בעקבות הדרדרות המצב הביטחוני בדרום:
"התאחדות התעשיינים פתחה חדר מצב מיוחד לתעשייני הדרום"
בדרום הארץ ישנם כ- 400 מפעלים המעסיקים כ- 80 אלף עובדים. חלק ממפעלים אלו נמצאים בעוטף עזה ונאלצו להשבית פעילות. אולם לפני כשעה קלה פרסם פיקוד העורף כי מאושרת חזרה של עובדים לעבודה, בתנאי שקיימת סמיכות למרחב מוגן.
לאור הדרדרות המצב הביטחוני בדרום, התאחדות התעשיינים פתחה "חדר מצב" מיוחד, שייתן מענה 24 שעות ביממה לתעשייני הדרום, על מנת לעזור להם לעבור את תקופת הלחימה ולתפקד באופן מיטבי על פי ההנחיות הביטחוניות של פיקוד העורף.
חדר המצב גם מהווה מוקד לאיסוף נתונים באשר למצב האמת של התעשייה בדרום בכל רגע ורגע, ומעניק עדכון שוטף בנושאים שונים כגון – מפעלים שהקפיאו את עבודתם בשל מצב החירום, מפעלים שנפגעו מפגיעת טילים, מספר העובדים שעבודתם הושבתה, מפעלים שממשיכים לעבוד במתכונת חירום ומספר המפעלים שעדיין ממשיכים לעבוד במתכונת רגילה.
בדרום הארץ ישנם כ- 400 מפעלים המעסיקים כ- 80 אלף עובדים. חלק ממפעלים אלו נמצאים בעוטף עזה ונאלצו להשבית פעילות, אולם לפני כשעה קלה, החליט פיקוד העורף על הקלה במדיניות ההתגוננות, במסגרתה מאושרת עבודה שאינה חיונית בתנאי שקיימת סמיכות למרחב מוגן, דבר המאפשר למפעלים לחזור לעבודה. יחד עם זאת לאור המצב הביטחוני והשבתת העבודה בשעות האחרונות, המפעלים שהושבתו טרם חזרו לשגרת עבודה.
בראש חדר המצב עומד מנהל מרחב דרום בהתאחדות התעשיינים, אביב חצבני, אשר נמצא בקשר רציף עם גורמי הביטחון וההגנה, ומעדכן באופן שוטף את המפעלים על כל התפתחות חדשה במצב. חצבני מסר כי "התאחדות התעשיינים והתעשיינים בכל רחבי הארץ מחזקים את ידי מנהלי המפעלים בדרום ועובדיהם ויעשו כל מאמץ לסייע".
בנוסף עומדת לרשות התעשיינים מנהלת אגף עבודה בהתאחדות, עו"ד מיכל וקסמן חילי, אשר מייעצת למפעלים בנושא חוקי העבודה במצב החירום שנוצר.