בית המשפט לעניינים מקומיים הטיל על אזרח קנס חסר תקדים ושלילת האפשרות באחזקת כלבתו

בית המשפט לעניינים מקומיים הטיל על אזרח קנס חסר תקדים ושלילת האפשרות באחזקת כלבתו

שופטת בית המשפט לעניינים מינהליים בבאר שבע, שרה דברת, דחתה ערר שהגיש בעלים של כלבה נגד הויטרינר העירוני של באר שבע, על החלטתו לשלול ממנו את אפשרות להמשיך באחזקתה וגזרה עליו קנס חסר תקדים של 20.000 ₪.

מדובר בכלבה המוגדרת מסוכנת, אשר במשך שנים הטילה את אימתה על התושבים המתגוררים באזור, למרות מספר אזהרות שניתו לבעלים ובאחת הפעמים אף הוכנסה להסגר.

בתחילת החודש שעבר נתפסה הכלבה שוב משוטטת וגורמת לבהלה בקרב התושבים זאת למרות שהבעלים הבטיח שידאג להשאירה בחצר הבית ויפעל במקביל לחיסון ועיקור.

בעקבות מקרה זה ואי עמידה בתנאי התחייבות החליט הויטרינר העירוני ד"ר רומן זינגר, להפעיל את סמכותו להחזיק בכלבה ולא להחזירה לבעלים.

בעקבות החלטת הויטרינר העירוני, הגיש הבעלים תושב באר שבע, ערר בפני מנהל השירותים הווטרינריים במשרד החקלאות, שדחה את בקשה והשאיר בעינה את החלטה.

הבעלים של הכלבה לא השלים עם פסיקה והגיש נגד העירייה ומשרד החקלאות, ערעור שכאמור נדון אתמול (25.7) בבית המשפט.

השופטת דברת ציינה שהחלטת הויטרינר העירוני לקחת את כלב מבעליו התקבלה על בסיס שיקולים עניינים ומקצועיים, היא סבירה וראויה שנועדה להגן על כלל הציבור.

עוד ציינה השופטת דברת, לבעלים של הכלבה נתנו כל הזדמנויות האפשרויות להשיב את כלבה לרשותו אך הוא בחר שלא לקיים ולו תנאים אלמנטריים כדי להסיר את מכשול. "אין כל קושי לחסן את כלבה ולדאוג לכך שהכלבה לא תצא משערי החצר, או שערי הבית והדבר תלוי אך ורק בעותרת ובני ביתה ומשלא השכילה למנוע זאת אין לה להלין אלא על עצמה".

עוד כתבה השופטת בהחלטתה- כדי שתינתן האפשרות לאדם להחזיק בכלב, צריך הוא להיות מספיק אחראי הן כלפי הכלב שנטל לביתו והן כלפי כלל הציבור.

השופטת דחתה את עתירה והטילה על בעלים של הכלבה לשאת בהוצאות משפט, של 20.000 אלף ₪, לעירייה, למנהל המחלקה הויטרינרית בעירייה ולמשרד החקלאות.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
ממכונת האספרסו באופן-ספייס לקפה של חדר המורים: כשהלב של ת' בחר בחינוך
בגיל 22 כבר השתכרה רס"ל במיל' ת' 25 אלף שקל...
במקום להילחם ב-AI ב- SCE הופכים אותו לכלי עבודה
SCE מכשירה את הסטודנטים החדשים לשימוש חכם בבינה מלאכותית עוד לפני...
שוברים שגרה בערד: יום אירוח מפנק ועתיר תוכן לדיירי מעון "משמרות"
בריכה מרעננת, קבלת פנים חמה, הרצאה ברוסית עם שירים ומשחקי...
מקום שבו הזיכרון פוגש את החיים: ICL חנכה גינת זיכרון במרכז הרפואי סורוקה
הגינה החדשה מנציחה את עובדי החברה ובני משפחותיהם שהלכו לעולמם...
סיכול פריצה בשעת מעשה בלהבים
סיירי צוות 3 תפסו חשוד בפריצה לבית בלהבים, כאשר ברשותו...
טקס ההנצחה והזיכרון של המשפחות השכולות ועמותת קהילת שבט הנובה
למעלה מ-3,500 איש, בני המשפחות השכולות, שורדי ושורדות מסיבות הדרום,...
רגע לפני הגיוס: תלמידי י"ב מקריית גת יצאו לסיור בנגב המערבי בעקבות 7 באוקטובר
ביום הזיכרון הלאומי ל־7 באוקטובר יצאו תלמידי שכבת י"ב מאורט...
רשות הטבע והגנים: ארבעה יעלים נתקעו בגב בנחל ורדית - מבצע החילוץ הסתיים בהצלחה
במשך מספר ימים נותרו ארבעה יעלים לכודים בגב הגדול בנחל...
מנציחים וזוכרים: תיכון יוצר עתיד באר-שבע ציין את יום הזיכרון השלישי לאירועי ה-7 באוקטובר במעטפת חינוכית ורגשית ייחודית
עם קיר זיכרון אינטראקטיבי של הצלם הנודע זיו קורן ושיעורי...
הסיפורים שמאחורי השמות: טקסי הזיכרון למאורעות 7 באוקטובר התקיימו ב-SCE המכללה האקדמית להנדסה
בקמפוסים של SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון התקיימו...
דילוג לתוכן