"דינוזאורים – ענקי הפטגוניה"

"דינוזאורים – ענקי הפטגוניה"
קרדיט צילום: פביו פרכטנברג

ראיתם ציפורים הבוקר? יכול מאוד להיות שמדובר בדינוזאורים!

הדינוזאורים אומנם נכחדו מהעולם אבל תערוכה חדשה מסוגה ב'פארק קרסו למדע' תחשוף בפנינו מה קרה שם באמת!  בתערוכה: מיצגי ענק, דגמי קני ביצים ועוד.

תערוכה חדשה! דינוזאורים – ענקי הפטגוניה
קרדיט צילום: פביו פרכטנברג

תערוכת ענק מגיעה היישר מאירופה ל'פארק קרסו למדע' בב"ש ותציג שרידים אמיתיים של יצורים ימיים מארץ-ישראל באדיבות אוניברסיטת בן-גוריון בנגב והאוספים הלאומיים של האוניברסיטה העברית בירושלים. בתערוכה 25 העתקים של שלדי דינוזאורים מקוריים כשהגדול ביניהם מגיע עד ל- 17 מטרים.  עוד בתערוכה, חפירה פליאונטולוגית המאפשרת לגלות דגמי עצמות בארגז חול, חידות ואפליקציה ייחודית באמצעותה יכולים המבקרים לחקור את העולם בתקופת הדינוזאורים ועוד.

מבקרי התערוכה יזכו לראות שלדי דינוזאורים שיוצרו לאחר דגימות מאובנים שלמים ואותנטיים שהתגלו בפטגוניה וכן מאובנים מקוריים של יצורים ימיים שנמצאו כאן. בין השאר יוצגו שלדי הטורף הגדול ביותר שנמצא עד היום (Giganotosaurus carolinii) הג'יגנטוזאורוס – ורבקוזאורוס  (Rebbachisaurus) בו נמצאו לראשונה גסטרוליטים (אבנים קטנות בבטן השרירית המסייעות בעיכול המזון, בדומה לציפורים של היום בעלי הכנפיים שלא יכלו לעוף) ודינוזאורים כמו גם יצורי ענק שאכלסו את הים.

תערוכה חדשה! דינוזאורים – ענקי הפטגוניה
קרדיט צילום: פביו פרכטנברג

עוד יוצג בתערוכה ציר התפתחות אבולוציוני, החל מהדינוזאורים הראשונים ועד לציפורים. בנוסף, מוצגים מאובנים מקוריים של "מפלצות הים" שחיו ממש כאן באדמת ישראל, שבאותה התקופה היתה כולה מתחת לים טתיס.

השיא של התערוכה יתמקד בגילוי המשמעותי התומך בטענה כי הציפורים כפי שאנו מכירים אותם היום התפתחו מהדינוזאורים – בתערוכה עצמה נגלה איך בדיוק זה קרה, האם הדינוזאורים היו מסוגלים לעוף ומה הקשר בין השניים? במשך דורות נטו בני האדם לקשר בין דינוזאורים לזוחלים של ימינו. תגליות מדעיות מהשנים האחרונות, מציגות התפתחות הדינוזאורים באור שונה, ומקשרות את הדינוזאורים הקדומים דווקא לציפורים של ימינו. למעשה, כשאנו צופים בתרנגולת מהלכת או בטקס של חיזור טווס, אנו רואים דינוזאור.

מתי:

סוכות:

ערבי חג וימי שישי 10:00-15:00

ימי חג וחול המועד 10:00-18:00

שבתות 10:00-18:00

כמה:

תושבי ב"ש – מבוגר/ ילד – 45 ₪

תושבי חוץ – מבוגר / ילד – 59 ₪

 

היכן:

העצמאות 79 באר שבע

 

עד כה ביקרו יותר מ 1.500.000 איש בתערוכה והיא אורגנה בטורינו (120.000 מבקרים), בודפשט (180.000 מבקרים), חיפה (260.000 מבקרים), קופנהגן (180.000 מבקרים), בוקרשט (160.000 מבקרים), בלגרד ( 180.000 מבקרים) וכו '.

התצוגה נגישה לבעלי מוגבלויות.

 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
חיבוק תחת אש: אמית טכנולוגי באר שבע בביקורי בית
צוות בית החינוך אמית טכנולוגי באר שבע יצא השבוע למבצע...
המסע המרגש של מורי אמית שדרות אל בתי התלמידים
בזמן שמבצע "שאגת הארי" נמשך והלימודים מושבתים, צוות תיכון הבנים...
רגע של שמחה: חגיגת פורים צבעונית במרכז היום ''חושן'' בשדות נגב
רגע לפני מבצע ''שאגת הארי'' , מרכז היום ''חושן'' של...
רשות הטבע והגנים: פריחה נדירה באמצע המלחמה
פריחה מרהיבה, שלא נראית בכל שנה בארץ, צבעה השנה את...
אירוח כפרי שינתק אתכם מהשגרה - קרדיט-Photo by Lieve Ransijn on Unsplash
אירוח כפרי שינתק אתכם מהשגרה וימלא אתכם באנרגיות חדשות
במהלך השגרה הצפופה אין כמו לקחת חופש לניתוק טוטאלי מחיי...
מיגון אש פתרון הגנה מתקדם - קרדיט-Photo by Jakub Żerdzicki on Unsplash
מיגון אש: פתרון הגנה מתקדם שיגן על חיי אדם ורכוש ויעניק לכם שקט נפשי
כשמדובר בבטיחות של המבנה שלכם, הפער בין אירוע נקודתי לבין...
דרמה בדרכים: צוות טיפול נמרץ של מד״א יילד אישה בניידת טיפול נמרץ - ושניות לאחר הלידה התקבלה התרעת ירי טיל מאיראן
צוות ניידת טיפול נמרץ של מגן דוד אדום יילד הערב...
בין אזעקות - לידה מפתיעה בסמוך לתחנת אוטובוס בצומת עומר: פראמדיקית בת שירות לאומי במד״א שעשתה דרכה למשמרת סייעה ליולדת
אתמול (א׳) בשעה 06:07 התקבלה במוקד 101 של מד״א קריאה...
עמותת איילים מסייעת להיערכות העורף במהלך מלחמת 'שאגת הארי': סטודנטים של עמותת איילים מהכפרים בבאר שבע ודימונה סייעו בהשמשת מקלטים וחילקו משלוחי מנות לקשישים בודדים
החל מתחילת מלחמת 'שאגת הארי', עשרות סטודנטים מהכפר של עמותת...
אילת: כוחות מד״א תרגלו טיפול במאות נפגעים בתרחיש פגיעת טילים במספר מוקדים בעיר
כחלק ממוכנות מגן דוד אדום לתרחישי חירום מורכבים במדינת ישראל,...
דילוג לתוכן