בסורוקה הצילו את חייו של אלכס פרישמן – הפיזיוטרפיסט הוותיק של קבוצת הפועל באר-שבע

בסורוקה הצילו את חייו של אלכס פרישמן – הפיזיוטרפיסט הוותיק של קבוצת הפועל באר-שבע
ד"ר ליאור זלר, ד"ר יבגני שניידר, אלכס פרישמן וד"ר ולדימיר זלדץ. צילום: דוברות סורוקה
רופאי חדר המיון והמערך הקרדיולוגי בסורוקה הצילו את חייו של אלכס פרישמן – הפיזיוטרפיסט הוותיק של קבוצת הפועל באר-שבע.

בסיומו של  יום אימונים שגרתי של הפועל באר-שבע ביום שני בשבוע שעבר, פרישמן חש ברע. "הרגשתי שמשהו לא בסדר ולא וסדיר עם הלב שלי" סיפר פרישמן.

חובש הקבוצה, דימה טרשטנקו, הבין שצריך לפנות אותו מיד לסורוקה ובחדר המיון קיבלו את פרישמן: ד"ר יבגני שניידר, ד"ר ולדימיר זלדץ וד"ר ליאור זלר מנהל מחלקה פנימית ג' ורופא הסגל של הקבוצה. הצוות הרפואי ביצע בדיקת אק"ג שהצביעה על תמונה של הפרעות בקצב הלב, ככל הנראה פרפור פרוזדורים מהיר בנוכחות נתיב מוליך נוסף. פרישמן הובהל לחדר הלם במיון, שם ניתנה לו מכת חשמל ללב באמצעות דיפיברילטור, כדי להחזיר את קצב הלב למצב תקין.

ד"ר ליאור זלר, ד"ר יבגני שניידר, אלכס פרישמן וד"ר ולדימיר זלדץ. צילום: דוברות סורוקה

 ד"ר יבגני שניידר, מנהל המיון בסורוקה הסביר: "פרפור עליות אינו מסכן חיים לכשעצמו, אולם הוא גורם סיכון מרכזי לשבץ מוחי שהוא אחד משלושת הגורמים השכיחים ביותר לתמותה, והגורם השכיח ביותר לנכות בעולם המערבי. כ-20% ממקרי השבץ המוחי האיסכמי נגרמים על רקע פרפור פרוזדורים. לחולים עם פרפור פרוזדורים יש סיכון מוגבר פי חמישה ללקות בשבץ מוח בהשוואה לאוכלוסייה בעלת מאפיינים דומים אך ללא פרפור, מאחר שעוצמת כיווץ העליות נפגעת, דם מצטבר בעליות, ונוצרים קרישי דם (בעיקר בעלייה השמאלית) אשר נשלחים למחזור הדם וממנו למוח".

פרישמן מספר: "אני זוכר כל מה שהיה , עד הרגע שנתנו לי חומר מטשטש והכניסו אותי לחדר הלם. אני זוכר שד"ר זלר אמר לי לשמור על קשר ולהישאר ערני. ד"ר שניידר שאל אותי לגבי רגישות לתרופות ומשם אני כבר לא זוכר דבר".

ד"ר ליאור זלר, בעל ניסיון רב במצבים מהסוג הזה, מכיר מקרוב את אלכס פרישמן מהעבודה השוטפת במועדון הפועל באר-שבע: "הייתי במאות אירועים רפואיים מהסוג הזה, אתה יודע לשמור על קור רוח. כשאתה מטפל במישהו שאתה מכיר כל כך מקרוב התחושה היא אחרת. אי אפשר לתאר במילים מה אתה מרגיש. אני שמח שאלכס קיבל את הטיפול הרפואי המיטבי וחייו ניצלו".

אלכס פרישמן הועבר להמשך טיפול ביחידה לטיפול-נמרץ לב, שם עבר  פרוצדורה של אבלציה (צריבה), בביצועם של ד"ר יובל קונסטנטינו ופרופ' מוטי חיים וכעבור כמה  ימים שוחרר  לביתו במצב טוב.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
אמרו לנו להצניע את הדרום, אבל החלטנו לעשות בדיוק ההפך
גאווה דרומית, מיתוג מבית: שני מרצים ובוגר מבית הספר להנדסאים...
הסטודנטים הזרים הראשונים כבר בארץ!
מועצה אזורית הערבה התיכונה: מלבד לימודי החקלאות המתקדמת הנלמדים במרכז...
גם השנה: מדרשיית אמית קמה ירוחם - מצטיינת משרד החינוך
מדרשיית אמית קמה בירוחם נבחרה על ידי משרד החינוך לבית...
22 משפחות ושנה אחת: כך הפך שיתוף הפעולה בין ICL לגרעין צבר בבאר שבע לעוגן עבור חיילים בודדים
לפני כשנה יצא לדרך שיתוף הפעולה בין חברת ICL הנחשבת...
אל תחכו לדקה ה-90 לקראת מרוץ הלילה של באר שבע- איפה כדאי להתאמן בעיר?
ב-9 בספטמבר יהפכו רחובותיה של בירת הנגב למסלול ריצה מואר...
ספטמבר מתוק ויצירתי: פעילויות, סדנאות, הצגות ואירועים חגיגיים ומשפחתים לתחילת השנה החדשה בעופר קניותר
חודש ספטמבר מגיע לעופר קניותר עם שלל פעילויות חגיגיות לילדים,...
אלפי בלונים במבוך ענק: האטרקציה שתכבוש את הקיץ מגיעה לבאר שבע
במהלך חודש אוגוסט, מתחם העיצוב "דיזיין פלוס" בבאר שבע יהפוך...
דיירות חדשות במפרץ אילת: שש צבות ים שולבו בטבע
שש נקבות של צב ים קרני המצוידות במשדרי לוויין מתקדמים,...
מחברים את הגוף והנפש מהיסוד: שיבא נגב מובילה את המהפכה שתביא רפואה שלמה לנגב
לראשונה בתולדות מערכת הבריאות בישראל, בית חולים כללי ובית חולים...
פותחים את שנת הלימודים יחד: זו השנה השנייה ברציפות בה 'עמותת קהילת שבט הנובה' תחלק כ-850 ילקוטים לילדי שורדי מסיבות הדרום וילדי המשפחות השכולות מטבח ה-7 באוקטובר.
הילקוטים החדשים, המאובזרים בציוד לימודי ומותאמים לילדים מגיל הגן ועד...
דילוג לתוכן