בסורוקה הצילו את חייו של אלכס פרישמן – הפיזיוטרפיסט הוותיק של קבוצת הפועל באר-שבע

בסורוקה הצילו את חייו של אלכס פרישמן – הפיזיוטרפיסט הוותיק של קבוצת הפועל באר-שבע
ד"ר ליאור זלר, ד"ר יבגני שניידר, אלכס פרישמן וד"ר ולדימיר זלדץ. צילום: דוברות סורוקה
רופאי חדר המיון והמערך הקרדיולוגי בסורוקה הצילו את חייו של אלכס פרישמן – הפיזיוטרפיסט הוותיק של קבוצת הפועל באר-שבע.

בסיומו של  יום אימונים שגרתי של הפועל באר-שבע ביום שני בשבוע שעבר, פרישמן חש ברע. "הרגשתי שמשהו לא בסדר ולא וסדיר עם הלב שלי" סיפר פרישמן.

חובש הקבוצה, דימה טרשטנקו, הבין שצריך לפנות אותו מיד לסורוקה ובחדר המיון קיבלו את פרישמן: ד"ר יבגני שניידר, ד"ר ולדימיר זלדץ וד"ר ליאור זלר מנהל מחלקה פנימית ג' ורופא הסגל של הקבוצה. הצוות הרפואי ביצע בדיקת אק"ג שהצביעה על תמונה של הפרעות בקצב הלב, ככל הנראה פרפור פרוזדורים מהיר בנוכחות נתיב מוליך נוסף. פרישמן הובהל לחדר הלם במיון, שם ניתנה לו מכת חשמל ללב באמצעות דיפיברילטור, כדי להחזיר את קצב הלב למצב תקין.

ד"ר ליאור זלר, ד"ר יבגני שניידר, אלכס פרישמן וד"ר ולדימיר זלדץ. צילום: דוברות סורוקה

 ד"ר יבגני שניידר, מנהל המיון בסורוקה הסביר: "פרפור עליות אינו מסכן חיים לכשעצמו, אולם הוא גורם סיכון מרכזי לשבץ מוחי שהוא אחד משלושת הגורמים השכיחים ביותר לתמותה, והגורם השכיח ביותר לנכות בעולם המערבי. כ-20% ממקרי השבץ המוחי האיסכמי נגרמים על רקע פרפור פרוזדורים. לחולים עם פרפור פרוזדורים יש סיכון מוגבר פי חמישה ללקות בשבץ מוח בהשוואה לאוכלוסייה בעלת מאפיינים דומים אך ללא פרפור, מאחר שעוצמת כיווץ העליות נפגעת, דם מצטבר בעליות, ונוצרים קרישי דם (בעיקר בעלייה השמאלית) אשר נשלחים למחזור הדם וממנו למוח".

פרישמן מספר: "אני זוכר כל מה שהיה , עד הרגע שנתנו לי חומר מטשטש והכניסו אותי לחדר הלם. אני זוכר שד"ר זלר אמר לי לשמור על קשר ולהישאר ערני. ד"ר שניידר שאל אותי לגבי רגישות לתרופות ומשם אני כבר לא זוכר דבר".

ד"ר ליאור זלר, בעל ניסיון רב במצבים מהסוג הזה, מכיר מקרוב את אלכס פרישמן מהעבודה השוטפת במועדון הפועל באר-שבע: "הייתי במאות אירועים רפואיים מהסוג הזה, אתה יודע לשמור על קור רוח. כשאתה מטפל במישהו שאתה מכיר כל כך מקרוב התחושה היא אחרת. אי אפשר לתאר במילים מה אתה מרגיש. אני שמח שאלכס קיבל את הטיפול הרפואי המיטבי וחייו ניצלו".

אלכס פרישמן הועבר להמשך טיפול ביחידה לטיפול-נמרץ לב, שם עבר  פרוצדורה של אבלציה (צריבה), בביצועם של ד"ר יובל קונסטנטינו ופרופ' מוטי חיים וכעבור כמה  ימים שוחרר  לביתו במצב טוב.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
יותר מ-1,300 דירות חדשות: פרויקט "השופטים" יוצא לדרך בכניסה לקריית גת
חברת "מידר" תרחיב את פעילותה לדרום ותקדם פרויקט פינוי-בינוי משמעותי...
לקראת סוכות, חוזרים לעין גדי: כל מסלולי הטיול צפויים להיפתח, לאחר השיטפון שפקד את השמורה
יותר משנה לאחר השיטפון החריג שפגע קשות בשמורת הטבע עין...
טבע מתפרץ בשבילים שלא היכרתם: צעדת ראשוני ים המלח 2026 יוצאת לדרך 23-24 לאוקטובר
ארץ המנזרים, בית הערבה ההיסטורי ושפך הירדן - שלושה מסלולי...
סכך כהלכתו: חקלאי הערבה התיכונה במשלוחים אחרונים של כפות תמרים לטובת סכך לסוכות
המשלוחים יצאו במשאיות עמוסות לרחבי הארץ עד לערב סוכות במטעי התמר...
מפסלים אוצרות על החוף: רשות הטבע והגנים: תחרות הפיסול בחול חוזרת לגן הלאומי חוף פלמחים בחול המועד סוכות
בחול המועד סוכות, תתקיים בגן הלאומי חוף פלמחים, זו הפעם...
במקום עוד שיעור באזרחות: נציגי שש מפלגות הגיעו לפאנל בחירות מיוחד במקיף רגר באר שבע
לקראת הבחירות לכנסת ישראל שיתקיימו בחודש הבא, תלמידי מקיף רגר...
לשלושה ימים בלבד: פסטיבל "האי הנעלם" לכל המשפחה בפלאנט באר שבע
הסרט שובר הקופות משתלט על קולנוע פלאנט באר שבע בפסטיבל...
מחממים את הלב: תלמידי תיכון טוביהו הגיעו לדיור מוגן משען באר שבע לקראת החגים
לקראת תקופת החגים הגיעו תלמידי כיתה י״א מתיכון דוד טוביהו...
רשת הטקס מקס 'רפידוס' מתרחבת לדרום הארץ: פותחת סניף דגל חדש באילת בהשקעה הנאמדת ב כ – 1 מיליון שקל
רשת הטקס-מקס  רפידוס (RAPIDOS), מקבוצת BBB, ממשיכה את תנופת ההתרחבות...
תושב הדרום וקצין לשעבר בפיקוד דרום, אלכסנדר בסנביץ' מונה למנהל מפעל המיון ב"דודאים"
אלכסנדר בסנביץ' (53), תושב קריית גת, מונה למנהל מפעל המיון...
דילוג לתוכן