"ג בעומר מרגש למבקרי מרכז יום ״השלום״ בבאר שבע, של חברת ׳משמרות-שירותי סיעוד ורווחה׳
כמדי שנה מרכז יום ״השלום״ באר שבע, של חברת ׳משמרות-...
קניוני עופר במבצע משתלם במיוחד: רוכשים ב - 100 ₪ ומעלה באחד מ 18 קניוני עופר ברחבי הארץ ומקבלים 50 ₪ הנחה
לרגל המבצע יעלה קמפיין בכיכובה של הפריזנטורית עדי אשכנזי בהשקעה...
מרכז היום ׳משמרות׳ בירוחם אמר תודה לצוות וחגג בענק
גימלאי מרכז היום ׳משמרות׳ בירוחם, ערכו לאחרונה אירוע הוקרה מרגש...
פארק היי-טק עומר מתקדם: הידוק קשרים בין פארק ההייטק עומר למינהל מעבר צה"ל לנגב
דברים זזים כל הזמן בפארק ההיטק של עומר. במיוחד מאז...
מהתעשייה לקהילה: הכנס הלאומי הראשון לקהילות עירוניות
חברת ICL גאה לקחת חלק בכנס הלאומי הראשון לקהילות עירוניות,...
דילוג לתוכן