בית המשפט לעניינים מקומיים הטיל על אזרח קנס חסר תקדים ושלילת האפשרות באחזקת כלבתו

בית המשפט לעניינים מקומיים הטיל על אזרח קנס חסר תקדים ושלילת האפשרות באחזקת כלבתו

שופטת בית המשפט לעניינים מינהליים בבאר שבע, שרה דברת, דחתה ערר שהגיש בעלים של כלבה נגד הויטרינר העירוני של באר שבע, על החלטתו לשלול ממנו את אפשרות להמשיך באחזקתה וגזרה עליו קנס חסר תקדים של 20.000 ₪.

מדובר בכלבה המוגדרת מסוכנת, אשר במשך שנים הטילה את אימתה על התושבים המתגוררים באזור, למרות מספר אזהרות שניתו לבעלים ובאחת הפעמים אף הוכנסה להסגר.

בתחילת החודש שעבר נתפסה הכלבה שוב משוטטת וגורמת לבהלה בקרב התושבים זאת למרות שהבעלים הבטיח שידאג להשאירה בחצר הבית ויפעל במקביל לחיסון ועיקור.

בעקבות מקרה זה ואי עמידה בתנאי התחייבות החליט הויטרינר העירוני ד"ר רומן זינגר, להפעיל את סמכותו להחזיק בכלבה ולא להחזירה לבעלים.

בעקבות החלטת הויטרינר העירוני, הגיש הבעלים תושב באר שבע, ערר בפני מנהל השירותים הווטרינריים במשרד החקלאות, שדחה את בקשה והשאיר בעינה את החלטה.

הבעלים של הכלבה לא השלים עם פסיקה והגיש נגד העירייה ומשרד החקלאות, ערעור שכאמור נדון אתמול (25.7) בבית המשפט.

השופטת דברת ציינה שהחלטת הויטרינר העירוני לקחת את כלב מבעליו התקבלה על בסיס שיקולים עניינים ומקצועיים, היא סבירה וראויה שנועדה להגן על כלל הציבור.

עוד ציינה השופטת דברת, לבעלים של הכלבה נתנו כל הזדמנויות האפשרויות להשיב את כלבה לרשותו אך הוא בחר שלא לקיים ולו תנאים אלמנטריים כדי להסיר את מכשול. "אין כל קושי לחסן את כלבה ולדאוג לכך שהכלבה לא תצא משערי החצר, או שערי הבית והדבר תלוי אך ורק בעותרת ובני ביתה ומשלא השכילה למנוע זאת אין לה להלין אלא על עצמה".

עוד כתבה השופטת בהחלטתה- כדי שתינתן האפשרות לאדם להחזיק בכלב, צריך הוא להיות מספיק אחראי הן כלפי הכלב שנטל לביתו והן כלפי כלל הציבור.

השופטת דחתה את עתירה והטילה על בעלים של הכלבה לשאת בהוצאות משפט, של 20.000 אלף ₪, לעירייה, למנהל המחלקה הויטרינרית בעירייה ולמשרד החקלאות.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
משפחת מתן מרדכי ליאור ז"ל דורשת ענישה מחמירה, גזר הדין בפרשת ביזת מערכת הסאונד יינתן ב-7 באוקטובר, שלוש שנים בדיוק לאחר הטבח
שלשום (רביעי) התקיים בבית משפט השלום בבאר שבע דיון הטיעונים...
אופקים היא הזוכה במקום הראשון במדד משרד האנרגיה לייצור אנרגיה מתחדשת
המדד בוחן את הרשויות המקומיות המובילות את מהפכת ייצור האנרגיה...
מהפכת הניקיון של אופקים נמשכת: מכונות השאיבה החכמות הראשונות נכנסו לפעילות
עיריית אופקים ממשיכה להרחיב את מהפכת הניקיון העירונית: השבוע נקלטה...
איך מנהלים 7,000 טונות פסולת ביום? מנכ"לי רשויות מדן ועד אילת הגיעו לראות מקרוב
מנהלים בכירים המשתתפים בקורס להכשרת מנכ"לים בחברות עירוניות וברשויות המקומיות...
הסטודנטים של SCE מציגים פתרונות יצירתיים לפצועי בית הלוחם באר שבע
סטודנטים משנה ג' במחלקה להנדסת מכונות במכללת -SCE המכללה האקדמית...
"נוקדים עם כוכבים" חוזר: פסטיבל המטאורים בכפר הנוקדים
ארבעה סופי שבוע של קסם מדברי ומטר מטאורים בלתי נשכח!...
משתלת שורשים מצטרפת לרשת האנרגיה המבוזרת של nGrid
המשתלה השלימה הטמעת מערכות אגירה בכלל אתריה במסגרת היערכות לעלייה...
מילדות לבגרות: עמותת נגבה ומועדוניות באר שבע ציינו את אירוע בנות המצווה השנתי, המסכם שנה של פעילות חינוכית משותפת
נערות עמותת "נגבה" ומועדוניות באר שבע חגגו השבוע את המעבר...
רשת DONNA VICTORIA פותחת חנות דגל חדשה בעופר קניותר נס ציונה בהשקעה של חצי מיליון שקל
לרגל הפתיחה החגיגית תעניק הרשת מבצע השקה חד פעמי: 1+1...
"לילות קיץ בערבה"
תצפית כוכבים בטלסקופ, צפייה בחיות הבר הליליות, ארוחות שטח ומדורה, קולינריה...
דילוג לתוכן