האקדמית אשקלון למען החברה: שכר לימוד מלא לנרשמים לשנה א'

האקדמית אשקלון למען החברה: שכר לימוד מלא לנרשמים לשנה א'
צילום: המכללה האקדמית אשקלון

המכללה האקדמית אשקלון מעמידה מלגת שכר לימוד מלא לשנת הלימודים הראשונה בעבור מעורבות חברתית שבועית בקהילה. מנכ"ל המכללה, ד"ר פנחס חליוה: "ערך הנתינה של הסטודנטים בחברה חוזר אליהם במימון מלא של שנת הלימודים הראשונה"

במכללה האקדמית אשקלון לומדים כ-5000 סטודנטים לתארים ראשון ושני. כל חייל משוחרר או מי שסיים שירות לאומי או אזרחי זכאי למימון מלא של שנת הלימודים ראשונה.

לקראת שנת הלימודים תשפ"ה, שתתקיים ככל הנראה בצל המלחמה שעדיין לא נגמרת, החליטו במכללה על צעד דרמטי לטובת הסטודנטים והסטודנטיות שיירשמו לשנה א' לתואר ראשון.

על פי החלטת מנכ"ל המכללה האקדמית אשקלון, ד"ר פנחס חליוה, כל סטודנט/ית שלא זכאי למימון שכר לימוד מגורם אחר, גם יוכל ליהנות משכר לימוד מלא לשנת הלימודים הראשונה הודות למלגת לימודים חברתית. "במקום שהסטודנט ישלם מכיסו, הרי שביכולתו לבחור להקדיש ארבע שעות שבועיות לטובת הקהילה ובתמורה ליהנות משכר לימוד מלא", הסביר ד"ר חליוה. לדבריו, הסטודנטים יוכלו לבחור מתוך רשימה ארוכה של מסגרות התנדבות את המקום המתאים להם וכך יוכלו לתרום מעצמם ומכישוריהם.

זה המקום לציין כי היחידה למעורבות חברתית הפועלת במסגרת משרד דיקן הסטודנטים, הוקמה במטרה לפתח את התודעה החברתית של הסטודנטים הפעילים, הסגל המנהלי והאקדמי דרך שילובם בתוכניות בעלות ערך אישי וחברתי בקהילה. ביחידה למעורבות חברתית ציינו כי שילוב של התנסות בשטח יחד עם חשיפה לידע אקדמי, מקנה לסטודנט מיומנויות חדשות ומאתגרות: מנהיגות, ייזום פרויקטים, קידום נוער בסיכון, הנגשת השכלה לבעלי צרכים מיוחדים, תיעוד חיי קשישים ניצולי שואה והפגת הבדידות בקרב האזרחים הוותיקים ועוד. היחידה היא זו שיוזמת ומקיימת מעורבות ענפה בקהילה יחד עם עמותות וארגונים הפועלים למען שינוי חברתי, במטרה לשלב את הסטודנטים בעשייה חברתית, ערכית וחינוכית בקרב אוכלוסיות מגוונות בקהילה.

הסטודנטים יכולים לבחור מבין מסגרות רבות: קידום נוער בסיכון בנושא לימודים, או השתלבות בקהילה בדגש על מיומנויות חיים: חונכות כמודל לחיקוי כאח בוגר לטובת מענה רגשי נפשי וחברתי: סיוע לילדים עם צרכים מיוחדים: ליווי ילדים חולי סרטן ואחיהם: פרויקט מנהיגות עסקית צעירה לפיתוח מנהיגות ועידוד יזמות חברתית: פרויקט לסיוע בהנצחה והתמודדות עם שכול אזרחי ולאומי: ליווי במועדון לאזרח הוותיק בקרית גת: סיוע לבע"ח: וכן מלגה עבור מפגשים שבועיים עם שורדי שואה.

מנכ"ל המכללה, ד"ר פנחס חליוה: "ערך הנתינה של הסטודנטים בחברה חוזר אליהם במימון מלא של שנת הלימודים הראשונה. אנו מתחייבים להעמיד את הסיוע הזה וקוראים לסטודנטים ולסטודנטיות לממש את ההטבה, להצטרף לפעילות למען החברה וליהנות משנת לימודים ראשונה".

 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
מחווה מרגשת בבאר שבע: תלמידי מקיף אמית צעדו והקשיבו לסיפורי פצועי צה"ל
במקיף אמית באר שבע התקיים השבוע אירוע מסורתי ומשמעותי לציון...
מאות סטודנטים וחברי סגל נקרעו מצחוק ערב סטנד-אפ וקומדיה הפך לאירוע שיא באוניברסיטת בן-גוריון בנגב
בסוף השבוע שעבר התקיים בקמפוס אוניברסיטת בן-גוריון בנגב ערב סטנד-אפ...
רס"ב ו', קצין רפואה בחיל האוויר ותושב אופקים במסר לעיר
רס״ב ו׳ התגייס בגיל 18 לגדס״ר גבעתי ובמהלך המסלול יצא...
ועידת מרכז הבנייה הישראלי | עיר הנדל״ן אילת | 9-11.12.2025
סיגל חורש, מהנדס העיר רמת גן: ״כיום יש תכנון לשני...
'המעז מנצח' - באמית י' אשדוד מתכוננים לשירות משמעותי עם סיירת מטכ"ל
כחלק ממהלך ההכנה לשירות משמעותי בצה"ל בבית החינוך אמית י...
ICL מזמינה את הציבור הרחב להדלקת נרות קהילתית בכל יום למטרה חברתית חשובה אחרת
האור של כולנו יחד חזק יותר ICL מזמינה את הציבור הרחב...
אומניות בערבה התיכונה יצרו פסיפס קהילתי ענק מ-150 אלף אבנים
'שים שלום אל אהלינו במדבר' - מוזאיקה לשלום ואחדות בעם אומניות...
המקצועות שנעלמים מהשוק ומה שיחליף אותם
עשרות אנשי מקצוע מארגוני התעסוקה בנגב השתתפו ביום עיון מיוחד...
נתוני הות"ת קובעים: לסטודנט תואר ראשון שלומד בבן-גוריון יש את הסיכויים הגבוהים ביותר לסיים בהצלחה את התואר ובזמן
אוניברסיטת בן-גוריון הציגה השנה את הגידול במספר הסטודנטים הגבוה ביותר...
תחרות קולנער דרום: 'אין כמו הבית' – הסרט של תלמידי מקיף אמית שדרות זכה בפרס ציון לשבח
ברוח של תקווה והתחדשות, זכה סרט הגמר "אין כמו הבית"...
דילוג לתוכן