בזמן החופשה בארץ – הצרפתים הגיעו לבקר גם את תושבי עוטף עזה

בזמן החופשה בארץ – הצרפתים הגיעו לבקר גם את תושבי עוטף עזה

מאות תיירים מצרפת שנהנים מחופשה בארץ הגיעו היום (ג', 7.8) לסיור של קק"ל ביישובי עוטף עזה. הסיור התקיים כחלק מפעילות קק"ל צרפת להעלאת המודעות לטרור העפיפונים והרקטות בחודשים האחרונים.

 

קרן קימת לישראל הוציאה היום כמאה וחמישים תיירים שהגיעו מצרפת לחופשה בישראל לסיור בעוטף עזה. הסיור הוא המשך לפעילות חינוכית-הסברתית שקק"ל מקיימת בצרפת בנוגע לטרור העפיפונים ולירי מכיוון עזה בחודשים האחרונים.

את הסיור החלו התיירים ביד מרדכי ומשם נסעו לישובים השונים לראות את הנזקים שנוצרו במהלך החודשים האחרונים. במהלך הסיור נפגשו התיירים עם תושבים שונים שסיפרו על שגרת יומם בצל הטרור ועל הפגיעה בצומח וביערות בסביבה. בנוסף נפגשו התיירים עם כבאי קק"ל, לאחר שבחודש האחרון התחייבה הקהילה של קק"ל צרפת לתרום כבאית חדשה בעקבות השריפות ביערות מסביב ליישובי העוטף.

הסיור הגיע גם למשתלת גילת שם הסבירו אנשי קק"ל לתיירים על עבודות השיקום הרבות ועל הנטיעות הביטחוניות שקק"ל מקיימת בישובים צמודי-הגדר. לסיום ביקרו התיירים גם בפרויקטים שונים של קק"ל באזור כמו לדוגמה שיקום נחל באר שבע.

"כחלק ממאמצי קק"ל לחבר בין תושבי צרפת לבין הפריפריה ותושבי ישראל בחרנו השנה להביא את התיירים לראות, להרגיש ולפגוש את הנזק בעוטף עזה, הפיזי, הכלכלי והרגשי" הסביר אפרים אדרי, שליח קק"ל בצרפת. "בחודשים האחרונים אנו עובדים בעיקר על העלאת המודעות של טרור העפיפונים והנזקים האדירים ליערות ולתושבים באזור. סיור כמו זה שקיימנו חזק יותר מכל הרצאה, תמונה או שיעור שהם עוברים בפריז. אלה אנשים ששומעים הרבה על ישראל, על פעילות קק"ל למען הפריפריה וכאן הייתה לנו הזדמנות להראות להם כיצד הכל מתחבר ובא לידי ביטוי. לימדנו אותם על ההיסטוריה של הנגב, הישובים וכמובן על האיומים האחרונים. אני מקווה שכעת, כשיחזרו לצרפת, ידעו להסביר לחבריהם ולשתף אותם במראות שראו ובסיפורים של האנשים שפגשו".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
"לילות קיץ בערבה"
תצפית כוכבים בטלסקופ, צפייה בחיות הבר הליליות, ארוחות שטח ומדורה, קולינריה...
"השנים הללו": המציאות הישראלית פוגשת את לב המדבר תערוכה חדשה בערבה
תערוכת אמני הערבה התיכונה בגלריה 'עשוש' כפר האמנים צוקים מציגה...
"חלק ממשי ממורשת בית הספר" - נחנך פרויקט סרטי ההנצחה המרגש של מקיף אמית שדרות
רגע לפני היציאה לחופשת הקיץ, התקיים במקיף הכללי למדעים אמית...
נפרדים בחסד
במקום חגיגות שגרתיות, תלמידי שכבת י"ב בישיבה התיכונית אמית בלבב...
1,000 ימים עברו מאז טבח שבעה באוקטובר
"עבורי לא עבר אפילו יום אחד": ביום ה־1,000 למלחמה, שמונה...
תוכנית ענק להתחדשות עירונית במכרז נתיבות המקודמת ע"י רשות מקרקעי ישראל והעירייה - אושרה להפקדה בותמ"ל
התוכנית 'התחדשות מרכז העיר נתיבות (העיר הותיקה כניסה מזרחית)' כוללת...
הנהלת רשות מקרקעי ישראל סיירה בעוטף עזה: נמשיך לפעול בנחישות לקידום התקומה בדרום ולצמיחת היישובים
הנהלת רשות מקרקעי ישראל (רמ"י) קיימה השבוע סיור ביישובי עוטף...
החופש למצוינות באופקים
כ-5,000 תלמידות ותלמידי אופקים פתחו את הקיץ במסגרות החינוך והמצוינות...
חזקים בביטחון: עיריית אופקים זכתה לציון 96 בביקורת מערך האכיפה המקומי של המשרד לביטחון הלאומי
עיריית אופקים ממשיכה להוביל גם בתחום הביטחון והאכיפה: בביקורת השנתית...
נבחרת הנגב: חמישה קבלנים מהדרום קיבלו את תואר "יקיר ההתאחדות"
נציגות מכובדת במיוחד נרשמה לארגון הקבלנים בנגב בערב חגיגי שפתח...
דילוג לתוכן