במקום הרפת הישנה: נחנך הבוקר מוזיאתר בכפר הנוער עיינות נעמת לאחר פעולת שימור ארוכת שנים ומשולבת כוחות

במקום הרפת הישנה: נחנך הבוקר מוזיאתר בכפר הנוער עיינות נעמת לאחר פעולת שימור ארוכת שנים ומשולבת כוחות
קרדיט צילום: כפר הנוער עיינות- נעמת

באירוע ההשקה נכחו בין השאר,  שר החקלאות, ח"כ אלון שוסטר, יו"ר קק"ל אברהם דובדבדני, יו"ר נעמת חגית פאר, מנכל המועצה לשימור אתרים, עמרי שלמון, שלמה (מוני) אלימלך, ראש מועצת גן רווה ומנכ"ל משרד ירושלים ומורשת, אבי כהן סקלי.

את האירוע פתח בדברי תודה מנהל כפר הנוער עיינות נעמת, נעם שפר, שציין כי "מדובר בעבודה משותפת, רבת שנים שבסופה הצלחנו לחנוך את  מוזיאתר שישמר את העבר ויסייע לבנות את עתיד הדור הבא"

"משק הפועלות הגדול להכשרה חקלאית – עיינות" (1930) הוא פרי יוזמתה של עדה פישמן מימון. המשק הוקם על אדמות קרן קיימת לישראל על ידי מועצת הפועלות של וויצו, ותוכנן על ידי האדריכל ריכארד קאופמן.  ב-1941 הפך המקום לבית ספר חקלאי לבנות, ב-1945 שולבו בו גם בנים ולאחר קום המדינה הפך לכפר נוער.

המבנה הראשון שנבנה במשק הפועלות הייתה הרפת נבנתה ושימשה בייעודה זה עד תחילת שנות התשעים. ב-2005 נסגר ענף הרפת בעיינות ומבנה הרפת ננטש.

כדי להתמודד עם פגעי הזמן יזמו ב-2008 כפר הנוער עיינות, המועצה לשימור אתרי מורשת בישראל ונעמת תכנית להצלת מבנה הרפת ולשימורו באמצעות הסבת המבנה למוזיאתר חינוכי שיספר את סיפור המקום, על מייסדיו, מוריו ותלמידיו.

בשת"פ בין כפר הנוער עיינות- נעמת ומכינת אדרת גובש למוזיאתר מודל הפעלה ייחודי משולב, שבו במהלך השבוע מבנה המוזיאתר משמש כבית המדרש ומרכז הפעילות של המכינה ויומיים בשבוע המקום יקבל קבוצות מבקרים שיגיעו לסיור במוזיאתר ויודרכו ע"י חניכי המכינה.  מתווה העבודה המשולב יאפשר למקסם השימוש בחלל הייחודי של הרפת ההיסטורית, עד כדי תפוסה מלאה, ולהבטיח חשיפה של סיפור המקום לא רק לקבוצות מבוגרים אלא גם לדור הבא.

סיורים במקום בקבוצות בלבד ובתיאום מראש.

[email protected]

קרדיט צילום: כפר הנוער עיינות- נעמת
קרדיט צילום: כפר הנוער עיינות- נעמת

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
סוכות בנגב המערבי
קטיף עצמי בשביל הסלט, סיור במבוך תבלינים ענק במבוך מרים,...
מינוי חדש במאוחדת: ד"ר מרגריטה רובינשטיין מונתה לרופאה המחוזית של מאוחדת בדרום
ד"ר רובינשטיין, מומחית ברפואה פנימית וברפואה דחופה ובעלת ניסיון עשיר...
חבר כיתת הכוננות מעלומים שרץ מרתון שלם, מנציח את הגיבורים ומגייס כספים לילדי "שלוה"
פסטיבל הריצה Light Run Festival באר שבע יתקיים השנה בסימן...
הסטודנטים הזרים הראשונים כבר בארץ!
מועצה אזורית הערבה התיכונה: מלבד לימודי החקלאות המתקדמת הנלמדים במרכז...
גם השנה: מדרשיית אמית קמה ירוחם - מצטיינת משרד החינוך
מדרשיית אמית קמה בירוחם נבחרה על ידי משרד החינוך לבית...
ספטמבר מתוק ויצירתי: פעילויות, סדנאות, הצגות ואירועים חגיגיים ומשפחתים לתחילת השנה החדשה בעופר קניותר
חודש ספטמבר מגיע לעופר קניותר עם שלל פעילויות חגיגיות לילדים,...
אלפי בלונים במבוך ענק: האטרקציה שתכבוש את הקיץ מגיעה לבאר שבע
במהלך חודש אוגוסט, מתחם העיצוב "דיזיין פלוס" בבאר שבע יהפוך...
דיירות חדשות במפרץ אילת: שש צבות ים שולבו בטבע
שש נקבות של צב ים קרני המצוידות במשדרי לוויין מתקדמים,...
מחברים את הגוף והנפש מהיסוד: שיבא נגב מובילה את המהפכה שתביא רפואה שלמה לנגב
לראשונה בתולדות מערכת הבריאות בישראל, בית חולים כללי ובית חולים...
פותחים את שנת הלימודים יחד: זו השנה השנייה ברציפות בה 'עמותת קהילת שבט הנובה' תחלק כ-850 ילקוטים לילדי שורדי מסיבות הדרום וילדי המשפחות השכולות מטבח ה-7 באוקטובר.
הילקוטים החדשים, המאובזרים בציוד לימודי ומותאמים לילדים מגיל הגן ועד...
דילוג לתוכן