גאווה ישראלית באור הזרקורים

גאווה ישראלית באור הזרקורים
צילום: מעיין קאופמן

גאווה ישראלית: ההצגה "אל הירח ובחזרה" של תיאטרון לילדים ולנוער באר שבע נבחרה לייצג את ישראל בפסטיבל הצגות ילדים שייערך במקדוניה במהלך חודש אוגוסט הקרוב (5-7 באוגוסט). ההצגה "אל הירח ובחזרה" הינה מאת ובבימוי טל בן-בינה ובכיכובם של השחקנים-יוצרים: רועי גור ותאיר שמואלוב, והיא נבחרה מבין 2000 הצגות ילדים מרחבי העולם המתמודדות על ההשתתפות בפסטיבל. לפסטיבל נבחרו רק 9 ההצגות הטובות ביותר, אשר יופיעו על הבמות ולכן מדובר בהישג מרשים ומשמעותי עבור תיאטרון לילדים ולנוער באר שבע.

על הבחירה בהצגה לייצג את ישראל בפסטיבל מספרת בהתרגשות רבה מנכ"לית תיאטרון לילדים ולנוער באר שבע – מור אזולאי: "ההצגה "אל הירח ובחזרה" הינה הצגת מקור של תיאטרון לילדים ולנוער באר שבע והיא רצה על הבמות התיאטראות, במרכזים הקהילתיים ובגני הילדים ברחבי הארץ כבר למעלה מארבע שנים עם למעלה ממאתיים הרצות. אנו נרגשים וגאים עד מאוד על כך שההצגה הנהדרת ומופלאה הזו נבחרה לייצג את ישראל בכבוד בפסטיבל להצגות ילדים במקדוניה מבין כל כך הרבה הצגות שהתמודדו על השתתפותן. העונג והכבוד הוא כולו שלנו וכל צוות הנהלת התיאטרון טס ללוות בגאון את צוות ההצגה ולפרגן לו מהשורה הראשונה בקהל".

צילום:מעיין קאופמן

השחקנים רועי גור ותאיר שמואלוב נרגשים אף הם ומספרים: " היישר מהבמות ברחבי הארץ שכללו הופעות מצפון ועד דרום, בגנים, בתי ספר ואף במחלקות אשפוז ומיון לילדים, אנו מגיעים לבמה הגדולה בעולם להצגות ילדים בפסטיבל במקדוניה. זו היא זכות גדולה עבורנו והכבוד הוא כולו שלנו. כמובן שלא נשכח להזכיר, לפרגן ולהודות בראש ובראשונה לכותבת ויוצרת ההצגה טל בן-בינה וכמובן לצוות תיאטרון לילדים ולנוער באר שבע בראשו המנכ"לית מור אזולאי – אשר האמינו בנו ובהצגה, וחיבקו אותנו בהמון אהבה ואמונה מהרגע הראשון. על כך נאמר: אנחנו על הבמה – ואנחנו נשארים על הבמה ובאור הזרקורים! אין מאושרים מאיתנו".

עלילת ההצגה מספרת על שני סבלים בסרבלים המביאים לבמה כוננית על גלגלים. הם מאוד מופתעים כשמאחד התאים יוצא איש קטן ומתולתל, הלבוש גם הוא בסרבל. האיש לא נשמע לשום אזהרה והוא מחליט לצאת למסע של גבורה! שט במגירה, נאבק בסערה, קופץ עם קנגורה, טס בחללית מאירה ומהירה – אל הירח ובחזרה! האיש הקטן – סקרן, שובב ועקשן – רוצה לשלוט בעלילה! אבל מי מפעיל את מי? זו השאלה. זו הצגת תיאטרון בלי מילים, חגיגה של דמיון, בובות וצלילים, עם שחקנים מפעילים, שהופכים מופעלים.

משך ההצגה: כ- 45 ד'

ההצגה מיועדת לגילאי 7-3 | גן – כיתה א'

קרדיטים נוספים:

עיצוב תפאורה, תלבושות ובובות: גילי קוזין אולמר, יאנה מלישב, אמירה פנקס | מוזיקה: אביב ייני | דרמטורג: חנן ישי

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
אירוע חווייתי לכל המשפחה - 'חיות הבר בערבה' סדנאות, משחק בריחה, סיורים ליליים, דוכנים ועוד
יום חמישי 18.6 | תחנת מחקר 'יאיר' בחצבה 'חממת הערבה'- המרכז...
תלמידות "מבואות הנגב" קטפו את המקום הראשון בגמר תחרות 'אקו-רפואה' הארצית
תלמידות מגמת מדעי הרפואה מבית הספר "מבואות הנגב" זכו במקום...
"בונים את דור העתיד של הרפואה בדרום" שיבא העניק מלגות לסטודנטים לרפואה שיעבדו בביה"ח החדש בנגב
9 סטודנטיות וסטודנטים לרפואה קיבלו בשבוע שעבר מלגה שנתית מחברת...
"פתאום שמענו פיצוץ אדיר"
סוכנת הביטוח שניר יעקב, שהתגוררה בבאר שבע בזמן נפילת טיל...
מהפכת הפוד-טראקס בבאר שבע ממשיכה: ה"ג'ונאם" נחנך באירוע חגיגי במעמד ראש העיר
ה"ג'ונאם" שנחנך באירוע חגיגי בגן הפעמון בבאר שבע במעמד ראש...
לא עומדים מהצד: תלמידי ביה"ס בן גוריון בנס ציונה פיתחו פתרון AI למאבק באלימות בקרב בני נוער
בעוד מקרי הבריונות ברשת ממשיכים להדאיג הורים ואנשי חינוך רבים,...
סמינר הדמוקרטיה בירושלים: כך מחנך תיכון דרור רמון למעורבות אזרחית
"הבנתי שאם משהו מפריע לי, אני יכולה לקום ולנסות לשנות...
קו החוף של אשקלון מתחדש: חוף ים מוסדר לצד מתחמי שיט ופנאי
אושרה להפקדה בוועדה המחוזית דרום תוכנית 'חוף רחצה - צפון...
מחזקים את עוטף עזה: הוועדה המחוזית דרום אישרה להפקדה את תוכנית משרד הבינוי והשיכון להקמת היישוב החדש "חנון" עם כ-500 יחידות דיור
הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה דרום החליטה להפקיד את התוכנית להקמת...
"לא ידעתי מאיפה להתחיל": מאז השבעה באוקטובר מטה שירות חרבות ברזל מסייע ליותר מ-860 משפחות שכולות להתמודד עם הבירוקרטיה שאחרי האובדן
מאחורי כל "הותר לפרסום" יש משפחה שנאלצת להתמודד לא רק...
דילוג לתוכן