דוגמה ומופת: מחלקת הנוער העירונית בבאר שבע זכתה במקום הראשון בתחרות הארצית ליחידות נוער מצטיינות לשנת 2018

דוגמה ומופת: מחלקת הנוער העירונית בבאר שבע זכתה במקום הראשון בתחרות הארצית ליחידות נוער מצטיינות לשנת 2018
צילום באדיבות עיריית באר שבע

בתחרות הארצית ליחידות נוער מצטיינות של מרכז השלטון המקומי זכתה במקום הראשון מחלקת הנוער באר שבע. במסגרת התחרות נבחנו היחידות בין היתר : על פיתוח והפעלת מסגרות פעילויות ומיזמים להעצמה והתפתחות אישית של בני נוער, על הפעלת מערך פעילויות להגברת הנכונות לשרות משמעותי – שרות אזרחי, שרות לאומי, שרות בצה"ל, על הכשרה והשמה להתנדבות במגוון תחומים ולאורך זמן המאפשר לכל מתנדב לבחור את אופן ההתנדבות תוך העצמה וניתוב יכולותיו וכישוריו האישיים.

מחלקת הנוער העירונית בבאר שבע זכתה במקום הראשון בתחרות הארצית ליחידות נוער מצטיינות
צילום באדיבות עיריית באר שבע

בנוסף, נבחנו ההיבטים הנוגעים להפעלת רצף חינוכי, "מבוקר עד ערב", הכולל פעילויות משותפות למסגרות החינוך הפורמאלי והבלתי פורמאלי, ניהול מערך פעילויות לנוער בשעות אחה"צ על בסיס שותפויות בין ארגונים, שילוב של בני נוער עם צרכים מיוחדים במגוון פעילויות המוצעות לכלל קהילת בני הנוער ברשות, ייזום תכניות ייחודיות במהלך חופשות החגים והקיץ ועוד.

טקס הענקת הפרס יתקיים ב-28/02 בגני התערוכה בתל אביב.

כחלק מפעילות מחלקת הנוער בבאר שבע הנחשבת כפורצת דרך בחשיבה וביצירתיות: הפעלת מועצת הנוער העירונית, מרכז מצוינות במנהיגות ומעורבות חברתית, קבוצת  מנהיגות ופעילות שוטפת לבני ובנות נוער מהמגזר הדתי, תכנית מד"צים, הפעלת מועדוני הנוער העירוניים, קיום אירועי נוער, חיזוק הקשר בין הנוער לקהילה ועידוד הליכי תרומה לחברה והתנדבות – מעבר לפעילות הנעשית במסגרת החינוך הפורמאלי, חיזוק הפעילות והצטרפות נוער לתנועות נוער וכן עידוד יציאה לשירות משמעותי, ש"ש ומכינות ותפקידי פיקוד וקצונה.מחלקת הנוער מקיימת שיתופי פעולה עם כל הגופים, הארגונים והעמותות העוסקים בבני נוער, ביניהם מסגרות פורמאליות ובלתי פורמאליות על מנת להגיע למקסום היכולות של בני ובנות הנוער בעיר.

ראש העיר באר שבע, רוביק דנילוביץ' שיבח את עבודת היחידה וציין כי הוא גאה בזכייה בפרס זה וחשוב מכך בבני הנוער בעיר שהנם מנהיגי העתיד של החברה הישראלית בכל תחומי החיים. ראש העיר הוסיף ואמר כי מחלקת הנוער בבאר שבע מהווה חממה עירונית להעצמת בני ובנות נוער, תוך התבססות על ערכי המצוינות והחדשנות, מנהיגות צעירה ויצירת שותפויות במטרה לטעת בבוגרים משמעות ומטען ערכי לעיר ולמדינה, תוך התמקדות בפרט ומתן הזדמנות שווה לכל נער ונערה.

מ"מ וסגנית רה"ע מחזיקת תיק החינוך, ד"ר חפצי זוהר ציינה כי מודל העבודה הייחודי שפותח במחלקה העירונית לנוער מבטא הלכה למעשה את התפיסה "שחינוך זה חינוך, זה חינוך" אין הפרדה בין חינוך פורמאלי לבלתי פורמאלי – המצוינות עוברת כחוט שני ערכי בין כלל המעגלים ומאפשרת יצירת הזדמנויות ערכיות, מנהיגותיות ואיכותיות בעבור בני ובנות הנוער, דור העתיד של העיר והמדינה.

מנהל מחוז הדרום במשרד החינוך, רם זהבי, שיגר איגרת ברכה ליחידת הנוער של עיריית באר שבע על הצטיינותה הארצית, בה שיבח את עבודת היחידה וברך אותה על הישגיה המיוחדים בתחום העצמת בני נוער, יצירת קשרים בין מגזריים, פיתוח מנהיגות צעירה, תרומה לקהילה ועוד. עבודת היחידה בתחום החינוך הבלתי-פורמלי משקפת רצף חינוכי ערכי חברתי וקהילתי עם החינוך הפורמלי וכהמשך טבעי שלו.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
חדשנות ישראלית בשירות העולם
במרכז המשתלמים הבינלאומי לחקלאות  AICATבערבה התיכונה, התקיים טקס חגיגי ל- 300 בוגרים...
אלו את ניצן בשיתוף פעולה ייחודי עם עיריית ירוחם: חברת אלו את ניצן, המתמחה בעיצוב תכנון ובנית מתקני משחק וכושר, מכריזה על תכנון והקמת גן האריה בירוחם בהשקעה כספית של כ-6 מיליון ₪
גולת הכותרת בגן האריה החדש בירוחם, שנבנה בימים אלו בשכונת...
לכבוד יום הפיקניק הבינלאומי שיחול ב-18.6
בערבה התיכונה ממליצים על מקומות לפיקניק מול נוף בראשיתי: תצפית...
בין דמיון למציאות: תלמידות "יוצר עתיד באר-שבע" חזרו לסיפורי הילדות שלהן בתערוכת "הוצאה לאור"
במסגרת טקס הסיום של בוגרי תיכון "יוצר עתיד באר-שבע", שנערך...
שני תארים בתוך 4 שנים
בשורה לתושבי הדרום: שיתוף פעולה ייחודי בין מכללת אשקלון לבין...
כמו באוסקר: מחזור כ"ו של תיכון רגר נפרד בטקס סיום חגיגי ומרגש
כ-260 תלמידי שכבת י"ב בתיכון רגר בבאר שבע ציינו לאחרונה...
אלופת רשת אמית בכדורסל: אמית קבוצת יבנה
נבחרת הכדורסל של בית החינוך אמית קבוצת יבנה (שחקני כיתות...
בהובלת אגף רשם הקבלנים במשרד הבינוי והשיכון: נחשפה פעילות קבלנית בניגוד לחוק, אותרו שוהים בלתי חוקיים וצפויים צווי סגירה באתרי בנייה בבאר שבע
אגף רשם הקבלנים במשרד הבינוי והשיכון, בשיתוף ארגון הקבלנים בנגב,...
יום ההוקרה למערך המילואים באופקים: העיר מצדיעה למשרתים ולמשפחותיהם
עיריית אופקים ציינה השבוע (שני, 08.06.26) את יום ההוקרה למערך...
רשת ביטחון מזון לאומית למרות שנת חום קיצונית - הערבה התיכונה המשיכה לספק ירקות בכמויות ובאיכות שאזורים אחרים בארץ לא יכלו להתחרות בהם
לקראת פתיחת עונת החיץ החקלאית בערבה התיכונה, התכנסו חוקרים, מדריכים...
דילוג לתוכן