בזמן החופשה בארץ – הצרפתים הגיעו לבקר גם את תושבי עוטף עזה

בזמן החופשה בארץ – הצרפתים הגיעו לבקר גם את תושבי עוטף עזה

מאות תיירים מצרפת שנהנים מחופשה בארץ הגיעו היום (ג', 7.8) לסיור של קק"ל ביישובי עוטף עזה. הסיור התקיים כחלק מפעילות קק"ל צרפת להעלאת המודעות לטרור העפיפונים והרקטות בחודשים האחרונים.

 

קרן קימת לישראל הוציאה היום כמאה וחמישים תיירים שהגיעו מצרפת לחופשה בישראל לסיור בעוטף עזה. הסיור הוא המשך לפעילות חינוכית-הסברתית שקק"ל מקיימת בצרפת בנוגע לטרור העפיפונים ולירי מכיוון עזה בחודשים האחרונים.

את הסיור החלו התיירים ביד מרדכי ומשם נסעו לישובים השונים לראות את הנזקים שנוצרו במהלך החודשים האחרונים. במהלך הסיור נפגשו התיירים עם תושבים שונים שסיפרו על שגרת יומם בצל הטרור ועל הפגיעה בצומח וביערות בסביבה. בנוסף נפגשו התיירים עם כבאי קק"ל, לאחר שבחודש האחרון התחייבה הקהילה של קק"ל צרפת לתרום כבאית חדשה בעקבות השריפות ביערות מסביב ליישובי העוטף.

הסיור הגיע גם למשתלת גילת שם הסבירו אנשי קק"ל לתיירים על עבודות השיקום הרבות ועל הנטיעות הביטחוניות שקק"ל מקיימת בישובים צמודי-הגדר. לסיום ביקרו התיירים גם בפרויקטים שונים של קק"ל באזור כמו לדוגמה שיקום נחל באר שבע.

"כחלק ממאמצי קק"ל לחבר בין תושבי צרפת לבין הפריפריה ותושבי ישראל בחרנו השנה להביא את התיירים לראות, להרגיש ולפגוש את הנזק בעוטף עזה, הפיזי, הכלכלי והרגשי" הסביר אפרים אדרי, שליח קק"ל בצרפת. "בחודשים האחרונים אנו עובדים בעיקר על העלאת המודעות של טרור העפיפונים והנזקים האדירים ליערות ולתושבים באזור. סיור כמו זה שקיימנו חזק יותר מכל הרצאה, תמונה או שיעור שהם עוברים בפריז. אלה אנשים ששומעים הרבה על ישראל, על פעילות קק"ל למען הפריפריה וכאן הייתה לנו הזדמנות להראות להם כיצד הכל מתחבר ובא לידי ביטוי. לימדנו אותם על ההיסטוריה של הנגב, הישובים וכמובן על האיומים האחרונים. אני מקווה שכעת, כשיחזרו לצרפת, ידעו להסביר לחבריהם ולשתף אותם במראות שראו ובסיפורים של האנשים שפגשו".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
דן בדרום ודן באר שבע חוזרות לפעילות מלאה מיום א' הקרוב
בעקבות הסכם הפסקת האש, חברות התחבורה הציבורית דן בדרום ודן...
מסקר שערכה עמותת 'הראש הכרוני שלי' עולה: מעל למחצית מחולי המיגרנה מדווחים על עלייה בתדירות ההתקפים מאז תחילת המלחמה וכ 90% נאלצו להיכנס למרחב מוגן בזמן התקף כ 10% מהמשיבים הם תושבי הדרום
פייגא מרקס, יו"ר עמותת 'הראש הכרוני שלי': "ממצאי הסקר מוכיחים...
כ-660 דירות בדיור הציבורי נפגעו במבצע “שאגת הארי”; עבודות השיקום בעיצומן
בהנחיית שר הבינוי והשיכון חיים כץ, צוותי זרוע השיכון במשרד...
האורות חוזרים למסך: בית הקולנוע פלאנט בבאר שבע נפתח מחדש לפעילות
מתחם הקולנוע פלאנט (Planet) בבאר שבע חוזר לפעילות ומחדש את...
כל הכבוד לצה"ל!!! ד”ר להבית אקרמן מתגייסת למילואים ונכנסת לעזה לטפל בחיילי צה”ל
ד”ר להבית אקרמן, בת 55, מומחית לרפואת עור, ממשיכה להוביל...
רשות הטבע והגנים: ניקיונות פסח - ממשיכים לשקם את שמורת הטבע עברונה
12 שנים לאחר זיהום הנפט הגדול ולאחר שניסיונות השיקום באמצעים...
התעשייה בדרום לא עוצרת לרגע נשיא התאחדות התעשיינים בסיור חיזוק במפעלי הנגב
אברהם (נובו) נובוגרוצקי נשיא התאחדות התעשיינים, ביקר במפעלים בנגב ועמד...
רגע לפני ''שאגת הארי'': ''תיכון יוצר עתיד באר-שבע'' זכה בתקן בינלאומי לאיכות ומצוינות בחינוך
רגע לפני היציאה למבצע "שאגת הארי", נערך בתל אביב הכנס...
בכנס מיוחד של עמותת "מתנת חיים" התכנסו בבנייני האומה בירושלים כ-1000 נשים וגברים
בתאריך ה-25.1.26, במסגרת כנס מיוחד של עמותת "מתנת חיים", התכנסו...
נשיא המדינה ביקר בבסיס "תל נוף" של חיל האוויר
נשיא המדינה יצחק הרצוג, ביקר היום, יום חמישי, ח׳ בניסן,...
דילוג לתוכן