בשל ההחמרה בהגבלות: מועצת אל-קסום תרכוש מוצרי מזון וחיטוי לנזקקים ותפתח את השירות הפסיכולוגי לכלל התושבים

בשל ההחמרה בהגבלות: מועצת אל-קסום תרכוש מוצרי מזון וחיטוי לנזקקים ותפתח את השירות הפסיכולוגי לכלל התושבים
---קרדיט אל קסום

לאחר הרחבת ההנחיות שנקבעו אמש על ידי ראש הממשלה נתניהו, החליטו הבוקר (א', 15.3) בישיבת החירום היומית במועצת אל-קסום להרחיב גם את הסיוע לתושבים. סלאמה אלאטרש, ראש המועצה, החליט על מספר צעדים ביניהם רכישת מוצרי מזון וחיטוי למשפחות נזקקות או תושבים בבידוד, פתיחת מערך השירות הפסיכולוגי של הרשות לכלל תושבי המועצה ועוד.

חיטוי לידיים לתושבים באל-קסום
—קרדיט אל קסום

מאז החל משבר הקורונה בישראל מקיימים במועצת אל-קסום ישיבות חירום במטרה לשמור על האוכלוסייה בצורה הטובה והיעילה ביותר. הבוקר התכנסה המועצה בראשות סלאמה אלאטרש לדיון על ההנחיות החדשות שפורסמו אמש. במסגרת הדיון הבוקר החליטו במועצה על מספר החלטות בנוגע להתגוננות הציבור.

אלאטרש הנחה את המחלקות הרלוונטיות במועצה לרכוש מוצרי מזון, חיטוי, מסיכות פנים וג'ל-אלכוהול לתושבים נזקקים, קשישים, או תושבים בבידוד. בנוסף החליט ראש המועצה על פתיחת הקו הישיר לשירות הפסיכולוגי של המועצה. השירות יפעל במשך ימי השבוע בין שמונה בבוקר ועד שמונה בערב וכמובן בשפה הערבית. תושבים המרגישים צורך בסיוע פסיכולוגי מוזמנים להתקשר ולקבל שירות מקצועי, אם בטלפון ואם בפגישה אישית בבית, בהתאם להנחיות משרד הבריאות.

בדיון החליט ראש המועצה כי משרדי המועצה ימשיכו לעבוד ולתת שירות לכלל התושבים, בהתאם להנחיות ולמספר המקסימלי המותר בכל רגע, לפי משרד הבריאות. "אנו בקשר עם כלל הגורמים הרלוונטיים הממשלתיים ביניהם משרד הבריאות, החינוך, הרווחה, הפנים ואף פיקוד העורף" ציין סלאמה אלאטרש, ראש מועצת אל-קסום. "המועצה תמשיך לשרת את התושבים ואני מקווה כי הצעדים החדשים שיזמנו יסייעו להם לעבור את המשבר בקלות. תושבים המרגישים צורך בסיוע או עזרה מכל סוג שהוא מוזמנים לפנות למשרדי המועצה בכל דרך ואנו נסייע עם כלל הכלים שברשותנו. אני מפציר בתושבים להמשיך להישמע להוראות משרד הבריאות והמועצה ולהתעדכן באופן שוטף באמצעות אתר המועצה והרשתות החברתיות".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
אירוע חווייתי לכל המשפחה - 'חיות הבר בערבה' סדנאות, משחק בריחה, סיורים ליליים, דוכנים ועוד
יום חמישי 18.6 | תחנת מחקר 'יאיר' בחצבה 'חממת הערבה'- המרכז...
תלמידות "מבואות הנגב" קטפו את המקום הראשון בגמר תחרות 'אקו-רפואה' הארצית
תלמידות מגמת מדעי הרפואה מבית הספר "מבואות הנגב" זכו במקום...
"בונים את דור העתיד של הרפואה בדרום" שיבא העניק מלגות לסטודנטים לרפואה שיעבדו בביה"ח החדש בנגב
9 סטודנטיות וסטודנטים לרפואה קיבלו בשבוע שעבר מלגה שנתית מחברת...
"פתאום שמענו פיצוץ אדיר"
סוכנת הביטוח שניר יעקב, שהתגוררה בבאר שבע בזמן נפילת טיל...
מהפכת הפוד-טראקס בבאר שבע ממשיכה: ה"ג'ונאם" נחנך באירוע חגיגי במעמד ראש העיר
ה"ג'ונאם" שנחנך באירוע חגיגי בגן הפעמון בבאר שבע במעמד ראש...
לא עומדים מהצד: תלמידי ביה"ס בן גוריון בנס ציונה פיתחו פתרון AI למאבק באלימות בקרב בני נוער
בעוד מקרי הבריונות ברשת ממשיכים להדאיג הורים ואנשי חינוך רבים,...
סמינר הדמוקרטיה בירושלים: כך מחנך תיכון דרור רמון למעורבות אזרחית
"הבנתי שאם משהו מפריע לי, אני יכולה לקום ולנסות לשנות...
קו החוף של אשקלון מתחדש: חוף ים מוסדר לצד מתחמי שיט ופנאי
אושרה להפקדה בוועדה המחוזית דרום תוכנית 'חוף רחצה - צפון...
מחזקים את עוטף עזה: הוועדה המחוזית דרום אישרה להפקדה את תוכנית משרד הבינוי והשיכון להקמת היישוב החדש "חנון" עם כ-500 יחידות דיור
הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה דרום החליטה להפקיד את התוכנית להקמת...
"לא ידעתי מאיפה להתחיל": מאז השבעה באוקטובר מטה שירות חרבות ברזל מסייע ליותר מ-860 משפחות שכולות להתמודד עם הבירוקרטיה שאחרי האובדן
מאחורי כל "הותר לפרסום" יש משפחה שנאלצת להתמודד לא רק...
דילוג לתוכן