בונים באדום בערד

בונים באדום בערד
צילום פרטי

סגנון הבנייה האירופאי הגיע גם לערד ומסיבוב בשכונות החדשות בעיר ניתן לראות עוד ועוד בתים אדומים בנוף המקומי. עוד כשהתגורר בברית המועצות וצבר ניסיון בניה באקלים של קור קיצוני, חלם יורי סוריץ לבנות את ביתו מחומר הגלם הטוב ביותר. יורי, מהנדס תעשייה וניהול במקצועו וממונה בטיחות בחברת בניה בין לאומית, מספר שתמיד רצה לבנות בחומר בניה כדוגמת הבלוק האדום, אך לא נתקל בחומר שכזה עד שהתחיל מפעל חסין אש הבאר-שבעי לייצר את הבלוק האדום בישראל. בימים אלו יורי מגשים חלום ובונה את ביתו בן שתי הקומות בערד עם הבלוק האדום כחומר גלם ראשי.

"סוף סוף, בעזרת חומרים איכותיים, חזקים ומבודדים אני יכול להנות מאווירה נעימה ולהרגיש בבית" אמר יורי, ואף הוסיף שכשראה את החומר לראשונה, הבין שכל הזמן שהמתין לא היה לחינם, אלא הוביל אותו לפגוש את החומר שבעזרתו ניתן לבנות את הבית הטוב ביותר. כיום, עם הבלוק האדום של חסין אש הוא מרגיש שההמתנה הייתה "מלמעלה", ואיכות הבלוקים תסייע במניעת תהליכי התחדשות עירונית בעתיד, לאור חוזקו ועמידתו של הבלוק.

בונים באדום בערד
צילום פרטי
בונים באדום בערד
צילום פרטי
כתבות נוספות שיעניינו אתכם
נאות חובב ממשיכה לחזק את התשתיות: נחנך מקטע חדש של כביש 5 במרחב המועצה
המועצה המקומית תעשייתית נאות חובב, חנכה השבוע את המקטע החדש...
רשות הטבע והגנים: המדוזות הגיעו והרוחצים כבר מרגישים אותם
לאחר מזג האוויר החם ששרר בארץ והתחממות מי הים, המדוזות...
נפרדים מחובש בכיר מתנדב מד"א איתי ניסנוב ז"ל שנהרג בתאונת דרכים "כל מטופל שטופל אצלו באמבולנס, ידע שהוא בידיים טובות"
מגן דוד אדום מרכין ראש עם פטירתו בטרם עת של...
שבועות סוּפִי במדבר: הפסטיבל הסוּפִי ה-14 חוזר לכפר הנוקדים לירז צ'רכי, YEMEN BLUES, דיוואן הלב ועוד רבים וטובים במקום אחד
הפסטיבל הסוּפִי, מהאירועים המובילים והמוערכים בעולם מוזיקת העולם והרוח, חוזר...
דן בדרום ודן באר שבע מצטיידות בעשרות אוטובוסים חדשים
חברות התחבורה הציבורית דן בדרום ודן באר שבע הכניסו בימים...
המכללה האקדמית ספיר, עיריית שדרות, מ.א. שער הנגב ומנהלת תקומה מכריזות על הקמת קמפוס חדש לפקולטה לטכנולוגיה: "מנוע צמיחה חדש לנגב המערבי"
בהשקעה של 130 מיליון ש"ח מכספי מנהלת תקומה, יוקם קמפוס...
רשות הטבע והגנים - פריחה ירוקה בנחל אשלים: סימן אופטימי להתאוששות אחרי עבודות שיקום
בין זרימות החורף הראשונות לכתמי הירוק שמתחילים לכסות את הקרקע,...
מנהיגות חוצה ארגון בלב הנגב: עשרות נשים מובילות התכנסו לכנס המעסיקות השנתי של מרכז לאודר לתעסוקה בנגב
פורום המעסיקות של מרכז לאודר לתעסוקה בנגב התכנס למפגש פסגה...
גאווה מקומית כמו אוזניות מבטלות רעש – רק למכונות ענק המהפכה של AVEX בעיבוד השבבי
הכירו את הסטארט-אפ AVEX: פיתוח חדשני של ד"ר זיו ברנד...
מנהיגות בנתיבי המחר: כנס "מורשת העתיד" של ויצו באר שבע הפגיש בין היסטוריה לחדשנות נשית
באירוע מרגש שנערך השבוע בבית ויצו באר שבע, תחת הכותרת...
דילוג לתוכן