גאווה ישראלית באור הזרקורים

גאווה ישראלית באור הזרקורים
צילום: מעיין קאופמן

גאווה ישראלית: ההצגה "אל הירח ובחזרה" של תיאטרון לילדים ולנוער באר שבע נבחרה לייצג את ישראל בפסטיבל הצגות ילדים שייערך במקדוניה במהלך חודש אוגוסט הקרוב (5-7 באוגוסט). ההצגה "אל הירח ובחזרה" הינה מאת ובבימוי טל בן-בינה ובכיכובם של השחקנים-יוצרים: רועי גור ותאיר שמואלוב, והיא נבחרה מבין 2000 הצגות ילדים מרחבי העולם המתמודדות על ההשתתפות בפסטיבל. לפסטיבל נבחרו רק 9 ההצגות הטובות ביותר, אשר יופיעו על הבמות ולכן מדובר בהישג מרשים ומשמעותי עבור תיאטרון לילדים ולנוער באר שבע.

על הבחירה בהצגה לייצג את ישראל בפסטיבל מספרת בהתרגשות רבה מנכ"לית תיאטרון לילדים ולנוער באר שבע – מור אזולאי: "ההצגה "אל הירח ובחזרה" הינה הצגת מקור של תיאטרון לילדים ולנוער באר שבע והיא רצה על הבמות התיאטראות, במרכזים הקהילתיים ובגני הילדים ברחבי הארץ כבר למעלה מארבע שנים עם למעלה ממאתיים הרצות. אנו נרגשים וגאים עד מאוד על כך שההצגה הנהדרת ומופלאה הזו נבחרה לייצג את ישראל בכבוד בפסטיבל להצגות ילדים במקדוניה מבין כל כך הרבה הצגות שהתמודדו על השתתפותן. העונג והכבוד הוא כולו שלנו וכל צוות הנהלת התיאטרון טס ללוות בגאון את צוות ההצגה ולפרגן לו מהשורה הראשונה בקהל".

צילום:מעיין קאופמן

השחקנים רועי גור ותאיר שמואלוב נרגשים אף הם ומספרים: " היישר מהבמות ברחבי הארץ שכללו הופעות מצפון ועד דרום, בגנים, בתי ספר ואף במחלקות אשפוז ומיון לילדים, אנו מגיעים לבמה הגדולה בעולם להצגות ילדים בפסטיבל במקדוניה. זו היא זכות גדולה עבורנו והכבוד הוא כולו שלנו. כמובן שלא נשכח להזכיר, לפרגן ולהודות בראש ובראשונה לכותבת ויוצרת ההצגה טל בן-בינה וכמובן לצוות תיאטרון לילדים ולנוער באר שבע בראשו המנכ"לית מור אזולאי – אשר האמינו בנו ובהצגה, וחיבקו אותנו בהמון אהבה ואמונה מהרגע הראשון. על כך נאמר: אנחנו על הבמה – ואנחנו נשארים על הבמה ובאור הזרקורים! אין מאושרים מאיתנו".

עלילת ההצגה מספרת על שני סבלים בסרבלים המביאים לבמה כוננית על גלגלים. הם מאוד מופתעים כשמאחד התאים יוצא איש קטן ומתולתל, הלבוש גם הוא בסרבל. האיש לא נשמע לשום אזהרה והוא מחליט לצאת למסע של גבורה! שט במגירה, נאבק בסערה, קופץ עם קנגורה, טס בחללית מאירה ומהירה – אל הירח ובחזרה! האיש הקטן – סקרן, שובב ועקשן – רוצה לשלוט בעלילה! אבל מי מפעיל את מי? זו השאלה. זו הצגת תיאטרון בלי מילים, חגיגה של דמיון, בובות וצלילים, עם שחקנים מפעילים, שהופכים מופעלים.

משך ההצגה: כ- 45 ד'

ההצגה מיועדת לגילאי 7-3 | גן – כיתה א'

קרדיטים נוספים:

עיצוב תפאורה, תלבושות ובובות: גילי קוזין אולמר, יאנה מלישב, אמירה פנקס | מוזיקה: אביב ייני | דרמטורג: חנן ישי

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
1,000 ימים עברו מאז טבח שבעה באוקטובר
"עבורי לא עבר אפילו יום אחד": ביום ה־1,000 למלחמה, שמונה...
תוכנית ענק להתחדשות עירונית במכרז נתיבות המקודמת ע"י רשות מקרקעי ישראל והעירייה - אושרה להפקדה בותמ"ל
התוכנית 'התחדשות מרכז העיר נתיבות (העיר הותיקה כניסה מזרחית)' כוללת...
הנהלת רשות מקרקעי ישראל סיירה בעוטף עזה: נמשיך לפעול בנחישות לקידום התקומה בדרום ולצמיחת היישובים
הנהלת רשות מקרקעי ישראל (רמ"י) קיימה השבוע סיור ביישובי עוטף...
החופש למצוינות באופקים
כ-5,000 תלמידות ותלמידי אופקים פתחו את הקיץ במסגרות החינוך והמצוינות...
נבחרת הנגב: חמישה קבלנים מהדרום קיבלו את תואר "יקיר ההתאחדות"
נציגות מכובדת במיוחד נרשמה לארגון הקבלנים בנגב בערב חגיגי שפתח...
מבקר המדינה: שורש הכשל בפינוי הפצועים ב-7.10 נבע מהכישלון של צה"ל בהגנה על יישובי הדרום; כשלים בפינוי וויסות הפצועים הגבירו את העומס
241 פצועים הגיעו לבית החולים ברזילי ב-7 באוקטובר: 49% מכלל...
יותר משני עשורים אחרי שהמדינה הכירה בצורך, עדיין אין מדיניות להתמודדות עם ירידת מפלס ים המלח והשפעותיה
למרות החלטת הממשלה להפוך את צפון ים המלח מאזור מוכה...
בועה בלב מדבר: פסטיבל "מטאורה" חוזר לכפר הנוקדים במהדורה שישית וקסומה חוויה מוזיקלית מהפנטת בשכיבה, משקיעה ועד זריחה
מהדורה שישית: מסע לילי בן 12 שעות של חושך, שקט,...
פסטיבל כדורים פורחים בצפון הנגב חוזר!
לאחר 3 שנים, הפסטיבל הכי צבעוני בישראל ממריא שוב. מגוון...
אופקים עוברת לשלב הבא בתכנית הביטחון העירונית: שערי הביטחון יופעלו החל מיום רביעי
בשעות הלילה המאוחרות ייסגרו כלל שערי הכניסה והיציאה לעיר, למעט...
דילוג לתוכן