בזמן החופשה בארץ – הצרפתים הגיעו לבקר גם את תושבי עוטף עזה

בזמן החופשה בארץ – הצרפתים הגיעו לבקר גם את תושבי עוטף עזה

מאות תיירים מצרפת שנהנים מחופשה בארץ הגיעו היום (ג', 7.8) לסיור של קק"ל ביישובי עוטף עזה. הסיור התקיים כחלק מפעילות קק"ל צרפת להעלאת המודעות לטרור העפיפונים והרקטות בחודשים האחרונים.

 

קרן קימת לישראל הוציאה היום כמאה וחמישים תיירים שהגיעו מצרפת לחופשה בישראל לסיור בעוטף עזה. הסיור הוא המשך לפעילות חינוכית-הסברתית שקק"ל מקיימת בצרפת בנוגע לטרור העפיפונים ולירי מכיוון עזה בחודשים האחרונים.

את הסיור החלו התיירים ביד מרדכי ומשם נסעו לישובים השונים לראות את הנזקים שנוצרו במהלך החודשים האחרונים. במהלך הסיור נפגשו התיירים עם תושבים שונים שסיפרו על שגרת יומם בצל הטרור ועל הפגיעה בצומח וביערות בסביבה. בנוסף נפגשו התיירים עם כבאי קק"ל, לאחר שבחודש האחרון התחייבה הקהילה של קק"ל צרפת לתרום כבאית חדשה בעקבות השריפות ביערות מסביב ליישובי העוטף.

הסיור הגיע גם למשתלת גילת שם הסבירו אנשי קק"ל לתיירים על עבודות השיקום הרבות ועל הנטיעות הביטחוניות שקק"ל מקיימת בישובים צמודי-הגדר. לסיום ביקרו התיירים גם בפרויקטים שונים של קק"ל באזור כמו לדוגמה שיקום נחל באר שבע.

"כחלק ממאמצי קק"ל לחבר בין תושבי צרפת לבין הפריפריה ותושבי ישראל בחרנו השנה להביא את התיירים לראות, להרגיש ולפגוש את הנזק בעוטף עזה, הפיזי, הכלכלי והרגשי" הסביר אפרים אדרי, שליח קק"ל בצרפת. "בחודשים האחרונים אנו עובדים בעיקר על העלאת המודעות של טרור העפיפונים והנזקים האדירים ליערות ולתושבים באזור. סיור כמו זה שקיימנו חזק יותר מכל הרצאה, תמונה או שיעור שהם עוברים בפריז. אלה אנשים ששומעים הרבה על ישראל, על פעילות קק"ל למען הפריפריה וכאן הייתה לנו הזדמנות להראות להם כיצד הכל מתחבר ובא לידי ביטוי. לימדנו אותם על ההיסטוריה של הנגב, הישובים וכמובן על האיומים האחרונים. אני מקווה שכעת, כשיחזרו לצרפת, ידעו להסביר לחבריהם ולשתף אותם במראות שראו ובסיפורים של האנשים שפגשו".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
הדרדסים כובשים את פלאנט באר שבע בערב השקה מתקתק במיוחד
הקרנת טרום הבכורה של הסרט "הדרדסים", שנערכה אתמול (שני, 14.7)...
צלצול לשינוי תיכון יוצר עתיד באר-שבע בוועידת החינוך הארצית
בעיצומה של חופשת הקיץ, ולמרות הטלטלות שידעה מערכת החינוך בשנה...
רשות מקרקעי ישראל תשקיע כחצי מיליארד ₪ בהרחבת אזור התעשייה עידן הנגב
רשות מקרקעי ישראל מרחיבה את אזור התעשיה עידן הנגב שנמצא...
עמותת ישראל למען הנגב מחדשת את המאבק הציבורי נגד הפקרת הנגב
עמותת "ישראל למען הנגב" שחתומה על ההצלחה בהבאת קריית המודיעין...
חופש גדול אחר: תלמידי מקיף אמית באר שבע יצאו למחנה קיץ ללא טלפונים סלולרים
למרות המצב הביטחוני והמלחמה שהפתיעה, בבית החינוך מקיף אמית באר...
דוד צוקרמן מנס ציונה מונה למנהל מחוז דרום במאוחדת
דוד צוקרמן מנס ציונה מונה למנהל מחוז דרום בקופת חולים...
"מייצרות כחול- לבן" מפעל משפחתי ממשיך לייצר בישראל ולהעסיק נשים על קו הייצור
בעידן בו יותר ויותר מפעלי תעשייה בכלל ותעשיינים בפרט, בוחרים...
ימי גיבוש לעובדי ההסתדרות בנגב ובנגב המרכזי
מאות חברי הסתדרות במרחב נגב מרכזי יוצאים בימים אלה לימי...
והדרת פני זקן: מרכז יום השלום של חברת ״משמרות- שירותי סיעוד ורווחה״ בבאר שבע אירח השבוע חיילים מחיל החינוך, יחידת גדנ״ע שדה בוקר, לפעילות משותפת עם מבקרי המרכז.
במהלך המפגש, השתתפו החיילים והגמלאים באימון גופני מותאם, במשחקים משותפים...
"נוקדים עם כוכבים" חוזר פסטיבל המטאורים בכפר הנוקדים 1.8.25 – 23.8.25 ארבעה סופי שבוע של קסם מדברי ומטר מטאורים בלתי נשכח
כפר הנוקדים שבמדבר יהודה מכריז על פתיחת ההרשמה לפסטיבל המטאורים...
דילוג לתוכן