"בשבילי התקומה": אלפי משתתפים באירוע פסח בסימן הגבורה בעוטף

"בשבילי התקומה": אלפי משתתפים באירוע פסח בסימן הגבורה בעוטף
קרדיט תמונות: מיטל קריספל

אירוע "סיפור הגבורה של העם בשבילי התקווה" ביוזמת משרד המורשת והחברה הממשלתית לתיירות, חיבר את המשתתפים לאתרי זיכרון ותחנות השראה, לעדויות אישיות ולרוח העמידה של תושבי הדרום.

קרדיט תמונות: מיטל קריספל

אלפי משפחות, צעירים, מבוגרים, דתיים לצד חילונים וחרדים פקדו היום יחדיו (שני), חול מועד ראשון של פסח, את אזור עוטף עזה והנגב המערבי באירוע "סיפור הגבורה של העם בשבילי התקווה", המחבר בין גבורת התושבים והלוחמים בדרום ב-7 באוקטובר לבין השיקום והצמיחה המחודשת של חבל התקומה. האירוע, ביוזמת משרד המורשת ובשיתוף החברה הממשלתית לתיירות, נועד לחבר את הציבור הרחב לסיפור התקומה הלאומי, דרך מסלולים חווייתיים באתרים ובנקודות ציון משמעותיות משבת שמחה תורה ברחבי העוטף שהפכו לסמלי עמידה, גבורה והתחדשות.

במרכז האירוע עמדו סיורים למשפחות שיצאו מעשרות מוקדים בארץ באמצעות עשרות אוטובוסים. הסיורים המודרכים, שלוו בפעילויות תוכן ותחנות הדרכה, כללו ביקור בתחנת המשטרה בשדרות שבבוקר שמחת תורה התנהל בה קרב גבורה מול עשרות מחבלי נוחב'ה, במהלכו נפלו 10 שוטרים ונרצחו שישה אזרחים. בנוסף, סיירו המשתתפים באתר הרכבים בתקומה, מיצג עוצמתי של למעלה מ-1,400 כלי רכב שרופים שנפגעו באירועים הקשים, ושמעו מקצת מהעדויות והסיפורים האישיים שמאחוריהם.

קרדיט תמונות: מיטל קריספל

האירוע התקיים במעמד שר המורשת, ח"כ עמיחי אליהו שציין: "כפי שאנחנו מצווים לזכור את אשר עשו לנו המצריים, העמלקים ותומכי החמאס בעזה – אנו צריכים לזכור ומצווים לא לשכוח את אשר עשו בני עמינו, הגיבורים אשר בנחישותם ובצו רוחם עמדו בעוז בשעתנו הקשה. שבילי התקומה פורשים את סיפורי הגבורה והעוז שלהם, הם הוכחה לכוח העמידה של העם היהודי גם בדורנו ולנחישות שלנו להמשיך ולשגשג בארצנו. בחול המועד פסח, זמן חירותנו, צעדנו יחד, מכל גווני החברה, בשבילי התקווה שמחברים אותנו למורשת, לארץ ולשורשים העמוקים שלנו".

קרדיט תמונות: מיטל קריספל

ממשרד מורשת נמסר: "ההיענות הרחבה מעידה על הצורך והכמיהה של הציבור להתחבר למורשת ולאחדות, דווקא מתוך ההצדעה לגבורתם של תושבי הדרום, לצד הכאב והזיכרון. בשיאה של פריחת האביב בשטחים והמרחבים הפתוחים של העוטף, זו הייתה הזדמנות ייחודית להפוך את הכאב לתקווה, להתחזק ולחזק את רוח העם באחת התקופות המאתגרות בתולדות המדינה".

מנכ"ל החברה הממשלתית לתיירות, אלעד ארנפלד: "בחול המועד, יצאנו יחד – מכל רחבי הארץ – למסע בשביל התקומה, מסע של זיכרון, של חיבור, ושל תקווה. מגרש הרכבים השרופים בתקומה, שזכינו בחברה הממשלתית לתיירות לקחת חלק בהקמתו והנגשתו, הוא עדות חיה לכאב של שבעה באוקטובר – אבל גם לנחישות ולעוצמה של הרוח הישראלית. דווקא מתוך המקומות שבהם האור כבה, אנחנו בוחרים להצית מחדש את התקווה. התרגשתי לראות את עם ישראל יוצא, זוכר ומתחבר – ואני מייחל לחג פסח של אחדות, משפחתיות, בתקווה שכולם יזכו לחגוג אותו בביתם".

קרדיט תמונות: מיטל קריספל
כתבות נוספות שיעניינו אתכם
ערב של תקווה והשראה במערך ההתנדבות העירוני באופקים
מערך ההתנדבות העירוני של אופקים ערך השבוע ערב מיוחד ומרגש...
בשורה לנוסעים לאיילת ובערבה: קבוצת BBB פותחת סניף חדש של BBB BY THE WAY בעין חצבה. הסניף החדש נפתח בפורמט האקספרס במתחם פז סנטר
קבוצת BBB ממשיכה להתרחב גם אל הדרום הרחוק, ופותחת בדרך...
מבקר המדינה: אילת נפגעה קשות במלחמת חרבות ברזל, הממשלה סיפקה מענה חלקי ומאוחר
דוח מבקר המדינה חושף: 90% מהעסקים באילת מתבססים על ענף...
המרפאה הוותיקה שנפגעה מטיל איראני בבאר שבע – נפתחת מחדש מרפאת ״גהה״ מבית מכבי שירותי בריאות בשכונת נווה זאב נפתחה מחדש לאחר שנפגעה במבצע ״עם כלביא״
בטקס מרגש שהתקיים אמש (ב') בלב שכונת נווה זאב בבאר...
עת לצמיחה: שותפות יהודית-ערבית כמנוע לפיתוח הנגב
בתחילת השבוע שעבר, התקיים בפארק התעסוקה עידן הנגב כנס "עת...
נערכים לשעת חירום - ציוד רפואי חדש ביישובי הערבה התיכונה
צוותי הרפואה ביישובי הערבה התיכונה, התחדשו בציוד רפואי חדיש ומתקדם...
תלמידי בית החינוך אמית טכנולוגי באר שבע פינקו את הלוחמים מעזה לקראת ראש השנה
לקראת ראש השנה ארחו התלמידים בתיכון אמית טכנולוגי בבאר שבע...
דוח מבקר המדינה ונציב תלונות הציבור
באר שבע נמנית על הערים שתושביהן הגישו את מספר התלונות...
"הרמוניה ביער": ערב של קסם, רוגע והשראה בלב הטבע עם שלל סדנאות, טיפולים, מוזיקה והרצאה מרתקת
אחרי ההצלחה הגדולה בשנה שעברה, אירוע "הרמוניה ביער" חוזר ובגדול והפעם...
כשחוויה מעשירה ואנשי המדבר נפגשים פסטיבל "נוודי המדבר" בחול המועד סוכות - הפנינג סדנאות מדבריות ומוזיקה ישראלית לכל המשפחה בכפר הנוקדים
סדנאות בסגנון מדברי, סיורים מודרכים, סיורי עקרבים, יצירה, מוזיקה וריקודים,...
דילוג לתוכן