בתי החולים בדרום ירימו את הכפפה? בעקבות מותו הטראגי של החייל שנדבק בפטרייה בעזה- קריאה בארגון "חברים לרפואה" שהשתתף במאמץ הבאת התרופה הניסיונית ארצה: "לערוך בבית חולים בישראל את הניסוי בתרופה כדי שתהיה זמינה לטיפול מיידי בחיילים שנדבקים"!

בתי החולים בדרום ירימו את הכפפה? בעקבות מותו הטראגי של החייל שנדבק בפטרייה בעזה- קריאה בארגון "חברים לרפואה" שהשתתף במאמץ הבאת התרופה הניסיונית ארצה: "לערוך בבית חולים בישראל את הניסוי בתרופה כדי שתהיה זמינה לטיפול מיידי בחיילים שנדבקים"!
קרדיט: חברים לרפואה

בעקבות מותו המצער של חייל המילואים חנן דרורי הי"ד שנדבק לפני שבועות אחדים בפטרייה מסוכנת בעזה לאחר שנפצע קשה: בארגון "חברים לרפואה" קוראים לבצע את השלב הניסיוני בתרופה לפטרייה-בישראל. כזכור, מאז נפצע היה דרורי מאושפז והרופאים נאבקו על חייו, זאת לאחר שהפטרייה המסוכנת שעמידה לטיפולים המוצעים הקיימים – התפשטה וחדרה למערכות גופו. משפחתו בשיתוף בית החולים והתגייסות עמותת "חברים לרפואה" עשו מאמצים אדירים במטרה להביא את התרופה הניסיונית Fosmanogepix מאירלנד, אבל עד ששונעה לישראל זה היה עבורו כבר מאוחר מידי. כמו כן דווח שחיילים נוספים, יותר מעשרה במספר, נדבקו אף הם בפטרייה. "התרופה נמצאת בפאזה שניה של ניסוי, היא לא יעילה לכל סוגי הפטריות, אך במקרים מסוג זה שבו לקה החייל, היא הוכחה כיעילה", מסביר ברוך ליברמן מנכ"ל חברים לרפואה. "יש חשיבות גדולה שבית חולים מקומי – בישראל יבצע את הניסוי בארץ בעת הזו, על מנת שהתרופה תהיה זמינה באופן מיידי לכל מי שזקוק לה, ויוכל קבל אותה ללא שהות במסגרת הניסוי. "חברים לרפואה" סייעו גם במקרה הזה לתיאום השינוע של התרופה בין החברות, על מנת לקצר את התהליך ובמטרה שהתרופה תגיע במהירות האפשרית מאירלנד לישראל, ולדאבוננו זה היה מאוחר מידי, אבל יש חיילים נוספים שנדבקו בפטרייה זו ואחרות, והמשך הלחימה בעזה מגביר את החשש להישנות התופעה עם מקרים מסכני – חיים נוספים", הוא מפרט. "החשיפה לתנאי השטח בשדה הקרב במקרי פציעה קשים, לרבות תנאים של קרקע מזוהמת במי ביוב, מנהרות טחובות, עובשים וכיו"ב, ובמיוחד בעונה זו של החורף מעצימה את הסיכונים", מציין ליברמן. "הארגון מתמחה בהנגשת תרופות למי שזקוק, לרבות תרופות ניסיוניות שטרם נכנסו לשימוש, אך בכוחן לתת פתרון חדשני שנותן תקווה למצבים רפואיים מסובכים".

עמותת ״חברים לרפואה״ נוסדה בשנת 2003 מתוך חזון לתת תרופה לכל מי שזקוק לה. כיום מהווה העמותה את ארגון הגג הגדול בתחומו לסיוע בתרופות, החל מתרופות בסיסיות, תרופות למחלות כרוניות, תרופות ניסיוניות ועד לתרופות יקרות שאינן בסל הבריאות. בזכות פעילות העמותה, עשרות אלפי חולים מקבלים סיוע בתרופות מדי חודש ועל פעילותה בהנגשת תרופות בתקופת מגפת הקורונה העולמית אף זכתה באות שר הבריאות. עם פרוץ המלחמה ואירועי השבת השחורה, פתחה "חברים לרפואה" מרלו"ג מרכזי דרכו היא מנהלת את אופרציית חלוקת התרופות והציוד הרפואי בהתאם לצרכים העולים מהשטח. עד כה, העבירה ציוד ותרופות בשווי של מעל מיליון ₪. בכלל זה, כ- 5 טון ציוד חירום רפואי הועבר לגדודים בתוך עזה ובצפון ולכיתות כוננות ביישובים בגבולות, למעלה מ-500,000 פריטי סיוע שונים לעומדים בחזית המלחמה, לכיתות הכוננות ולחיילים, ולמעלה מ-16,000 משלוחי תרופות לפצועים, למפונים ולתושבי הדרום. בימים אלו, נערך הארגון להמשך הלחימה ומבצע רכש מתרומות על מנת לספק מענה לבקשות מיידיות לציוד חירום רפואי ותרופות בהיקף של כ3 מיליוני שקלים.

קרדיט: חברים לרפואה
קרדיט: חברים לרפואה

 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
חגיגה עולמית על המסך הגדול: יום הקולנוע הבינלאומי מגיע לפלאנט באר שבע
מתחם הקולנוע המוביל בדרום מזמין את הקהל הרחב לחגוג את...
Professional headshot of a middle-aged man wearing glasses and a dark business suit
אוניברסיטת בן-גוריון בנגב משיקה את אתגר האטום: סטודנטים יתכננו ארבעה דגמים של כורים גרעיניים קטנים לישראל
מיזם אקדמי ראשון מסוגו יכשיר דור חדש של מומחים לאנרגיה...
מי שבע למען הסטודנטים
נציגי תאגיד המים והביוב "מי שבע" הגיעו בשבוע שעבר לאוניברסיטת...
פיתוח כלכלי מתחיל בשיתוף פעולה: צוערי השלטון המקומי ביקרו בעידן הנגב
פארק התעשייה עידן הנגב אירח את קבוצת ההכשרה הדרומית של...
״משהו אחר״ / חנות בוטיק יד 2 בדימונה
מרכז ההכשרה לשיקום תעסוקתי ״דרור״ דימונה מעמותת "יחדיו", פתח לאחרונה...
מיזם "נובה עד אליך" מגיע לאילת: 'עמותת קהילת שבט הנובה' תקיים יום קהילה מיוחד בחוף הדקל
יום של מפגש, סדנאות, מוזיקה וזמן משותף לחברי הקהילה: שורדי...
עם אודי צברי על הבמה: הסטודנטים של SCE אשדוד חגגו את פתיחת השנה האקדמית
שנת הלימודים האקדמית נפתחה באווירה חגיגית במיוחד ב־SCE המכללה האקדמית...
פסולת שהופכת למשאב, מלון לאנשי עסקים ולימודי תעופה: כך נראה העתיד של פארק נ.ע.ם
מודל ה"סימביוזה התעשייתית" הראשון מסוגו בישראל, עצמאות אנרגטית מבוססת גז...
"הנס שיושב מולי": ראש עיריית באר שבע אירח את שליו בסט, לוחם היס"מ שנפצע קשה בשבעה באוקטובר
ראש עיריית באר שבע, רוביק דנילוביץ', אירח השבוע בלשכתו את...
כשתוכנית עסקית הופכת להבטחה. האחריות האמיתית של היועץ העסקי
פסק הדין האחרון של בית המשפט המחוזי בבאר שבע, שחייב...
דילוג לתוכן