בית אשל נפתח מחדש לקהל הרחב

בית אשל נפתח מחדש לקהל הרחב
תמונה באדיבות יהודה פרץ וקק"ל.

אתמול (ג', 23.1) נחנך בטקס מרגש בית אשל המחודש, לאחר מספר שנים בהן ביצעה קק"ל עבודות שיחזור ושיפוץ למתקני האתר. הציבור הרחב מוזמן כעת להגיע ולסייר באתר המורשת הלאומית, המהווה אחד משלושת המצפים בנגב.

 

תמונה באדיבות יהודה פרץ וקק"ל.
תמונה באדיבות יהודה פרץ וקק"ל.

אחד מאתרי ההיסטוריה החשובים במדינת ישראל, בית אשל, נפתח אתמול לקהל הרחב לאחר שעבודות השיפוץ והשחזור של קק"ל הסתיימו. האתר נפתח בטקס מרגש שהתקיים במעמד יו"ר קקל מר דניאל עטר, ראש עיריית באר שבע רוביק דנילוביץ', מאיר צור מזכ"ל תנועת המושבים, ונציגי וותיקי בית אשל.

בית אשל הוקם בשנת 1943 והיווה נקודת מאחז חקלאית בנגב. הוא תפקד כאחד משלושה מצפים שהוקמו באזור הדרם במטרה לשמור על הקרקעות באזור, בעזרת חקלאות ועבודת אדמה. אנשי בית אשל שמרו על הגבול הדרומי נגד הצבא המצרי במלחמת העצמאות, אך המבנים נהרסו כמעט לחלוטין בעקבות ההפצצות הרבות. קק"ל ליוותה את אנשי בית אשל וסייעה להם במרוצת השנים לרכוש קרקעות נוספות, ובסופו של דבר החליטה לשפץ ולשחזר את המבנים באתר שנפגעו במהלך המלחמה.

בנאומו אמר יו"ר קקל, דניאל עטר כי, "אנו שומרים על המורשת לא רק בגלל שהיא חשובה אלא כי מה שנשאר מבית אשל הוא עולם ערכים שבמציאות שלנו הולך ונעלם. המטרה שלנו היא להביא לבית אשל את תנועות הנוער והתושבים שילמדו על ההתיישבות והחקלאות בנגב. היום המקום הזה יושב באמצע שכונת מגורים ובעתיד ייבנו סביבו כארבעת אלפים יחידות דיור. נתון זה אומר לנו הכל על מורשת בית אשל, מחזון לאחיזה בקרקע והתיישבות. תודה לוותיקי בית אשל מה שהשארתם כאן ואני מודה לעובדי קק"ל על פועלם למען הנגב."

 

 

 

 

 

 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
נשיא המדינה בהתייחסות לפשיעה ולאלימות בנגב: ״חייבים להמשיך ולבנות את הנגב באמצעות מתן הזדמנויות לכולם, אבל קודם כל באמצעות מאבק בלתי מתפשר בפשיעה - בכל הכוח ובעזרת הרשויות וגורמי האכיפה״
נשיא המדינה יצחק הרצוג, השתתף היום, יום חמישי, כ״א באלול,...
מבלים בסוכות באילת – ללא תשלום!
פסטיבל אילת לתיאטרון רחוב חוזר לעיר! והפעם – פסטיבל פנטזיה:  הקרקס...
מהכיתה להייטק: המורים שמפתחים את האפליקציות של בתי הספר
עם פרוץ מלחמת "חרבות ברזל", תלמידי כפר הנוער "עתיד" ע"ש...
סוכות בנגב המערבי
קטיף עצמי בשביל הסלט, סיור במבוך תבלינים ענק במבוך מרים,...
שדרת הגיבורים של באר שבע: רצים לזכר בני ובנות העיר שנפלו
מירוץ הלילה של באר שבע, Light Run Festival, שייערך ב־9...
חוגגים עשור: פסטיבל ישראל ליוגה העשירי אירוע היוגה הגדול, המקיף והמרכזי בישראל חוגג עשור ומתקיים בפעם הרביעית ברציפות בכפר הנוקדים
מעל 60 ממורי היוגה המובילים בישראל | מעל 10 מתחמים...
גם שנה טובה וגם יו״ר חדש
טקס חגיגי התקיים היום ( יום רביעי ה-2.9) בפאטיו של...
מינוי חדש במאוחדת: ד"ר מרגריטה רובינשטיין מונתה לרופאה המחוזית של מאוחדת בדרום
ד"ר רובינשטיין, מומחית ברפואה פנימית וברפואה דחופה ובעלת ניסיון עשיר...
הקרון של חוות נאות פותח שולחן לחגים
גבינות שמיוצרות בחווה, יינות ובירות מהאזור, מנות עם הרבה אופי...
הערעור נגד הביטוח הלאומי התקבל: הפגיעה בעיניים נגרמה מפתיחת כריות האוויר בתאונה
בית הדין האזורי לעבודה בבאר שבע קיבל לאחרונה תביעה שהוגשה...
דילוג לתוכן